"Rajaton blogini"

17. syys, 2018

ELÄMÄN HALLINTA. On monenlaisia menetelmiä elämän hallinnan kehittämiseen. Ja niillä varmaan sadaan kaikenlaista edistystä ja tuloksia. Ei ole väliä millä tavalla tai millä fiksuin keinoin saamme lisää toimivuutta ja tasapainoá elämään tähän - tähän ihmeelliseen matkaan - matkaan maapallon ympäri ja aina yhteen tullan sekä kierretään radallaan - radallaan asioiden toistuvien. On koittanut hetki jolloin tuolle kiitoradalle voi tuoda ihan jotain uutta - uutta jolla ei ole korva merkintää mistään entisestä ja se on vielä erittäin outoa tai tyhjän tuntuista vaikka siinä samalla täyttyy voimakas tunne että tää kääntää maapallon radallaankin. Tuo muutos uuteen tuokin uuden innoitteen - intohimon hyvin monelle asialle. Ja huomaten miten se on haasteellista mutta hyvin tarpeellista vaikka emme vielä ymmärrä sitä. Tuo muutos tuokin alussa haastetta myös tuohon elämän hallintaan. On sen niin voimakas energia ja mahdollisuuksien elämän sarka, jotta se tuo valtavasti uusia mahdollisuuksia kaikkeen. Ja huomaamme miten elämänkin monet asiat saa aivan uudet ulottuvuudet sekä syvemmän merkityksen myös elämän hallinnan tunteeseen. Onkin tullut aika uusien energioiden joten nuo pölyttyneet vanhat energiamme suur siivouksen saa. Ja vaiheessa tässä ne karsiutuu kuin sipulin kuoret kerros kerrokselta pois. Jolloin kohtaamme aivan uuden ilon ja innostumisen. Siis ote uusiin energioihin ja niiden taikoihin aidon elämän.

10. syys, 2018

ELÄMÄN HALLINTA. Mihin tuo järkeistäminen riittää - mihin todella järki - tieto - kokemus riittää hallitsemaan elämää. Vai olisko jokin muu johdannainen johtamaan tätä maallista matkaamme. Niin maa kiertää aurinkoa radallaan ja kuu meille ilmestyy nousevasti ja laskevasti. Kaikki nuo tuovat meille ajan kiintopisteet. Milloin ollaan unessa tietämättä mitään ajasta ja sen hallinnasta. Ja päivän koittaessa silmät aukaisten pitäisi tuo päivä klaarata sekä kenties hallita hyvinpäin vaikka sen lähtökohdat on välillä vaativan haastavat. Kun kukko on laulanut ja ylös sängysta ponkaisten tai hiljaa hivuttaen on jo ajatusmyllymme pyörimässl vauhdilla X. Mutta mikä tuon X:n vauhti on - mikä tuon X:n suuruus tai miten paljon monia X:siä sieltä on työntymässä asioita ajatuksista esille. Ja miten paljon siellä pyörii tarpeetonta hälämölyä joko vanhoista menneistä kuvioista tai murhetta tulevista. Riittääkö tietokoneemme aivojen kovalevyn jäähdytys - kuumeneeko koneemme liikaa? Onko elämän hallinta karkaamassa ulottumattomilta ainakin hetkeksi ja "kaaos teoria" on iskenyt päiväämme. Mutta tarvitseeko olla niin voisiko olla jotain muuta tapaa lähestyä päivämme ja elämän hallintaa. Asioista löytyy varmasti kirjoja sekä alan ammattilaisia opastamaan. Mutta miten asiata hoituisi yksinkertaisemmin - löytäisinkö avaimet oviin salaisiin. Niin siinä arvoitus ajateltavaksi - ymmärrettäksi?!

3. syys, 2018

ELÄMÄN HALLINTA. Mitä se on - miten sitä pitää hallita - onko se millä lailla hallinnassa - mitä jos se ei ole mitä sitten? Ja miksi sitä pitäisi hallita - mitä siitä pitäisi hallita - minkä verran ja millä lailla jne? On hienoa kun kaikki sujuu kuin uudet pyöränketjut entisten rahisevaisten ja nitisevien tilalle asennetut. Elämän pyörälenkki taas sujuu aikakautena uusien ketjuen ja elämä on hallinnassa. Niin meistä ainakin tuntuu vaikka pieni epäilys aina välillä hiipii jos se vaikka kumi jonkun okaan löytää ja ilmaisee sen sihinänä tai paukahtaen. Niin siis elämän aikapommikin ensin se sihisee ja sitten se räjähtää - tai ainakin niin mielemme jo tiedostomattomasti epäröi tai pelkää. Vaikka kaikki tuntuu olevan hallinnassa - hallinnassa järjen - hallinnassa ympäristön asioiden ulkoisten. Hallinta vahvalta tuntuu että siirtäiskö vuoria on vahvuus vire tuo, mutta jokin taustalla hetkittäin pelkää. Poksahtaako tämä kupla kun kaikki näyttää aivan liian hyvältä. Tuo pelko egomainen tahdolla voidaan hiljentää, mutta miksi se aina sieltä pintaan nousee vaikka pieneksi hetkeksi harvahkosti. Silti tahdolla sen taas jyrään - todeten kaikki hyvin. Ja hyvin ne onkin, mutta jokin taustalla häiritsee. Mutta hiljenöökö nuo erilaiset pelon pienetkin väreet tahdolla - pakolla. Eihän ne hiljene vaan toistuvat niin olemme huomanneet, mutta elämän hallinta on se kuitenkin hallussa. Hallinta meille on monasti suorittamista - järkeistämistä, mutta riittääkö se? Sitä jäädään miettimään heips!???

28. elo, 2018

VAIKEAT HAASTEET. Niitähän me halusimme - niitä mitä tilaamme sitä saamme - sitä mitä niistä ajattelemme sitä niistä tulee. On siis aika nyt ja tässä ajatella sitä mitä tilaa ja jotakin aitoa - aitoa sydämmestä käsin ymmärrettyä kun tilaamme saamme myös sitä mitä tilasimme. Aivan ei tarina tuo ukon eukon mökin tai luxus risteilijän elämän kerrassa noin yksinkertaisesti mene. On kuitenkin unelmiin ja onnellisen elämän kokemiseen - on niihin tilauksiin sekoittunut aimo annos myös egoa jolloin lopputulos on erilainen. Niin saamme aikaan vaikean haasteet, kun sydän yksinkertaisuudessaan sanoo ja antaa selkeät ymmärrettävät koordinaatit. Mutta tuo mieli egon lisää omat aineksensa keittoomme. Tuleeko siitä sitten suolaista vai makeaa? Kokemus selvittää jo sinänsä haasteita meidän, mutta rajallisuus siellä tulee vastaan. On siis keitos ja soppa valmis, jossa onkin maku kitkerä tai jokin muu. Mutta sydäntietoisuudesta löytyy vastaus joka tuo meille tilan ja levollisuuden ymmärtää tilannetta tätä. Ja niinpä vähitellen egomme hiljenee taustalle ja kokonaan. Ratkaisut muuttuvat selkeiksi ja helpommiksi sekä tuovat mukana kaivattua onnea. Onnea näin toivotellen ei vain syntymä päivinä vaan joka päivä niin huomaamme että HAASTEET NUO VAATIVAT ei enää haasteita ollutkaan vaan ne muuttuivat saataviksi arjen ja juhlan. Illolla siitä kiitos rakkaudelle niin sinulle kuin minulle!!!

20. elo, 2018

VAIKEAT HAASTEET. Onko niitä? Vai onko ne vain mieleni tuon egon rakentamia yhtälöitä - yhtälöitä matemaattisten, joista YO:ssakin tulee selvitä, jotta Lakki tuo valkoinen saa siitä sulan. Mutta ne ratkeavat matikat nuo kukin tavallaan ja omalla sen alan tasollaan. Ja kuitenkin ne jotka kaikkia yhtälöitä tai kaavoja eivät onnistuneet ratkaisemaan tai ne jotka ratkaisivat ovat täydellisiä. Täydellistä rakkautta elämässä tässä kaikkine onnistumisiin tai epävireästi että pieleen meni. Kun kaikki juuri nuo haasteet kohtasi - haasteet kaikenlaiset löytyi ratkaisu X - X-ajassa - toiset vain olivat YO:ssa huippuja ja toislla oli toisin. Niin ego laittoi järjestykseen asiat - asiat jossa sinä parempi kuin minä. Mutta kun oli aikaa kulunut ja oltiin elämässä tässä päästy vaiheeseen työn - työn tuon jonkin ammatin - jonkin ammatin johon tarvittiin matikkaakin - mutta se oli vain yksi pieni palapelin osa. Siihen ammattiin tarvittiin huikeasti kaikkea muutakin - siihen tarvittiin taitoja monia, kokemusta,,, mutta siihen tarvittiin elämää jossa ollaan täysillä mukana - mukana ymmärtäen että kokeet nuo YO:n oli vain yksi kokemus muiden joukossa - joukossa kokemuksien elämän. Niin nuo haasteet ei olleet vaikeita koska elämä miksi me olemme täällä?! - on etsinnässä - etsinnässä 24/7. Niin meissä tuo täydellisyys ei ole egoa - huippu ammattia tms. vaan meissä oleva täydellinen Jumalan rakkaus - niin miksi sitä kukakin haluaa nimittää uskontoihin katsomatta. Siis vaikeat haasteet - haasteet elämän YO:ssa ovatkin muuttumassa ymmärrykseksiksi elämän tarkoituksen. Niin kukin ajallaan ratkaista yhtälön X?!