"Rajaton blogini"

14. tammi, 2019

MIKÄ ON ELÄMÄN TARKOITUS?!!! Hups hei siinäpä vasta helppo kysymys vain sanoo mieli - sanoo itselle ironisesti sävyllä samalla niin helpolla ja vaikealla - helppo se on. Vaikeako - ei mahdoton - ei todellakaan mahdollista ymmärtää / tietää. Mieli hetken miettii helppo vastaus onko sitä, jos niin mikä - vaikea vastaus niin mikä on vaikea? Mieli jo solmussa kysymyksestä ikuisuuden tuosta niin monelle jo selkeästä kysymyksestä, joka mielessä pyörinyt on. On pohdittu - on keskusteltu monien samankaltaisten kanssa. On saatu johtopäätöksiä, mutta todettu ne vielä hyvin kepoisiksi. Vastauksia kysymykseen löytyy yhtä monta kun on sanojaa. Ja se onkin oikein kunkin kohdalla, koska kokemus ja ymmärrys on aina ainutkertainen kunkin omalla kohdalla. Se kun on niin omakohtainen sen hetkinen ymmärrys tarkoituksesta tuosta. Ei ole olemassa sen arvo kenenkään kohdalla sen vähempi arvoituksesta käsityksestä kuin toisenkaan, vaikka se toisella olisikin täysin toisenlainen verrattuna johonkin. Mutta elämä kunkin kohdalla kulkee eteenpäin tahdissa oman. Tuo tahti kaikilla on aivan eri ja sen ymmärtämiseen sekä kokemiseen on aivan tie jokaisella omanlainensa. Mikä on oiken - mikä on väärin voi mieli kysyä? Vastaus voi ollut viime vuonna aivan toinen kuin juuri nyt ja ensi kuussa samoin. Mutta se on varmaa haemme ymmärrystä elämästä tästä tietoisesti tai tiedostamattomuuden kautta - kuin salaa itseltämme hmmmm?!

7. tammi, 2019

TIETOISUUS. Hei olet minun kantoaaltoni joka kantaa mukanaan minun elämääni monisäikeistä ja yllättävää. Hei sinä tietoisuus miten oletkin minun paras managerini ja skoutsini. Olet tiellä paras ohjaamaan - paras ratkaisemaan puskasta tulleetkin argumentit haastavat, jotka olisivat vain saattaneet minut uneen syvempään - syvempään kuin luulisinkaan. Mutta tietoisuuteni mun herätti ja heräsi huomaamaan kaiken tämän maailman rikkauden mikä sisissämme asuu. Ja maailma kirkastuu - kirkastuu ilman ponnisteluja kunhan vain olen läsnä hetkessä tässä. Tulee ratkaisut vaikeisiinkiin yhtälöihinn elämän matikan - tuon matikan joka verkkooni ui kuin kala matikka tuo. On rikasta - on rakasta - on kevyttä - on se vaan elämää kun unet karisi silmistä ja arki sujuu kevyesti - vakaasti - onnekkaasti kunhan vain muistan sinut tietoisuus, joka avaat samalla porttini kultaisin sätein - sätein arkeni ihmeelliseen maailman. Hei nyt näen - nyt kuulet sinua myös ystäväiseni joka asut talossa matalassa havuisessa tai pilvenpiirtäjässä hyvin korkealla. Minä olen tässä ja sinä olet siinä meillä on kaikki hyvin kun näin tietoisesti olemme ja katsomme samaa hetkeä elämän. Olet sinä tärkeä minulle kuin minä tärkeä sinulle. Olemme näin kaikki yhteisesti löytäneet tietoisuuden olemisen - tietoisuuden elämän. Minä kiitän sinua - sinua joka antaa aiheen kiitollisuudelle - aiheen rakkaudelle jota me olemme aidosti ja vakaasti syvässä rauhallisuuden elämän virrassa tässä! Kiitos rakas!

31. joulu, 2018

TIETOISUUS. Juuri kun tunsin - juuri kuin oivallisin - juuri kun kaikki oli hyvin tuo noste katosi. Katosi tietoisuus talvihorrokseen, mutta miksi kysyy mieli - kysyy miksi menee näin - miksi ja miksi? Kun tuo tietoisuus toi iloa ja oloa niin jostain puskista tuli olo kurjempi - mieli painavampi - murheen tunne suurempi. Hei eihän tämän näin pitänyt mennä. Väsyin - väsyin mihin? Hakemaan tietoisuutta - olemaan iloinen - tuli ploppi. Mutta eihän sen noin tarvitse olla tajuan. Olin ollut niin tarmokas ja tietoisen tunteen sekä tuntuman tunne elämään. Mutta hei tässä on jokin kompa. Kun kerran olin pitkät tovit tietoisesti koettua iloa, joka ei ollut mitään pintaliitoa vaan aitoa oloa tässä hetkessä - tässä hetkessä hyvin sisäisesti syvällisesti. Mutta tuo väsymys mitä se sitten oli ja on? Vaikka fyysisesti tunne jaksavani paremmin ja paremmin, mutta silti tuo väsymyksen tunne. Hei onko se väsymys ns. henkistä hoksaa mieli ketun häntä kainolossa. Vaikka olen jaksavainen ja toimelias niin sen täytyy olla henkistä matalapainetta. Mutta vai voiko se olla jotain muuta? Se on jotain muuta toteaa syvällisempi sisin. Se on samaistumista kehoon - kehoon joka voi hyvin, mutta liikaa oikuttelee. Se on samantumista siihen ja silloin olo on väsähtänyt, koska ego ei tykkää että kehoa vosi olla väsynyt - siis nuo lihakset ja kaikki sellaiset komponentit, jotka tuon tunteen saavat aikaan. Sisin sanoo et ole tietoinen sisimmästäsi olet unelias ja luulet suorittamalla elämää olevan tietoinen, mutta mistä tietoinen? Ei kuitenkaan sellaisesta mikä toisi onnea iloa pysyvää. Hei mutta siinäpä oivallan ja jatkan tiellä...

24. joulu, 2018

TIETOISUUS. Niin tietoisuus hyvä kaveri ja niin auttavainen. Tietoisuus on meillä aivan ain ovellamme odottomassa - odottamassa kutsua sitä avuksemme hetkeen tähän. Joko ratkomaan asioita jotka solmussa ovat, koska nuo solmut ei aukene meille vain puskemalla kohti tuulta myrskyävää tai vuoren niin jyrkän kipuamiseen. Mutta tuo tietoisuus vie perille se perille tuossa äsken niin vaikealta tuntuvassa jutussa jutkussa vaikeassa, joka solmujaan aukaissut ei vain sitä kohti puskemalla. Mutta tuo tietoisuus toi meille ajatusta - ajatusta uusiutuvaa - ajatusta auttavaa ja niin ratkaisevaa. Tietoisuus johti meitä samalla kohti syvempää olemustamme avulla tuon yksittäisen haasteen - haasteen johon me tietoisuudella pureutuimme ja onnistuneesti sen paremmin ratkaisimme - paremmin tunsimme läsnäolon tuon. Ja niin kokemus tuo samalla iloa oli ja iloa tuotti lisää - lisää huomata miten tärkeää on tuo tietoisesti läsnäolo jutussa kuin jutussa. Hei olemme löytämässä jotain syvempää itsestämme - löytämässä sen ilon jota syvimmältämme olemme. Tuo ilo - rauhallisuus näin elämäämme kantaa tässä ja nyt tuoden näin Joulu aattoomme tänään ja tähän hetkeen sen kaipaaman rakkauden ja sen viestin tuon Jeesus lapsen syntymän - syntymän ymmärtämään että elämä ikuista on!!!

18. joulu, 2018

TIETOISUUS. Tuo sana vilahtelee ajassa nykyisessä useasti - useasti yhteydessä jostain asiasta syventävän - oli se tilanne mikä tahansa. Sana tuo aika lailla herättää lauseessa, jossa saundi hyvin tavallinen on. Sana tietoisuus pysäyttää jos oikeasti kuulen sanan sen ja miten sitä käytetään. Vai onko sanalle sille käynyt inflaatio ja se on rutiiniksi muuttunut. Kun sanat nuo jotka enemmän kertovat on meille tärkeitä sanoja - sanoja joilla haluamme enemmän kertoa - kertoa jostain tarkemmasta - syvemmästä asiasta tuosta. Sen tuon sanan käyttö ja tarkoitus on sitten niin kuulija kohtainen tai tilanne kohtainen, jotta sekään sanana ei kerro meille kaikille samoja asioita. Kuten aina sama sana toiselle tarkoittaa erilaisia asioita tai mielikuvia. Joten sana tietoisuus vaikka hyvin merkittävä sekin on - on sillä kaiku ja ymmärrys eri meillä kaikilla. Onneksi kuitenkin kielemme tää saa aikaa riittävästi mielikuvia jotka kaikilla hyvin yhteläisiä on. Niin mutta mitä oikeasti sana tietoisuus tarkoittaa? Vastata siihen ei kukaan tyhjentävästi voi mutta sana se merkittävä on. Tulla tietoiseksi joka hetki - tulla tietoiseksi tietoisesti. Me silloin heräämme siihen hetkeen ja alamme huomata asioita toisin. Kun huomaamme toisin on tilanne silloin muutoksen vaiheessa - vaiheessa joka saattaa muuttaa kaiken päälaellen tai vain scarpata hetkeen tuohon ja hetki tuo aikaan sai muutoksen pienemmän tai isomman. Niin mielenkiintoista kun mennään sisälle sanaan tietoisuus. Heips...