Vuoden 2020 päivittäiset tarinat päiväjärjestyksessä - selaa ja lue uteliaisuudella.

(1095) Ke 1.1.2020

Olet rikkaus 3. Kun vaihduit vuosi toit esille taas uuden jakson elämän rikkauksiin. Rikkauksiin niin henkisiin kuin maailmaan, jossa me asumme ja olemme ajassa tässä. Tuo vuodenvaihde kertoo että oli mennyt vuosi ja edessä on nyt uusi vuosi. Ihmeellisyys piilee siinä että sana uusi antaa mielelle mahdollisuuden sanallisen tehdä kaikki uudesti toisin eli paremmin kuin tuo sana "vanha". Niin mahdollisuus suuri, joten... Elämä olet jo rikkaus täydellinen ikuisesti!

(1096) To 2.1.2020

Olet rikkaus 4. Olla rikas ilman rikkautta - siinä haaste mutta ei mahdoton. Rikkaus niin monenlainen saa nyt kasvot rakkaudesta käsin - kasvot sisäiselle kokemiselle. Tuo kokemus niin välistä huomaamaton on että häviää se sekamelskaan arjen. Mutta kun olemalla olemme ja olemmekin ymmärryksellä tässä taskut tyhjinä. Ei juuri latin latia siellä pohjattamassa taskussa ole - on se kuitenkin pohjaton ja riittämätön onneen jatkuvaan. Siis rikkaus piilee... 

(1097) Pe 3.1.2020

Olet rikkaus 5. Tuo rikkaus voi olla koetuksella puolelta kehon oireiden tai muiden vastaavien sattumusten kautta. Nuo jotka häiritsevät onnen tunnetta muodossa ulkoisten. Keho oireelee tai muut tekijät vievät huomion ja tarpeen olla selviämässä takaisin rytmiin tunteen ilon ja onnen. Kun rikkaus kerran ei koskaan katoa, niin on se siinä ovella, jolloin... Elämä olet jo rikkaus täydellinen ikuisesti!

(1098) La 4.1.2020

Olet rikkaus 6. Kun mielen päälle se syystä tai toisesta rasitus käy on koettelumus - olet rikkaus koettelmuksessa. Mieli kokee mitä tunnen mitä ajattalen - mitä oli mitä tulossa. Vaikka se puhtaimmillaan on vain tämä hetki - hetki uudelleen valittuna. Nuo häiriöt vievät huomiota, mutta samalla tietoisuudessa tiedämme että kaikki on hyvin - hyvin vaikka elämä koettelee tuossa mielessä kokemisen muodossa. Niinpä tietoisesti kohti... Elämä olet jo rikkaus täydellinen ikuisesti!

(1099) Su 5.1.2020

Olet rikkaus 7. Tuo elämän rikkaus niin sisäinen on vaikka matkallamme myös niin tuiki tarpeellinen tuo arki ulkoinen on. Se tuo meille kokoajan lisää ymmärrystä elämän todellisesta olemisesta ja tarkoituksesta. Se antaa meille joka hetki valita mielemme kanssa kaikissa asioissa joko pelon tai rakkauden kautta mitä ajattelemme - mitä tunnemme - mitä koemme? Aina on mahdollisuus valintaan uuteen rakkauden - lempeyden - armollisuuden yms. kautta ja se on uusi tuore. Siispä valinta on tietoisesti... Elämä olet jo rikkaus täydellinen ikuisesti!

(1100) Ma 6.1.2020

Numeroista 1. Numeroleikki tai viralliset tilastot, jossa numeroiden rooli on merkittävä. Tilasto kertoo että päivän teksti on 1100:s perättäinen vedos jostain ajatuksesta tai vain pääasiassa aika puhtaasti intuition omaisesti kirjoitettua. Eli eräälaista henkistä kanavaa, josta teksti vain tulee. Koska en koskaan suunnittele tekstiä etukäteen vaan kirjoitan 10:llä sormella ajatuksen siimaa. On siis ilo leikki tuo numero herättämään uusia ajatuksia jakeluun, jolloin... Numerot olette hyviä apureita elämässä tässä.

(1101) Ti 7.1.2020

Numeroista 2. On numeroissa taikaa - näin on mielen kanssa luotu joko tilaa esim. onnelle tai epäonnelle tms. Numerot silloin ovat saaneet symbolisen roolin elämässä. Ja aina tietyssä tilanteessa tietty numero saa aikaan ajatuksen sekä kautta jonkilaisen tunne reaktion. Olemme tällaista numero logiaa joko "perineet" tai itse tehneet. Mutta muistaen ne ovat vai numeroita, jolloin... Numerot olette hyviä apureita elämässä tässä.

(1102) Ke 8.1.2020

Numeroista 3. Numerot voivat myös hauskoja numeroina tai jonain pelijuttuna. Jolloin se on harmitonta ilottelua ja saa aikaan hyvää mieltä. Voidaan jo tietoisesti viritellä tilanteita, joissa numerot laajentavat tarinan reviiriä sekä syväntävät tarinoita. Niin syventyminen sekä tiedollinen numeroiden sävays voi saada aikaan... Numerot olette hyviä apureita elämässä tässä.

(1103) To 9.1.2020

Numeroista 4. Mutta jos numeroita ei olisi tai niitä ei vielä tunneta miten silloin tilanteet etenesivät. Yleensä mieli keksii keinot miten mikäkin ratkaistaan, mutta se voi aika hidasta tai melkein mahdotonta selvittää tilanne. Mutta olkoonkin tilanne vaativa tai helppo astutaan parempaan syventävään tietotisuuteen, jolloin avautuu monia yllättäviä... Numerot olette hyviä apureita elämässä tässä.

(1104) Pe 10.1.2020

Numeroista 5. On numerot ystäviämme. Välistä kurjemman kokoisia numero sarjoja tai iloa tuottavia lukuja kertomaan jotain mistä iloita. Olet numero jota aloin koulussa koukeroa piirtää tai nyt näppäilen nyt hipaisten tai näpäimin manuaalisin. Ilmestyt edelleen joko paperille - näytölle tai ihan mihin vaan. Kerrot jonkin asian tai viestimme toimivan ne aikaan saat. Siis numerot ihan kivat ovat... Numerot olette hyviä apureita elämässä tässä.

(1105) La 11.1.2020

Numeroista 6. Numerot voivat olla myös hyvin stressaavia on ne sitten arvosanoja tai valuutta lukukuja. Opiskelijalle joka tavoitteellisesti pyrkii eteenpäin on monia jänniä paikkoja missä numeroilla kerrotaan tulos ja riittääkö vaikka pisteet johonkin tavoitteeseen. Mutta tiedostamalla numeroiden merkitys ja kokea ne hyödyllisinä niin... Numerot olette hyviä apureita elämässä tässä.

(1106) Su 12.1.2020

Numeroista 7. Myös onni ja onnekkuus numeroilla tai numero peleissä tuo joko menestystä tai rahaa. Ja joko ura etenee tai ja talous kohenee sekä kaikenlainen hyöty sitä kautta paranee. Edelleen nämä ovat vain numeroita tosin hyviä apuvälineitä. Kun huomaamme numeroiden taian tulee niistä meille... Numerot olette hyviä apureita elämässä tässä.

(1107) Ma 13.1.2020

Talven taika 1. Niin ulkooisesti olet talvi jokainen - olet erilainen kuin muut. Tuon ullkoisuuden me huomaamme todella konkreettisesti. Etelämmässä sataa vettä ja nollarajan hivuttautuessa ylemmäksi pitää mennä yhä ylemmäs pohjoiseen niin lumen tulo on reilua. Mutta tuo ulkoisuus on vain selkeä havaintomaailman vaikutus kanava. Etukäteis tunne mitä talvelta odottaa periytyy meille historiasta millaista meillä oli ennen?! Tuo odottava tunne odottaa vielä tänä talvelta jotain... Oi talvi olet rikkaus vuodenajoissamme.

(1108) Ti 14.1.2020

Talven taika 2. Olet vuoden aika omine metkuineen ja ilmiöineen. Jaat työtä  - annat tilaa mahdolliseille harrastuksille. Harrastus elemmenttinä  olet ilo lapsista kaiken ikäisiin vaikka välillä vähän myös haasteellinen. Liukas lumi ja jää kuljetat meitä tunteella eteenpäin kun me vain heittäydymme mukaan harrastuksen. Se vaati taitoa, jotta voi heittäytä kunnolla tunteeseen voimakkaaseen. Mutta kaikki pieninkin liike, jossa tapahtuu jotain on yhtä arvokas tuomaan tunteen meille. Siis tunne tule ole niin... Oi talvi olet rikkaus vuodenajoissamme.

(1109) Ke 15.1.2020

Talven taika 3. Kun tuneet elämän ovat ne jotka kantavat ja tuo kokemuksiin elävyyttä. Olet talvi siis sitä rikastamassa. Vaikka sade veden ei meitä hivele onnella lumisen kauniin maiseman. Olet jälleen kun näytät parhaat puolesi olet silloin juhlava juhlavuutta tuova vastapainoksi itkun ja valituksen. Koemme jokainen kuitenkin tunteita talven. On vain kysymys siitä mien valitsemme  ja huomioimme tilanteet erilaiset kuin elämässä tässä muutenkin. Siis... Oi talvi olet rikkaus vuodenajoissamme.

(1110) To 16.1.2020

Talven taika 4. Taika tuo talven on kuin taika elämän arjen niin vaihteleva ja yllätyksellinen. Taian omaisuus on mielen tila - tila jossa elämme jossa mieli projisoi ja näkee asiat niin kuin ne nähdään. Niin myös talven ilmiöt - talven kokeminen on mielentila ja siten havainnot sekä tuntetmukset määrittyvät mielessä. Ilolla kohdataan nuo tilat niin... OI talvi olet rikkaus vuodenajoissamme.

(1111) Pe 17.1.2020

Talven taika 5. Mitä me oikeastaan kukin talvelta odotamme? Se on hyvin laaja kijro missä kuvioissa me kukakin talvea pyöritämme ja koemme. Toiselle samasta asiasta  tulee ja on  aivan erilainen kokemus sekä kuvio  aina syvälle sisimpään asti. Ja nuo vaikutukset ovat kaikille ytä oikeat ja sekä samanarvoiset. Joten  katsotaan... Oi talvi olet rikkaus vuodenajoissamme.

(1112) La 18.1.2020

Talven taika 6. On tuo taikamaisuus mielissämme  maailman menossa välillä kova ja sitten taas herkkä. Olosuhteet hyvin kuvastavat välillä myös mielen vaihtelua arjessamme. Mielen liikkeet ovat joko sisäisesti lähteneet liikkeelle tai tai ulkoiset olosuhteet ovat siihen laittaneet vauhtia tai jopa tuoneet dramatiikkaa elämäämme. Niin mielen liikkeet ovat  läsnä hetkessämme, joten... Oi talvi olet rikkaus vuodenajoissamme. 

(1113) Su 19.1.2020

Talven taika 7. Kun talvi jyrää tai sitten se vitkuttelee ja järjestelee mitä erilaisemmat puitteet, jossa arki pyörii. Talven taian luonnollisuus, joka antaa kokijalleen automaattisesti kokemuksia - kokemuksia jotka ovat aina joka kerta ainutlaatuisia. Me vain olemme juurtuneet niin menneisiin "juuriin" ja seuraus toistaa mennyttä. Mutta kun olemme avoin niin siten annetaan talven taian tulla sisään ovista ja ikkunoista niin... Oi talvi olet rikkaus vuodenajoissamme.

(1114) Ma 20.1.2020

Ystävyys 1. On onni olla ystäviä - ystäviä kaikenlaisia. Ystävät tuovat meille reitin tuntea itsemme - ystävät auttavat meitä konkreettisesti arjen menossa ja monessa muussa. Mistä tuntee ystävän - milloin huomaamme ystävät todella aidosti huomioiden? On hetki jossa me olemme yksin jolloin - on hetki me olemme kahden jossa vain tilanne on. On ilo hetkessä... Ystävät olette arvokkaampia kuin luulettekaan.

(1115) Ti 21.1.2020 Ystävyys 2. 

Tarvitsen sinua - tarvitsen sinua tietoisuudella vaikka et ole paikalla kertomaan että olet ystävä. Ystävä et ole itsestään selvyys vaikka olet ainainen. Huomatkaamme molemmat miten me kommunikoimme asioita keskenämme enemmän ja syvämmellisesti. Asiat niin arkiset kuin juhlavat olkoon ne vaikeita tai pelkkää kepeyttä - olet ystävä kallis ja tarpeellinen tilanteessa jokaisessa. Niin huomatkaamme toisemme luonnollisesti - paremmin aidosti niin... Ystävät olette arvokkaampia kuin luulettekaan.

(1116) Ke 22.1.2020 Ystävyys 3. 

Aina ei ystävyys ole ollut itsestään selvyys ja se onkin yllättänyt kenen kanssa se ystävyys syvenee tai toisien kanssa laimenee. Siksi ystävyys onkin jotain syvällisempää kanssa itsen. Kun ensi kertaa kohtaa jonkun tulevan ystävän voi se olla hyvin vain hetkellinen buusterin tunne joka jää muhimaan tajuntaan juurikaan sitä huomaamatta. Mutta ajanmyötä tilanne alkaa vain kasvaa ja kasvaa ystävyydeksi. Hyvä niin koska... Ystävät olette arvokkaampia kuin luulettekaan.

(1117) To 23.1.2020

Ystävyys 4. Kun ystävyys on polkaistu käyntiin tai se on ollut ikäänkuin aina sellainen tilanne meillä olevaisilla kanssa toisten. Tuo käyntiin polkaisu voi olla hyvin helppo tai sitten vain kestää ja kestää ennenkuin se "käynnistyy". Mutta kun olemme samoissa kemioissa ja aaltopituuksilla sen kyllä huomaamme ja tunne siintä voi olla kutkuttava tai minkälainen vain. Huomataan nuo tunteet niin... Ystävät olette arvokkaampia kuin luulettekaan.

(1118) Pe 24.1.2020 Ystävyys 5. 

Tunteiden välistä velloessa ristiriitaisesti ristiriitojen aallokossa on tilanne hankala. Tuo tilanne saattaa erottaa meidät ystävistä tai vetäydymme sivulle taka-alalle. Meidän sisäinen kokemus on tila sattumusten epämiellyttävä. Ja aina emme ymmärrä tilannetta oikein, koska ego tai asia jokin sotkee suhteemme ystävyyteen. Mutta näin tuon ei tarvitse olla vaan aito asioiden lävitse katsominen ja joka saa aikaan... Ystävät olette arvokkaampia kuin luulettekaan.

(1119) La 25.1.2020 Ystävyys 6. 

Tietoisuus ja tiedosaminen itsestä ja muiden olemisesta läsnä tässä hetkessä on avain huomata sekä ymmärtää ystävyyden olemusta. Mitä tietoisimmin välistä pysähdymme tutkailemaan ystävyys suhteita ja mitä ne pitävät sisällään alkaa tapahtua henksen värähtelytason nousua. Ja tuo nostaa kaikissa asioissa tason aivan uudelle "levelille". Taso jota emme ennakkoon edes osanneet ajatella olevankaan. Annetaan tilaa tietoisuudelle niin... Ystävät olette arvokkaampia kuin luulettekaan.

(1120) Su 26.1.2020

Ystävyys 7. Ilo ystävyyden on tunnetta jota kaipaa jokainen. Aina ystävyys ei ole pelkkää aurinkoa, mutta yllättävästi pieni kriisikin saa aikaan kuitenkin aika usein tiivistyvän ystävyyden kanssa kaikkien. Ilo saa aikaan odotusta - olemista - onnistumisia tässä hetkessä. Koemme yhdessä ystävien kanssa ne hetket - hetket jotka ovat ystävyyksien kliimaksia. Ja niin valtaisa buusterin mahdollisuus saa aikaan matkan itseemme kanssa ystävien. Siispä huolehtikaamme ystävyyksistä niin... Ystävät olette arvokkaampia kuin luulettekaan.

(1121) Ma 27.1.2020

Maallisuus 1. Mitä se sanana kenellekin tarkoittaa? Onko se konkreettisesti maata maita ja mantuja jossa pakerramme. Vai olemmeko olemukseltaan maanoloisia tai henkisiä ja tuo maa on vain olemassa jalkojen alla. On se kuitenkin ihan hyvä sanallinen synboliikkaa luova ja keskustelun aiheen esille tuova vaikuttaja tuo maallisuus. Siispä upoutudaan tuon sanan sisälle enemmän, jolloihan... Me olemme joka tapauksessa osa suurempaa tietoisuutta!

(1122) Ti 28.1.2020

Maallisuus 2. Maallisuus sanana välistä karahtaa korville, koska sen merkitys ei juuri siinä hetkessä resonoi meidän tekemiseen tai tilanteeseen missä silloin olemme. Maallisuus tuo arki hyvinkin työn täyteinen päivä tai jakso, jolloin ajatuksiin ei mahdu muutta se mitä tekee ja on tärkeää. Sen vastapainona on sitten (toivottavasti) lepo ja muut erilaiset harrastukset tai tapahtumat. Tiedostamalla niiden tuoma mahdollisuus sekä... Me olemme joka tapauksessa osa suurempaa tietoisuutta!

(1123) Ke 29.1.2020

Maallisuus 3. Tuon maallisuuden välistä niin hyvin arjellinen tekeminen saa nyt uuden ilmeen. Kun katsome sitä tietoisemmin ja kysymme itselläntämme? Kysymme tarvitseeko se nolla niin? Tarvitseeko maaallisuuden tuntua siltä että se on raadollista raatamisa. Kun tiedostamme sen se onkin ainut kertainen hetki - hetki ilolle ja ololle niin... Me olemme kuitenkin osa suurempaa tietoisuutta!

(1124) To 30.1.2020

Maallisuus 4. On hetki nyt sellainen missä kaikki jo on. On vain tämän hetken havaintomaailma ja siinä tehtävä havainnointi eli projisointi mielessämme. Onko se maalista vai juhlavampaa - fyysistä vai henkisempää. Tuo havainto antaa meille tilanteessa kuin tilanteessa käsityksen mitä meidän tietoisuus ja käytännön havainnointi on juuri sinä hetkenä, jossa kaikki jo eräällä lailla on. Siispä havainnoidaan tietoisemmin, niin... Me olemme kuitenkin osa suurempaa tietoisuutta!

(1125) Pe 31.1.2020

Maallisuus 5. Kun tietoisuus selkenee on meillä ja meille paljon helpompaa moni asia on kanssa ihmisten tai muu käytännön asia tai toimenpide. Kun kehitämme ja annamme vähitellen ajan myötä itsemme kehittyä näillä saroilla niin maallisuus saa aivan uuden sisällön ja muodon. Siten kaikenlainen elämä ympärillämme tulee ymmärretymmäksi sekä se tuo iloa sekä oloa arjen maallisuuteemme, niin siksipä... Me olemme kuitenkin osa suurempaa tietoisuutta!

Helmikuu

(1126) La 1.2.2020

Maallisuus 6. Kun maallisuus onkin voimavara alkaa ymmärtää myös kaikenlaisia vastoin käymisiä, jotka monasti ovat hyvinkin ison vuoren kokoisia. Kun tietoisesti ymmärtää miten maallisuus ikään kuin maadoittaa meidät äiti maahan muuttuu olo ja elämän tilanteet vakaaksi sekä selvitettävissä helpommin. Siis maadoittutaan elämässä kiinni luonnon - maallisuuden ja elämän ankkuriin, jolloin... Me olemme kuitenkin osa suurempaa tietoisuutta!

(1127) Su 2.2.2020

Maallisuus 7. Maailman maallisuus - maallisuus universumissa mitkä ovat sen lait? Mitä ajatus luo sitä se on ja sitä se tuo. Niin myös maallisuus mikä on ajatus sitä se antaa takaisin jossain muodossa. Kun koemme maallisuuden osana arkea ja juhlaa eikä erillisenä siitä tulee ajatuksiin sekä kokemuksiimme myönteisiä asioita. Mitä kylvät sitä... Me olemme kuitenkin osa suurempaa tietoisuutta!

1128) Ma 3.2.2020

Oikeassa oleminen 1. Onko millainen tarve olla oikeassa? Tarve tulee pintaan joko tilanteessa, jossa egomme on vahvoilla ja se haluaa taistella oikeutetusti tai vain ollakseen minä  joka teidän ja olen oikeassa. Mutta myös on tilanteita, jossa egomme on vain apuri auttamaan asian selvittämisessä, joka ja jossa kuuntelemme sydämellä sekä tunteella aidosi miten... Kuuntele intuitiota elämän. 

(1129) Ti  4.2.2020

Oikessa oleminen 2. Tekemällä asioita myötätuntoisesti ja kokien niitä aidommin.  Kuuntelemalla toista osapuolta tarkemmin ja tuomalla omat näkökannat selvässti eslle Vältymme yksin  oikeassa olemisen johto päätöksestä lukita vain oman itsen havainnointi  ja ratkasun yksipuolisuus. Välttyen myös taistele pakene reaktiosta saamme siten otteen tarpeesta olla oikeassa, joten... Kuuntele intuitiota elämän.

(1030) Ke 5.2.2020

Oikeassa oleminen 3. Kun egon tarve olla oikeassa kasvaa ei sen perimmäinen syy ole siinä että minä tiedän - minä osaan vaan tiedostomaton puolemme nostaa esille tunteita pintaan aivan muista  asia yhteyksistä. Ja meidän mielemme yhdiśtää ne esillä olevaan tapukseen vaikka siiinän ei olisi sen kummemmin aihaetta taistella. Jälleen tietoisuutta lisäämällä me huomaamme...  Kuuntele intuitiota elämän.

(1031)To 6.2.2020

OIkeassa oleminen 4. Kun oikeassa oleminen saa piirteet olla lähesi aina oikessa on mielemme pyörityksessä egomme puikoissa.Mutta heti kun sen tietoisesti huomaamme me voimme tehdä toisenlaisen havainnon ja valinnan joka perustuu sisäiseen rakkuden ja auttamisen tarkoitukseeen. Kaikenlainen toisen auttaminen on on kohti muötätuntoa ja... Kuuntele intuitota elämän.

(1032)  Pe 7.2.2020

Oikeassa oleminen 5. Olemalla myönteinen ja myötätuntoinen on selvä yhteys parempi sekä ymmärrämme itseämme myös. Kun kokemus peräinen tietoisuus näin pääsee kasvamaan tarve olla oikeassa muuttuu tarpeeksi olla vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Ja silloinhan... Kuuntele intuitiota elämän. 

(1033)  La 8.2.2020

Oikeassa oleminen 6. Kun aluksi on ollut valtava tiedostomaton oikeassa olemisen tarve ja saadakseen sanoa viimeinen sana. Myös tiedostamatta selittää itselle asian parhainpäin niinkuin olisi kuitenkin ollut oikeassa vaikka tunne sitä ei täysin tuekkaan. Mutta nyt kun lähestyykin myönteisesti niin... Kuuntele intuitiota elämän. 

(1034)  Su 9.2.2020

Oikeassa oleminen 7. Kun on käytännön tietoisuuden - myötäelämisen taito ja muut sellaiset jotka ovat saaneet aikaan kyvyn olla kuuntelulla - kyvyn keskustella tasapuolisesti - kyvyn tehdä yhteisiä ratkaisuja. Näin katoaa ajatus oikeassa olemisesta. Siitä jää itse asia käytäntöön ja syvä harmonia sille sekä monelle muulle asialle. Niin silloinhan... Kuuntele intuitiota elämän. 

(1035)  Ma 10.2.2020

Ihmeellinen talvi 1. Talvessa 2020 on riittänyt puheen aihetta ja ihmeellisyyksiä. Ainahan säästä riittää tarinaa monenlaista. Yksi piirre on se että lauha ja vesisateinen näkökanta muodostuu katsottuna Etelä-Suomesta käsin mitä on uutisoitu. Kainuusta ylöspäin on taasen valtaisasti lunta ja on ollut myös kovia pakkasiakin. Tästä huomaamme mistä lähtökohdista luomme mielikuvan tai maailmaan kuvan on se... Talvi kesän edeltäjänä olkoon onnekas!

(1036)  Ti 11.2.2020

Ihmeellinen talvi 2. Kun juuri jokin säätyyppi on etelässä päässyt vauhtiin tilanne muuttuu. On vaihtelu hyvin suurta. Säät vaihtelee josta taasen mieletila vaihtelee, josta elämä koetaan toisella lailla. Näin on kun olemme huomioineet ulkoiset tekijät pää arkkitehdeiksi kertomaan elämän menosta ja olosta on koettu elämä hyvin epätodellinen. Mutta sisäinen todellisuus ei vertaa ulkoisia puitteita, joten... Talvi kesän edeltäjänä olkoon onnekas!

(1037)  Ke 12.2.2020

Ihmeellinen talvi 3. Kun katsoo kalenteria ja summaa sitä vertaillen Etelä-Suomessa. Ja etenkin kun sitä katsoo luonnon näkökulmasta. Kalenterin päivämäärä on nyt helmikuun puolivälissä, joka luo mielikuvan joka ei täsmää. Mutta niin se mennyt aika on mennyttä eikä se voi kertoa nykyisyyttä. Katsotaan kalenteria uudella lailla, jolloin ymmärrämme... Talvi kesän edeltäjänä olkoon onnekas!

(1038)  To 13.2.2020

Ihmeellinen talvi 4. On ajan ihmeellisyys kuitenkin muuta kuin sää. Ja ennenkaikkea aivan muuta. Talven vuoden aika haastaa joka tapauksessa erilaisten ammattien harjoittamista oli ulkoinen olosuhde mikä tahansa. Parhaiten toimiessa me keskitymme kyseessä olevaan haasteeseen sisäisellä otteella ja itse tapahtuma tai toimi löytää ratkaisunsa. Ja ihmeitä tapahtuu arjessa joka päivä kunhan me sen vain huomaamme, joten... Talvi kesän edeltäjänä olkoon onnekas!

(1039)  Pe 14.2.2020

Ihmeellinen talvi 5. Ihmeiden talvi - ihmetysten talvi on tuonut meille avaruutta ajatteluun jos sen niin haluamme nähdä. Avaruus on ilmaston muutoksineen tullut esille voimakkaammin. Mutta mieliin tulleet ajatukset, jotka pysäyttävät meidät keskustelemaan vaikka säästä ja samalla mistä tämä kaikki erikoisuus johtuu. Ja silloin kun pureudumme johonkin vähänkin syvemmin me samalla tietämättämme jo opimme huomaamaan sisäisiä - sisäsyntyisiä ajatuksia, joista hyödymme ja... Talvi kesän edeltäjänä olkoon onnekas!

(1040)  La 15.2.2020

Ihmeellinen talvi 6. Ihmetysten takaa nousee monasti sitten asioita joita alkaa ymmärtää paremmin. Ymmärtää aivan käytännöllisiä asioita kuin sää ilmiöitäkin. Kun tuo ihmeellisyys on talven haasteissa nyt ajankohtainen ja vielä kesken. Mitä sitten tuleman pitää seuraavan lähes kahden kuukauden ajalla ennenkuin kuin kevät saa etusijan. Niin myös elämässä tuo tuleva askaruuttaa monella lailla - mitkä ovatkaan sen "kelit". Odotuksessa "sää" tuo tulee ajallaan ja... Talvi kesän edeltäjänä olkoon onnekas!

(1041)  Su 16.2.2020

Ihmeellinen talvi 7. Kun ihmettely alkaa muuttua tietoiseksi elämäksi jää talven erilaisuus taka-alalle. Mielen kanssa on tänä vuonna sopeuduttu ulkoisien puitteiden sekä elämän erilaisten järjestelyjen ansiosta hyvin vaihtelevasti. Ja tuo elämän makuinen elämä onkin hyvin opettavainen ja sisäisesti antoisa kun sen vain oivaltaa sekä ymmärtää omaksi parhaaksi. On kuitenkin aina aika uusi, joten... Talvi kesän edeltäjänä olkoon onnekas!

(1042)  Ma 17.2.2020

Kun olen 1. Olemisen tila näin maanantain aamuna on tämä hetkellinen ja yön jälkeinen tila. On vain kysymys millainen se on? Olenko virkistäytynyt yön jäljiltä - mitä aamu rutiineihin kuuluu - onko ne virittävät tuomaan päivään uutta intoa energiaa vai meneekö paljon aikaa - jopa päivä unen putkessa rutiineissa. Voimme aamulla tietoisesti huomata... Kun olen - olen sisimmässäni aidosti tässä!

(1043)  Ti 18.2.2020

Kun olen 2. Kun haluan olla läsnä vahvasti auttaa tietoisuus sen me hyvin ymmärrämme, mutta kun se ei ole aina niin helppoa eikä ihan jokakerta. Ajatus karkailee tehtävä tai työ ei suju - olemme lähes pois hetkestä. Tilanne voi turhauttaaa tai ärsyttää itseämme tuo huomion myötä. Mutta jo tiedostaminen että jutut ei suju alkaa kehittää meidän ajatuksen ja tehtävän kulkua parempaan suuntaan vaikka me emme juuri mitään sen eteen tekisi, joten... Kun olen - olen sisimmässäni aidosti tässä!

(1044)  Ke 19.2.2020

Kun olen 3. Toisaalta välillä kaikki sujuu kuin tanssi ja olemme hyvin vahvalla läsnä olemisella kiinni kulloisessakin jutussa. On vain ihmettelyä miten kaikki vain on helppoa ja vaivatonta. Mutta kun piilevästi iskee "pelko" pelko epäonnistumisesta tai epävarmuus voiko tapahtua jotain mikä veisi homman pieleen vaikka nyt on juuri kaikki hyvin. Uskalletaan hypätä hetkeen tiedostaen tuon, jolloin... Kun olen - olen sisimmässäni aidosti tässä!

(1045) To 20.2.2020 Kun olen 4. Tuo hyppäys jonka voi tehdä henkisellä saralla samalla kiehtoo ja arveluttaa. Kun on kuitenkin kokenut sisäisesti vahvemman sisäisen tilan vaikka vain pieneksi hetkeksi on se pysyyvästi siirtänyt käsityksemme olemisesta ja elämän käsityksestä. On vain seuraavien askelien aika. Noihin askeliin tarvitaan tietoa, ymmärrystä ja aikaa antaa asioiden etenemisille. Nuo sisäiset kokemukset ovat... Kun olen - olen sisimmässäni aidosti tässä!

(1046)  Pe 21.2.2020

Kun olen 5. Kun rohkeus tai ymmärrys tarpeesta päästä läsnä olossa tilanteeseen, jossa olen - kun olen. Olen rohkea ja notkea ajatuksissani sekä koen aivan jotain muuta koen iloa - oloa - tiivistettynä tässä hetkessä. Tuo hetki kertoo viitteenä että on olemassa jotain johon järkeni ei riitä tässä arjellisen elämän maailmassa. Mutta huomaan että kun... Kun olen - olen sisimmässäni aidosti tässä!

(1047)  La 22.2.2020

Kun olen 6. Olen kun kysyn välillä itseltäni - milloin olen - mikä on todellisesti olemista tässä hetkessä ja miksi se on tärkeää? Kun katsoo lapsien iloa ja temmellystä silloin kun he aidommillaan ovat hyvässä vireessä - vireessä olemiseen mikä näkyy luontevana toimintana sekä aika katoaa ympäriltä. On vain niinkuin ei olisi mitään muuta olemassakaan ja silloinhan...Kun olen - olen sisimmässäni aidosti tässä!

(1048)  Su 23.2.2020

Kun olen 7. Nuo kaksi sanaa pitävät sisällään kaiken - ihan kaiken ajattomasti. Olemisessa on vain yksi hetki joten on vain yksi todellisuus, joka on totaalinen. Mutta päivä minämme voi siitä vain ymmärtää murto-osan pienenpää pienemmän hyppösen mitä todellisuudemme todellisesti on. Kun kuitenkin jokainen omalla matkallaan voi tämän tiedostaa niin matka jatkuu ja... Kun olen - olen sisimmässäni aidosti tässä!

(1049) Ma 24.2.2020

Aurinko 1. Kun aurinko paisteen tuon suo raoista pilvien tai taivaalta sinen. Mielemme siihen reagoi joka tapauksessa jollain lailla ja varsin monasti hyvinkin erilailla. Meillä on odotuksia tuosta paisteesta ja odotukset pohjautuvat aika pitkälti menneisiin kokemuksiin. Myös kokemukset pohjautuvat ihan rationaaliseen tietoon. Kuitenkin reagoimme! Niin elämässäkin reagoimme erilaisiin... Aurinko herätä meidät valollasi ja lämmölläsi!

(1050) Ti 25.2.2020

Aurinko 2. Historiassa aurinko on ollut "jumalallinen" ennen kuin tieto ja ymmärrys ovat tuoneet auringon todellisen luonnon ymmärretyksi. Onhan se yksinkertaisuudessaan helppo ymmärtää auringon lämmön ja sen kasvien kasvattavan voiman merkitys. Tänä päivänäkin aurinkoa "palvotaan" rannoilla tai muuten. Mutta aurikokin vaikuttaakseen tarvitsee mm. vettä, happea... jotta elämä... Aurinko herätä meidät valollasi ja lämmölläsi!

(1051) Ke 26.2.2020

Aurinko 3. Se on siis hyvin merkittävä voimanlähde ja samalla niin mystinen sekä salaperäinen. Jo auringon tuomat erilaiset valoilmiöt kuten nouseva ja laskeva aurinko huimine väriloisteeneen. Myös auringon säteiden muodostava sateiden yhteis luomus tuo sateenkaari. Sen värit ja värimaailma tuokoon meille iloa ja... Aurinko herätä meidät valollasi ja lämmölläsi!

(1052) To 27.2.2020

Aurinko 4. Välillä tulee suru tai alakulo mieleemme kun aurinko hetkeksi tai pitkäksi aikaa jättänyt meidät pimentoon. Pohjoisessa se on kaamosaikana hyvin konkreettista. Mutta muuloinkni ja muualla sitä loistetta ja sen lämpöä huhuillaan jo saapuvaksi. Kun taas toisessa vaakakupissa sen porotus tuo aikaa "mielelle" tuskaa. Niin tuo kaksijakoisuus herättää...Aurinko herätä meidät valollasi ja lämmölläsi!

(1053) Pe 28.2.2020

Aurinko 5. Tällä viikolla aurinko on muistanut meitä näkyvästi aika lailla jokapäivä. Jo kohti kevään "mieliä" mennään ja teho auringon tulee esille iltapäivisin. Tuo teho on valon ja lämpöenergian juhlaa. Se ihan käytännössä antaa mahdollisuuksia teknologisesti hyödyntää sitä. Aurinkopanelien kehitys sähkön tuotannossa on aivan oleellisesti kehittynyt nyt viime aikoina. Niin elämän arjen asioiden tuleekin... Aurinko herätä meidät valollasi ja lämmölläsi!

(1054) La 29.2.2020

Aurinko 6. Kun aamuauringon säteet pilkisetelevät ikkunasta sisään kertoo se miten aurinko heräilee jo ja päivä pitenee merkittävästi verrattuna kaamos aikaan. Ja etenkin illasta on helpompi jatkaa päivän askareita sekä tuntuu luonnollisesti tehdä illasta pitempään. On se pelkäkästään jo tuon valon määrä teknisesti auttavainen. Ja näin elämän arjen polulla asat järjestyy aina aikanaan ja... Aurinko herätä meidät valollasi ja lämmölläsi!

Maaliskuu

(1055) Su 1.3.2020 Aurinko 7. 

Sen merkitys on kiistaton aurinkokunnassamme. Ja se hyvin symboloi elämän kokonaisuutta niin näkyvää kuin näkymätöntä osaa. Tuo näkyvätön osa, jossa universaalisti on maailman kaikkeuden ja äärettömyyden ilmentymä on aurinko siitä valtameren pieni pisara. Siksi tuo näkymätön osa on niin mystinen vaikka sen ei tarvitse olla vaan ymmärrettävissä että ymmärrämme elämästä tuon valtameren pienen pisaran osan kaikkeudesta...  Aurinko herätä meidät valollasi ja lämmölläsi!

(1056) Ma 2.3.2020

Kauneus 1. On katsojan silmissä katottuna aidosti sydämmellä. Vaikka ei katsoisi näkyvin silmin vaan näkisi sisäisin silmin näkisi kauneuden olemuksen aidon. Tuo ja nuo näkökyvyn ilmentymät kertoo meille kauneudesta joka asuu kaikkialla. On vain näemmekö me sen näkeväisesti vai sisäisesti vai onko laput peittäneet näkökyvyt nuo. On ilo kuitenkin oivaltaa... Kauneus ei ole turhamaisuutta kun se on aitoa.

(1057) Ti 3.3.2020

Kauneus 2. Kun kauneus loistaa aina sisimpäämme asti tai katsomme mielessämme kauneuden mielikuvia ovat ne mitä tahansa. Kun olemme sopivassa mielentilassa huomaamme asioita ihan erilailla kuin kiireen tai toimiliaisuuden keskellä. Me joko näemme välähdyksen omaisesti kauneuden pilkahtuksen jossain asiassa, mutta muut asiat tulevat peittämään mielikuvamme. Voimme palata tuohon ikään kuin otettuun still kuvaan ja fiilistellä sillä. Kelaillaan nauhuriamme niin... Kauneus ei ole turhamaisuutta kun se on aitoa.

(1058) Ke 4.3.2020

Kauneus 3. Kun pysähdymme voimme fiilistellä jollain kauniilla muistolla tai tehdä havaintoja nyt hetkessä paremmalla tietoisuuden tasolla. Kun tuo tietoisuus jo syvenee pelkästään pysähtymällä ja hiljentymällä pääsemme aistien maailmaan syvällisemmin. Kun haluamme vielä enemmän kokea ja aistia (sekä lisäksi ns. kuudennella aistilla) kauneuden olomuotoja näkyviä ja "näkymättämiä". Pääsemme kun... Kauneus ei ole turhamaisuutta kun se on aitoa.

(1059) To 5.3.2020 Kauneus 4. 

Sydämmellinen pysähtyminen kaiken kiireen keskellä tuo  meille tilaa huomata kauneuden syvimmät ilmentymät. Mutta arjessa jo pelkästään huomata miten taitavasti esim. luonto ilmitöt tms. tuovat meille kauneuden iloa. Ja siksi pienetkin... Kauneus ei ole turhamaisuutta kun se on aitoa.

(1060)  Pe 6.3.2020 Kauneus 5. 

Arjessa ne hetket jolloin kaiken väsymysja muun rasittavuuden ollessa läsnä ne pienetkin ilot mitä kauneus meille jakaa ovat varsin pristäviä. Kaikki mitkä tuovat sitä kautta iloa ovat tervetullieta meidä arkeemme. Nuo pirisstykset saavat ja antavat arjelle jonkilaiset siivet, jolloin... Kauneus ei ole turhamaisuutta kun se on aitoa. (1061) La 7.3.2020 Kauneus 6. Kun hvavaitsemme itsessämme tunteita ja kuvia. jotka kumpuavat joko verkko kalvolemme tai piirtyvät mielikuviime kuin elokuvissa, jossa projektori projisoi kuavia valkokankaalle. Niin ne myös mitä on näkyvästi nähty silmien kautta on meidän projisoituja valkokangas kuvaa. Nuo kuvat näyttävät kaikki hyvin todellisilta sekä... Kauneus ei ole turhamaisuutta kun se on aitoa.

(1062) Su 8.3.2020

Kauneus 7. Helppo on huomata miten me eritilanteissa ja samasta tai samantyyppisestä tilanteesta reagoimme sekä muodostamme tuon valkakankaan kuvan tietoisesti tai tiedostamatta. Ja siten meidän sisäisistä haluista ja virittyneisyydestä luomme mielikuvia, jotka ja joissa voimme katsoa ne kauneuden silmin. Emme vääristä näkyvää kuvaa kun teemme valintamme katsoa joko rakkauden tai pelon kautta juuri nyt ja siten lopputulos on... Kauneus ei ole turhamaisuutta kun se on aitoa.

(1063) Ma 9.3.2020

Mitä haluamme 1? Mitä kultaako mirhamia vai oikeaa elämää? Mitä on haluta - mitä on mitä me saamme - saammeko mitä haluamme? Arkisesti voimme olla tyytyväisiä pieneenkin onnistumiseen - onnistumiseen ja hyvään mieleen. Mutta mihin arkinen pieni ilo riittää kysyy mieli? Jos huomaamme miten pieni ilokin kasvaa niin... Halumme löytäköön lopulta rakkauden.

(1064) Ti 10.3.2020

Mitä haluamme 2? Vai haluammeko jotain suurta ja suuresti näkyvää sekä mikä on suurta että mikä riittää? Tuo suuri tapaus egon tai suuri osoitus kunniakirjan tuoko sekään meille suurta iloa pysyvää - pysyvää onnea elämän. Hyvin tarpeellinen niin moni asia on että sen haluaminen ja saaminen on arjessa ihan jees sekä ansaittu. Mutta ainoastaan miten me näemme ja koemme sekä antaen arvon - arvon millaisen. Se kuitenkin antaa mitä tilaa universaalisti eli... Halumme löytäköön lopulta rakkauden.

(1065) Ke 11.3.2020 Mitä haluamme 3? 

Mielemme haluaa kaikenlaista - aivan kaikenlaista ja pääasiassa jotakin ihan tarpeellista, mutta myös täysin tarpeetonta. Mikä sitten riittääkin mielelle? Kuin myös vähättelevä mielentila jolloin ollaan hyvin niukkoja ja monasti tarpeettomasti. Myös ihan sama menttaliteetti suhtautuminen tuo vaihtelevia tilanteita ja seurauksia. Onkin olemassa jokin elämän peruspilari joka ohjaa löytämään halulle oikeat raamit ja siten... Halumme löytäköön lopulta rakkauden.

(1066) To 12.3.2020

Mitä haluamme 4? Nuo oikeat raamit mitä halumme avuksi ovat jo rakentuneet sekä valinnoillamme jatkamme asioiden ja mielen rakentumista. Halu ajatuksena voi johtaa hyvin itsekeskeiseen toimintaan ja sitä kautta aiheuttaa kaikenlaista sekaannusta sekä toimimattovuutta arkisella saralla. Siksi meidän tulee ymmärtää miten tiedostamaton halumme tarvitsee ohjausta tietoisesti, jossa ja jolloin... Halumme löytäköön lopulta rakkauden.

(1067) Pe 13.3.2020

Mitä haluamme 5? Tarve tietoistaa selviää monelle kun riittävän monta kertaa kolauttaa oman kirveensä kiveen sanonnalla. Tai tulee riittävän pysäyttävä kokemus joka suorastaan pakottaa pysähtymään elämän ääreen ja katsomaan mitä nyt? Yleensä halumme pyörittelee asioita ja tarpeita aika siististi sekä neutraalisti, jolloin arkemme pyörii hyvin. On elämä ns. aika kuosissaan voi todeta. Mutta aina ja aika ajoin tulee tuota rytmiikkaa rikkovaa... Halumme löytäköön lopulta rakkauden.

(1068) La 14.3.2020

Mitä haluamme 6? Kun vastoinkäymis aallot käy välistä syysmyrskyn lailla vasten halujamme. Ja halut kertovat aivan muuta kuin tarve myrskylle, mutta ilman myrskyjä emme huomaisi olosuhteita toisia vaan pakertasimme pienissä aallokoissa. Ja nuo pienet aallot eivät herättäisi meitä "elämään" todelliseen. Ja niimpä on siunaus on kun välillä käy tuo myrsky, josta seuraa sitten... Halumme löytäköön lopulta rakkauden.

(1069) Su 15.3.2020 Mitä haluamme 7?

 Niin elämää kuljettava halumme vaikuttaa päätöksiimme ja valintoihin mitä kulloinkin teemme tai valitsemme. Tiedostamatta me kuitenkin kuljemme omaa polkuamme minne täytyy kulkea. Polkumme mutkat ja mäet eivät tule sattumalta vaan niillä on jokin tarkoitus. Vain valintamme ratkaisee miten me olemme elämämme puikoissa - puikoissa tiedostamatta tai tiedostaen. Kohdataan ilolla valintamme, jolloin...  Halumme löytäköön lopulta rakkauden.

(1070) Ma 16.3.2020

Mikä on maailman meno 1? Se on nyt tämän virus epitemian myötä murroksessa. Tuo murros on laajentunut konkretian puolella koskettamaan yksilöstä - valtakuntien tasolle ja ympäri palloamme. Tilanteessa nyt pyörii itse asiallisen asian lisäksi muu meininki. Valta uutisointi, jossa lähestytään hyvinkin suggestin omaista hypnoosia - yhtään vähättelemättä tilannetta. Siksi meidän tulee olla itsemme kautta kiinni... Sisäinen rauha säilyy ainaa rakkaudessa!

(1071) Ti 17.3.2020

Mikä on maailman meno 2? Ketä se koskettaa aivan konkreettisesti taudin muodossa lievempänä tai enemmän on hoidon ja tuen tarve selkeä. Kuitenkin oman mielen kanssa siinä tilanteessa miten me pureudumme näyttää myös suuntaa mihin mennään. Miten mieli projisoi tilanteen se joko vahvistaa tai heikentää tilannetta. Siksi yleisestikin ajatteun kautta voimme tukea parenemista mistä vain... Sisäinen rauha säilyy aina rakkaudessa!

(1072) Ke 18.3.2020

Mikä on maailman meno 3? Jokaisella hetkellä meille kaikille avautuu se mielen voimavara niin fyysisille sekä henkisille virityksille mielen kautta. Ja nähdä se todellisena uutena hetkenä se vahvuutena. Kun olemme tilanteessa kuin tilanteessa ajatusten havaitsijoita ja sitä kautta me alamme huomata miten voimme ohjata sekä valita uudelleen tilanteen tuomat ajatukset. Siten ja siksi meidän reaktiomme sekä kokemus muuttuu... Sisäinen rauha säilyy aina rakkaudessa!

(1073) To 19.3.2020

Mikä on maailman meno 4? Kriisejä tulee sen historia jo kertoo. Millaisia ne sitten on ja millä välein ne vaikuttavat maailman menoon sekä sitä kautta elämisen meininkiin kuin käytännön asioihin. Kun opimme havaitsemaan sisäisellä havannoitsijallamme miten ne tilanteet ja siitä seuraavat vaikutukset etenevät. Niin mieli voi oppia havaintojen kautta löytämään neuraalin suhtautumisen negatiivisen asioihin niin että tarpeettomat...  Sisäinen rauha säilyy aina rakkaudessa!

(1074) Pe 20.3.2020

Mikä on maailman meno 5? Se on kuulijasta ja näkijästä kiinni mikä tuon maailman meno on ja siitä seuraava kokemus. Nuo kokemukset voivat olla yksilö kohtaisia tai pienpiiri yhteisö tai universaalisia. Tuo pien yhteisö on yleensä aika tiivis ja siinä sisällä kokemukset ovat hyvin voimakkaitakin. On tunteiden kirjo - on yhteisöllisyys - autetaan - iloitaan ja taistellaan yms. Yhteisön mahdollisuudet ovat laajat kunhan ei jämähdetä rutiineihin, sisäpiiriksi ja... Sisäinen rauha säilyy aina rakkaudessa!

(1075)  La 21.3.2020

Mikä on maailman meno 6?  On mennyt aika mennyt niin on myös eri tapahtumatkin. Siksi tämä aika tämä hetki on kuitenkin ainutkertainen. Ja tuo ainutkertaisuus pitää sisälllään koko sen elämän kirjon sekä tapahtumat, jotka tuovat projisoinnin valkokankaalle. Tuo näytös on sitä tosi TV:tä. Näyttelijöinä voimme vaikuttaa... Sisäinen rauha säilyy aina rakkaudessa!

(1076) Su 22.3.2020

Mikä on maailman meno 7? Tekniikka teknologia on mennyt valtavasti eteenpäin. Jonkin alan huippu ammattilaiset tietävät oman alansa asiat perusteellisesti, mutta muiden alojen tieto voi olla  hyvinkin suppea. Siten kun aloja yhdistetään niiden tiedotojen kautta on meillä valtava yhteistieto.  Tuon tiedon hyöty käyttöön tarvitaan joukkuepeliä, ...Sisäinen rauha säilyy aina rakkaudessa! 

(1077) Ma 23.3.2020 Metsä 1. 

On metsän eri muotoja ja käyttötarkoituksia. On maailman erikolkissa metsät hyvin erilaisia viidakoista tuonne tuntran kituisiin metsiin. Niin mailmasa on luonnon ja elämän osalta myös hyvin paljon erilaisuutta sekä vastakohtia että välimuotoja. Ihmiselämän oikukkaisuus ei liene niitä helpoimipa "metsiä". Se on samalla mahdollisuus ja...Metsä vastaa kun sille "kuiskataan".

(1078) Ti 24.3. 2020 Metsä 2. 

Kotoinen metsämme on meille maailman ihanin ja tärkein luonnonvara. Taloudellisesti antaa työtä ja toimeen tuloa kivijalan lailla. Niin ihmiselämässäkin tulee olla tiety kivijalka perustus johon me perustamme oan näkeväi sekä näkymättömän elämän. Tuo kivijjala olkoon valinnoissa syvää tietoisuutta, jolloin... Metsä vastaa kun sille "kuiskataan".

(1079) Ke 25.3.2020 Metsä 3. 

On luonnon monimuotoisuuden näkyvä ilmentymä. On myös ilo aistia sen eri vivahteet sekä sen läsnäolo. Tuo metsän tuoma läsnäolo suo meille konkreettisen tunteen olemisesta juuri tässä nyt. Siksi luonnon metsä tai talousmetsä on meille myös hyvin tärkeä. Huomioidaan  mm. metsän tuoksut ja... Metsä vastaa kun sille "kuiskataan".

(1080) To 26.3.2020 Metsä 4. 

Kun metsä tuo meille kuiskailee sen monenmoista tarinaa. On sen jylhät puut kuin metsän ekäintebn kuningas Karhu. Jylhät puut tuovat meille omanlaisen turvan tunteen niiden koolla ja omalla viisaudelllaan. Siksi arvostetaan metsä puita myös niitä pienempiä kuin elämässäkin kaikenikäisiä ihmisiä samoin , joten... Metsä vastaa kun sille "kuiskataan" .

(1081) Pe 27.3.2020

Metsä 5. Metsän asukit niin monenliset kertoo meille jokaisen oman nnäköisen tarinansa. Niin pienestä mönkijästä isokokoisiin eläimiin. Kaikilla on tarve lajin jatkumiselle sekä saada tarpeellinen ruoka annos selviämiseksi. Aika hienosti on luonto kuvionsa rakentanut. Metsän elämillä on kuitenkin jokaisella omat vihollisensa, joten elollisten tie on haasteellinen...Metsä vastaa kun sille "kuiskataan".

(1082) La 28.3.2020 Metsä 6. 

Miten kauniita tuotteita tehdään metsän valtaelitiistä eli puusta. Myös luonto taiteilee omia luonnoksiaan taitavastij joissa on  hyvin pieniä yksityiskohtia tai suuria melkein jättimäisä kokonaisuuksia. Huomataan miten metsän taide on... Metsä vastaa kuin sille "kuiskataan". 

1083) Su 29.3.2020 Metsä 7.

On syvällistä huomata metsä luonnon lounnon mukaisuus kun se on hyvin luonnon tilassa. Sen monimuotoisuus ihan kaikkine eliöineen sekä kasveineen on lounnon lounnollista olotilaa. Voit aistia sen ihmismielen ihmeellisyydellä ja nähdä sen aitous sekä syvyystunteiden että kokemisen tasolla. Nähdään metsä olemisen ilolla jollin... Metsä vastaa kun sille "kuiskataan".

(1084) Ma 31.3.2020 Tilanne 1.

Se voi olla aivan mikä vain ja mistä vain seuraava tai oleva tilanne. Nyt esim. miten maailmasta on löytynyt valtakuntien rajat - vartioituina - miten rajoitukset erilaisine vivahteineen valtakuntien sisällä ovat arkipäivää. Tilanteet elävät - tilanteet huolettavat sekä pelottavat ihmisiä lailla mitenkin. Tilanne odottaa ratkaisua jona aikan meidän on hyvä... Elämä on täydellisenä tässä ja nyt.  

(1085) Ma 31.3.2020

Tilanne 2. Tuo tilanne mielissämme on jo itsessään luonut mitä erilaisimpia kokemuksia ja jokainen on aivan uniikkia. Rajoitukset ja pelko koettelevat jo ihan käytännön tasolla monia. Sekä arjen pyörrittäminen on haasteellista verrattuna aikaisempaan tilanteeseen. Tilanteessa tapahtuu muutoksia - muutoksia jota kyllä tapahtuu aivan universaalia tasolla kokoajan muutenkin. Ei ole paluuta entiselleen sellaisena kuin... Elämä on täydellisenä tässä ja nyt.

Huhtikuu

 (1086) Ti 1.4.2020 Tilanne 3. 

Päivä aprillin perinne tuo kaukaisuudesta. Se tilanteeseen tuo päiväksi yhdeksi sallimuksen "narrata". Tilanteet elämässä ja sen arkipyörässä pyörivät kuin mekaaninen ratas, joka jauhaa ja jauhaa. Siihen tilanteeseen kepeys juksauksen tuokoon hilpeyttä ja iloa. Olkookin aprillia symbolinen myös muille päiville tuomaan... Elämä on täydellisenä tässä ja nyt.  

(1087) Ke 2.4.2020

Tilanne 4. Päivien viimeaikaisten vakavuus - vakavuus ei ole antanut tilaa aidolle tässä hetkessä olemiselle ellei sitä ole ottanut. Kaikki rajajoitkset, tilastot, skenariot... ovat hallinneet julkista aikaamme. Mutta paneutuminen sekä asioiden laajempi ymmärtäminen vaatii tilanteessa uskallusta heittäytyä näkemään asiat laajemmin - laajemmasta näkökulmasta. Saada siten tietoa mitä nyt ei kerrota bandemiassa. Tiedon yhdistyminen sisäiseen tietoomme, joka on jo hämmästyttävä vaatii vain... Elämä on täydellisenä tässä ja nyt.  

(1088) Pe 3.4.2020

Tilanne 5. Aika tässä tilanteessa tuntuu pysähtyvän tai muuttuvan aivan erilaiseksi. Ennen tilanteet toistivat toisiaan vanhan kaavan mukaan aika säännöllisesti. Nyt myös ilmastolliset muut aikasyklit sekä muutoksien suuruus ovat muuttuneet tiheämmiksi sekä voimakkaammiksi. On helppo nähdä ettei vanhaan ole enää paluuta, joten... Elämä on täydellisenä tässä ja nyt.  

(1089) La 4.4.2020 Tilanne 6. 

Kun muutos sekä epävakaus - epätietoisuus ovat lisääntyneet on aika ja ajan tuomat tilanteet tulleet haastaviksi. Kysytään uutta sopeutuvaisuutta - kysytään yhteisöllisyyttä - kysytään auttamista - kysytään paljon johon me voimme osallisstua sekä sopeutua toisin. Siispä hypätään tähän liikkuvaan junaan aidoulla ennakkoluulottasti, niin... Elämä on täydellisenä tässä ja nyt.  

(1090) Su 5.4.2020 Tilanne 7. 

Mutta kaiken kaikkiaan tilanne tää kaikissa muutoksissaan - kaikissa haasteissaan on uusi mahdollisuuksien meri - maa ja manner maapallon. Uudet tuulet tuovat muutoksia ja jossa se vaikeuttaa monia ahdingossa olevia toisia enemmän. Mutta jokainen meissä itsessään voi peilata yrittää ymmärtää sisaäisen voimavaran riippumattomuus tästä ulkoisesta maailmasta. Ja siten luoden uutta energiaa iloa ja rakkauden voimistavaa voimaa sekä se saa meidät liikkeelle uudella sykkeellä, joten... Elämä on täydellisenä tässä ja nyt.  

(1091) Ma 6.4.2020 Runo 1. 

Olet runo iloinen velikulta - katselet taivaalta - katselet kaikkialta olet runo. Runo sointuva - runo kertova - kertova tarinoita hilpeitä tai vakavia. Runo sinä kirjoittajan näkijänsä - runo sinä aivan jotain muuta olet runo. Runo sinä kaiken elämän kattava - sinä runo olet luova sanaseppä tai taitelija maalausten piirtäjä mieliin ihmisten. Runo olet... Runo olet iloinen kuulijan!

(1092) Ti 7.4.2020 Runo 2.

 Olet aikakausien aikakausi tyyliltäsi - tyyliltäsi kuvaamaan aikakautta olevaista. Kerrot tyyllilläsi jonka me kuulijat kuulemme kuuntelemme tavallamme. Tuo tyyli menee tajuntaa kenenkin lailla omallansa. Toisissa tuo tyyli saa aikaan suuria tunteita - tunteita jostain elämän syviltä vesiltä - vesiltä kokemusten. Toisille se vain on mieto sanojen väre lammen pinnalla. Olet tyylikäs runo, joka meissä... Runo olet iloinen kuulijan!

(1093) Ke 8.4.2020 Runo 3. 

Olet kautta historian runoilijoiden mieliä kutkuttanut - kutkuttanut kirjoittamaan aivan julkisesti tai piiloon pöytälaatikkoon. Tuo runoilijan tarve - tarve sanoittaa tunteita tuntemuksia - tarve saatta muotoon sanojen, joissa saundi on runollisen ylväs, sointuva, sanaileva ja kaikkea kaiken synnyttävää viestiä - viestiä jostain... Runo olet iloinen kuulijan!

(1094) To 9.4.2020 Runo 4. 

Kirjaimet sanat elää runon soinnuissa, vaikka runo myös vakavampi ja selkeän yksinkertaisesti kuulijaansa herättää. Aina tuo runo huomiota ei herätä edes muodossa lajinsa teemalla runo. Ei ehkä aihe tai tyyli kolahda mieleen kuulijan vaan taustalle se jää tuo runo ja runon kertoja teksti lukukirjaimien. Mutta runo olet... Runo olet iloinen kuulijan!

(1095) Pe 10.4.2020 Runo 5. 

On kuitenkin runot kaikki tärkeitä - tärkeitä vähemmälle tai isommalle väelle. Tuo tärkeys on kokijan jolle se saa hetkeksi ajan pysähdynnän aikaan kokea tai heittäytymisen asiaan johonkin kertovaan niin syvälliseen tai pieneen kultahippuun. On tärkeää olla kanava sisäinen - on tärkeää kanavan sisäisen viestinsä sanoiksi pukea kirjaimilla aakkosten. On tärkeää astua maailmaan runon, jolloin...  Runo olet iloinen kuulijan!

(1096) La 11.4.2020 Runo 6. 

Olet runo joka ei kosketa vain kuulijaa vaan tunteet ne sytyttää niin kirjailijan tuon. Nuo tunteet kumpuaa välistä aiheesta tunnetusta elämän eletystä elämästä. Mutta myös nousee tiedostamattomasti syvältä sisimpien - syvimpien merten syvyyksistä pintaan eläväisen runon - runon muodon kielelle. Olet siis tärkeä runo kaikkien, jolloin ja jota...  Runo olet iloinen kuulijan!

(1097) Su 12.4.2020 Runo 7. 

Olet runo niin taiteellinen tai laajasti kertova sinun voimasi on runoudessa ja maagisessa omaperäisyydessään. Sinä runona voit olla sielun tulkki tai arkinen ahertaja muurahaisen lailla kantavaa ylimitoitettuja elämän taakka symbolinen. Olet siten lohduttaja - olet turvana arjen raadollisuudelle - olet ilahduttaja kaikille ken sinut kuulee puolellisesti tai täysin lumoutuneena. Olet runo elämän, jossa... Runo olet iloinen kuulijan!

(1098) Ma 13.4.2020 Vapaus 1. 

Oletko vapaa - oletko millä lailla vapaa - mikä on todellista vapautta? Olla vapaa liikkumaan - olla vapaa valitsemaan - olla vapaa yhteisön ja yksilön tasolla. Vapaus olla vastuullisesti - vapaus olla vastuussa sisimpäänsä vapaudessa. Sisäisesti aidosti vai näennäisesti vapaa toimimaan sen johdolla ja... Sisäisesti kuullen intuitiolla olla vapaa.

(1099) Ti 14.4.2020 Vapaus 2. 

Olla vapaa ja samalla hoitaa arjen tarpeelliset asiat. Kun olet vapaa huomaat miten kitkatta hoituu arjen pyöritys. Se on edelleen haasteellista, mutta vapaudessa toiminen on harmoonisa vaikka monet säädökset sitä ohjaavat. Oma harkinta - oma ulkoisten asioiden kohtaaminen asioina toimii kun ne on vain asioita jotka tulee hoitaa tai sitten ei. Emme jää kiinni niihin oli ne miten hankalia tahansa, jolloin... Sisäisesti kuullen intuitiolla olla vapaa.

(1200) Ke 15.4.2020 Vapaus 3. 

Se voi olla hyvinkin haasteellista kun se karkaa lisää lisää osastolle. Mieli haluaa lisää "hyödykkeitä" kun niitä vapaasti saa tai jää niihin kiinni. Yksikertaisesti esim. "älymaailman" koukutus voi olla riippuvuutta tai pakenemista siitä hetkestä johonkin tarpeelliseen, mutta myös tolkuttomia aikoja vain turhaa tarpeettomasti "kelaamista". Säilyttämällä raikas ja itsetritiikkinen ote asioihin, niin... Sisäisesti kuullen intuitiolla olla vapaa.

(1201) To 16.4.2020 Vapaus 4. 

Onko vapautemme näennäistä? Ohjaako raha, uskomukset ja monet muut todellisesti elämäämme - viekö se vapautemme? Monella lailla tänä päivänä olemme päässeet näistä irti ainakin osittain ja kuka minkäkin verran. Silti vapauden kääntyessä poispäin jo pieneenkin otsan rypistykseen aiheesta on viite meidän sisäisestä huolesta tms. jota ed. asiat ohjaa - liikaa. Katse asioiden lävitse ja... Sisäisesti kuullen intuitiolla olla vapaa.

(1202) Pe 17.4.2020 Vapaus 5. 

Meillä on kuitenkin valtava mahdollisuus ajatuksen ja mielen kanssa muuttaa tilannetta. Siten toisenlaisella ajatuksella koemme viitteitä syvällisemmästä vapaudesta. Mielen voima on melkoinen ja sitä on aluksi vaikea ymmärtää omien uskomusten sekä rutiinien keskellä. Ensin on ajatus, josta seuraa... Sisäisesti kuullen intuitiolla olla vapaa.

(1203) La 18.4.2020 Vapaus 6. 

On vapaus sanana helppo - sanonta otan vapaapäivän tyyliin. Mutta käytännön elämässä mieli kerää kaikenlaista- ja laisia velvoitteita tai tuskaillaan taustalla olevaa riittämättömyyden tunnetta. Tuo syyllistäminen niin monella tavalla mielen helppo rakentaa ja vapaus on menettänyt vapauden suurelta osin. Ymmärretään syyllisyyden merkitys niin...  Sisäisesti kuullen intuitiolla olla vapaa.

(1204) Su 19.4.2020 Vapaus 7. 

Kun mieleen kirkastuu nuo monet vapauden riisto elementit mitkä siltä vievät sananvaltaa eli vapautta kokea jotain sellaista mitä emme edes tienneet olevankaan. Tuo vapaus niin todellista on, koska se on sisäistä sisäsyntyistä tunnetta, joka antaa tunne ja reaktio kokemuksia, joista elämän elementit voimaa niin suuremmoista saavat. Mielen vapaus tuokoon syvää rakkauden tunnetta ja...  Sisäisesti kuullen intuitiolla olla vapaa.

(1205) Ma 20.4.2020 Liikenne 1. 

Tiet, radat, erilaiset väylät vievät paikasta toiseen. Ne ovat tarpeellista hyöty huvikäytössä. Apuvälineitä toteutukseen on mitä monenlaisimpia, joten on nykyään suhteellisen helppoa siirtyä paikasta toiseen. Kun mennään historiaan esim. 20-30 luvulla jolloin johonkin matkaan meni aikaa kaksi viikkoa niin nyt se kestää vaikka 3h. Niin kehitys muuttaa välimatkoja, joten... Liikenne olkoon turvallista.

(1206) Ti 21.4.2020 Liikenne 2. 

Liikenne mielletään vahvasti maantiellä liikkumiseksi lähinnä autoilla. Mutta liikenteen laaja-alaisuus sen eri muodoissa on tuonut paljon uusia innovaatioita, joko pienenpiä tai suuria mahdollisuuksia yksilö tai joukko liikkumisessa. Kehitys jatkuu jota me voimme vain arvailla mitä se on - se on kuitenkin valtaisaa ja nopenevaa. On kehitys liikkeessä liikenteen, mutta pysyäksemme itse siinä mukana tulee meidän... Liikenne olkoon turvallista.

(1207) Ke 22.4.2020 Liikenne 3. 

Sitä kun on niin monenlaista niin aina silloin kun uudempi tekniikka tekee tuloaan samalla ihmisten kiinnostus sitä kohtaan kasvaa. Eri liikenne muodoissa missä esim. jo vanhassa keksinössä tosin aika erinäköisenä sen alkuaikoina oli polkupyörä. Nyt se jo teknillisesti kehittyneenä ja sähkö avusteisena se on myös yleistynyt. Niin tekniikka tuo ja luo ihmisille mitä erilaisempia mahdollisuuksia, joten... Liikenne olkoon turvallista.

(1208) To 23.4.2020 Liikenne 4. 

Kun kaikenlainen liikennöinti on kasvanut valtavasti on se tuonut paljon myös haasteita. Fyysisesti ruuhkautuminen ja myös sitä sekä muuta kautta henkisiä haasteita. Kaikki nämä vaikeuttavat tiivistävät elämän menoa ilmasto asioista aina mielen tasolle kuormittavasti.Siksi on hyvä nähdä ja ymmärtää oman suhtautumisen merkitys kaikken edellä oleviin vaikutteisiin, joten... Liikenne olkoon turvallista.

(1209) Pe 24.4.2020 Liikenne 5. 

On aika nyt tilanne tää, mutta mitä oikeasti tekniikan ja muun kehitys johtaa vaikka seuraavan viiden vuoden aikana. Tuo ajanjakso kuitenkin kohtuullisen lyhyt elämässä, mutta ne projektit jotka ovat jo alkaneet paljon aikaisemmin ja jatkuvat vielä piilossa ovat varmasti yllätys kun niistä tulee valmista. Annetaan ajan hoitaa nuo ja ollaan nyt täysin... Liikenne olkoon turvallista.

(1210) La 25.4.2020 Liikenne 6. 

Se olkoon auttavainen kaikkia meitä kohtaa tasapuolisesti vaikka tarve on meillä mitä erilaisin. Jonkun arki ei vain onnistu, jos palvelut tai sijainti ei kohtaa tarpeita. Olemme hyvin riippuvaisia miten liikenteemme toimii oli sitten kysymys työstä tai vapaa-ajasta. Olkaamme kuitenkin tyytyväisiä mahdollisuuksista monista, joten... Liikenne olkoon turvallista.

(1211) Su 26.4.2020 Liikenne 7. 

Kaiken kaikkiaan liikennöinti Suomessa on hyvin monipuolista ja toimivaa tänä päivänä. Valtakuntamme on hyvin mahdollisuuksien maa kaikista tämän päivän vaativistakin haasteista huolimatta. Osatkaamme siten iloita ja olla kiitollisia kaikesta siitä meillä on jo eläen vapauden elämän liikenteessä joka hetki sekä olla ja elää, joten... Liikenne olkoon turvallista.

(1212) Ma 27.4.2020

Kuntoharjoittelu 1. Se on laajasti tarkoittava sana, mutta yksinkertaisesti kuntoharjoittelun tulisi johtaa hyvään kuntoon. Ja hyvä kunto olisi kokijalleen perus elämässä kantava voima toimia ja kokea mielekkäästi pääosin sen mitä arjessa sekä juhlassa tulisi tarpeellisesti tehdä tai olla. Siksi se ei ole vaikeaa ja sitä ei määrittele kuin kukin itse eli... Ollaan kunnosssa ja onnellisia! 

(1213) Ti 28.4.2020

Kuntoharjoittelu 2. Kunnossa oleminen tai kuntoutumiseen voi olla monia teitä - monia teitä ihan oman näköisiä kullekin. On se ns. hyötyliikuntaa vaihtelevassa elämän rytmissä mistä kokonaisuus muodostuu tai tietoisempaa jopa ohjelmoitua harjoittelua tiiviimmin tai pienmuodossa. Kuntoliikunnan olemus lähtee ilon kautta ja on aikaa itselle luonnollisella elämän tavalla, jossa... Ollaan kunnosssa ja onnellisia!

(1214) Ke 29.4.2020 Kuntoharjoittelu 3. 

Jo kun tietoisuus virittäytyy kunnon eduksi kun alamme aidosti ajatella itseämme paremmassa kunnossa. Tuo tietoisuus virittää meidät oikealle taajuudelle itsemme kanssa ja jo huomaamatta teemme asioita paremmin sekä hyödyllisemmin. Keho reakgoi jo ajatuksen voimaan ja tapahtuu kunnon virittäytymistä. Siksi aloitetaan virittäytyä oikealle taajuudelle kunnon kannalta, jolloin... Ollaan kunnosssa ja onnellisia!

(1215) To 30.4.2020 Kuntoharjoittelu 4. 

Tuo virittäytyminen jatkuu ja siintä on helppo jatkaa kun?! Ei ala suorittaa jotain projektia - eikä rajusti - eikä nopiasti - kaikki peliin ja?! Vaan luottaa ja alkaa tehdä mielekkäästi rennosti mitä kunkin kohdalla se sitten onkaan. Eikä sen tarvitse aluksi olla mitään optimaalisuuden teho tavoittelua. Niin säilyy rento ote ja homma alkaa... Ollaan kunnosssa ja onnellisia!

Toukokuu

(1216) Pe 1.5.2020

Kuntoharjoittelu 5. Olemalla kunnossa on niin paljon parempi selviytyä päivän kaikista askareista. Siksi kunnon harjoittelu että siinä on ajatus mukana antaa meille läsnäolon voimaa tehdä myös mahdollinen kuntoharjoite kunnolla. Tuossa läsnäolossa on kaikki murheet karistettu ja tehdään vain sitä treeniä mikä on meneillään. Ja siten saavutetaan syvempi focus tekemiseen, jolloin... Ollaan kunnosssa ja onnellisia!

(1217) La 2.5.2020 Kuntoharjoittelu 6. 

Paras kuntoharjoittelun fiilis ja lopputulema tulee kun irroittaudutaan arkisista huolista ja murheista, jolloin voidaan omistautua sille hetkelle. Ja tuo hetki saa siten syvemmän merkityksen, jolloin koko treenin myös fyysinen vaikutus on tehokkaampi sekä se myös kehittää henkistä ulottovuutta, joten... Ollaan kunnosssa ja onnellisia!

(1218) Su 3.5.2020 Kuntoharjoittelu 7. 

Olemme nyt astuneet sisäisesti kunto harjoitteiden maailmaan omalta osaltamme, jossa matka on elinikäinen ja aina uusia haasteita sekä kokemuksia. Siksi jokainen palanen itsemme perus hvyinvoinnissa on tärkeää. Tavoitettuamme kuntoharjoittelun syvimmän olemuksen olemme myös lähempänä elämän syvintä alkulähdettä, joten... Ollaan kunnosssa ja onnellisia!

(1219) Ma 4.5.2020 Toukotyöt 1. 

On se aika jolloin alkavat Etelä-Suomessa traktorit pörrätä pelloillansa. Tosin pohjoisempi Suomi tulee ison harppauksen jäljessä. Nyt on suurin säällinen ero pitkässä Suomi neidossa meneillään. Nuo erot maanviljelijöiden on huomioitava suunnitelmissaan ajallisesti ja kasvuston osalta. Olemme siis aika erilaisessa tilanteessa Suomen maa kamaralla, johon sopeutuminen on... Maatalous on tärkeä ruokahuollolle.

(1220) Ti 5.5.2020 Toukotyöt 2. 

On kuitenkin nyt se aika kaikkialla tarve rakentaa perusta elämän ravinnolle jota päivittäin tarvitsemme. Ja viljelijät ovat nyt sitoutuneet sekä kaiken huomion kiinnittäneet tehdäkseen toukotyöt kunnolla että koneisto olisi kunnossa, jotta työt sujuisi. On kyse ruoan tuotannosta sekä viljejöiden toimeentulosta, joten... Maatalous on tärkeä ruokahuollolle.

(1221) Ke 6.5.2020 Toukotyöt 3. 

On siis aika tämä odottavainen viljelijälle kuin kaikille muillekin kansalaisille vain eri syistä. Mutta tämän hetken taika ei kaipaa mennyttä aikaa tuekseen eikä tulevaa auttamiseksi tälle hetkelle. Siksi niin viljejänkin kuin muidenkin on parempi arvostaa tätä hetkeä ja sitä kautta löytää sisäinen ilo sekä rauha, joten...  Maatalous on tärkeä ruokahuollolle.

(1222) To 7.5.2020 Toukotyöt 4. 

Nykyään tilukset ja työvälineet ovat kokoluokkaa isot. Sitä kautta on tiedossa pitkiä työn täyteisiä päiviä. Vaikka tekniikka sekä kaikki menetelmät eri toukotöiden vaiheissa ovat muuttuneet on tämä ajanjakso aika puuduttava. Mutta sydämen palo ja toimeentulon kautta viljelijä tekee työtänsä jaksaen vaikka rasittuen, joten... Maatalous on tärkeä ruokahuollolle.

(1223) Pe 8.5.2020 Toukotyöt 5. 

Myös maanviljelijä niinkuin muunkin ammattiryhmän tekijä on yhteisellä hyvällä asialla. Tarvitaan meitä kaikkia tasapuolisesti ja kaikilla on vähintään sisimmässään tiedostamattomasti halu auttaa omilla tekemisillään yhteisesti meitä kaikkia. Tuo ykseys kumpuaa rakkaudesta. Ja tältä kannalta katsoen... Maatalous on tärkeä ruokahuollolle.

(1224) La 9.5.2020 Toukotyöt 6. 

Kun yhteisöllisyys luo intoa ja motivaatiota myös ammatilliseen tekemiseen - tuo se meidät olemisen juurille ymmärtää elämää syvemmin. Siksi myös kevään toukotyöt tuo esille meidän yhteisen kaipuumme, josta kumpuaa töiden kannalta ilo tarkoitus olla työssä läsnä. Vaikka rasittavuus tai muu paineistus yhdessä elämän kaikkien osa-aluiden kanssa... Maatalous on tärkeä ruokahuollolle.

(1225) Su 10.5.2020 Toukotyöt 7. 

Kun viimein on koittanut aika jolloin toukotyöt on tehty on stressin purkautumisen aika. Kun kuitenkin tuo töiden projektimainen prosessi on kuormittanut kehollisesti ja sisäisesti ego-mielen asettamia tavoitteita. Tavoitteet jotka ovat tarpeellisia, mutta kaiken sen tekemisen aito kokeminen sekä toimeentulon välttämättömyys olivat asettaneet. Lopputulema jäi aika odotuksen miten sadon kehitys  etenee sekä... Maatalous on tärkeä ruokahuollolle.

(1226) Ma 11.5.2020 Oleminen 1. 

Olla tässä ajassa jota maailman tilanne heiluttaa kunnolla. Oleminen voi olla kuitenkin selkeää omin sekä yhteisön voimin olemista että suoriutumista päivien haasteista. Mutta myös oleminen jo arjen perus rutiineissa voi olla ylivoimaisen haastavaa tilanteessa tässä. Siksi tietoisuus jostain syvällisestä yhteydestä luo... Oleminen pitää jo kaiken elämän sisällään.

(1227) Ti 12.5.2020 Oleminen 2. 

Ristiriidat olemisen tilaan kuuluvat elämään vaikka me toivomme että kaikki sujuisi hyvin ja järjestyisi siten kuin haluaisimme. Mutta noissa toiveissa on helposti egon liiallisuus ja toiseksi kaikkien ei tarvitse niin mennä kuin ajattelimme. On parempi että elämä itsessään järjestelee päivien kuvioita, josta kautta meille avautuukin aivan uusia haasteita tai näkymiä, joten... Oleminen pitää jo kaiken elämän sisällään.

(1228) Ke 13.5.2020 Oleminen 3. 

Vapautuminen olemiseen on yksi avainsana. Kun vapautamme jatkuvan menneiden tai tulevan pohdinnan, jossa samat asiat pyörivät uudelleen ja uudelleen. Tarpeellista on vain ottaa kokemuksen opit talteen menneestä ja tarpeelliset tiedot tai suunnitelmat tulevasta. Näin vapaudumme tähän hetkeen, jossa luottaen sisäiseen olemiseen, joten... Oleminen pitää jo kaiken elämän sisällään.

(1229) To 14.5.2020 Oleminen 4. 

Kun sisäinen oleminen koetaan ja se sitä kautta vahvistuu on arjen kohtaaminen selkeytymässä. Se selkeyttää mitä - miten - miksi - millä lailla teen tai saan aikaan lopputuloksen aivan alkaen pienestä jutusta aivan isoon spektaakkeliin. Olemisen tilassa kaikki tulee ja tehdään parhaalla mahdollisella tavalla, joten... Oleminen pitää jo kaiken elämän sisällään.

(1230) Pe 15.5.2020 Oleminen 5. 

Kun alamme huomata miten parempi olemisen tila saa aikaan paremman vastineen tai lopputuloksen niin meidän innostumisemme sekä motiivimme tähän hetkeen paranee eikä ajatus tms. häiritse nyt hetkeä. Siispä innostutaan - halutaan - ollaan olevammin niin... Oleminen pitää jo kaiken elämän sisällään.

(1231) La 16.5.2020 Oleminen 6. 

Huomata olemisen voima sekä miten se käsittelee haastavia vaikeita asioita joko egon tai yleensä eri tilanteiden tuomia tiukkojakin paikkoja. Tuo voima aina vähitellen kasaa voimamme aina siihen hetkeen missä olemme sekä ymmärryksen kaikesta ainakin kohtuullisesti. Vaikka ajatus karkaileekin muualle aikaan on ihana kokea se olemisen... Oleminen pitää jo kaiken elämän sisällään.

(1232) Su 17.5.2020 Oleminen 7. 

Kun hetkemme olemisessa on saavuttanut yhä useammin nykyhetken aitouden on sydämen riemu ja ilo meidän omaamme omaisuutta arvokkaasti vaalien sekä ymmärtäen sisäinen tilamme tää. Sitä jakaen muille hymyllä, sanoilla, läsnäololla, kuunnellen... Haluten toivoen sitä elämän vaihtelevalla polulla. On aika olla ja... Oleminen pitää jo kaiken elämän sisällään.

(1233) Ma 18.5.2020 Vireystila 1. 

Vireystila voi vaihdella kuin säät näin keväällä vaihtelulla monella. Voi olla väsymyksen, jaksamisen, alakuoloisuuden ja täysin huippuvirettä. Vaikuttavia tekijöitä on vireystilaan hyvin laajalla skaalalla lähes mitä vain. Ulkoisesti sää olosuhteet, työn tai kodin erilaiset vaikutteet pyrkivät vaikuttamaan vireyteen. Mutta tarvitseeko olla niin? Kysyen itseltä... Sisäisen vireystilan aitous on todellisuutta.

(1234) Ti 19.5.2020 Vireysila 2. 

Alakuloisuus muodostuu meidän valinnoistamme - valinnoistamme ajatella / valita ajatukset, joista seuraa elämää, jotka muodostuvat kokemuksiksi hyvin monenlaisiksi. Nuo kokemukset voivat olla alakuloisuuden laukausijoita. Mutta niinhän ei tarvitse olla vaan... Sisäisen vireystilan aitous on todellisuutta.

(1235) Ke 20.5.2020 Vireysila 3.

 Hetkellisesti kun mieli saa jostain ison tai pienen positiivisen boostin niin kohoaa vireystila selvästi. Se boosti voi olla hyvinkin arkiluontoinen tai vahvasti sisäsyntyinen henkinen asia tai tapahtuma. Oleellista on että jotakin tapahtuu ja spontaanisti tai tietoisesti niin me hyppäämme mukaan tilanteeseen. Vireystila kasvaa ja... Sisäisen vireystilan aitous on todellisuutta.

(1236) To 21.5.2020 Vireysila 4. 

Olotila saavuttaa hyvän "fiilingin" jolloin vireystila on huipussaan. Tuossa vireydessä on ns. virtaa ja alkaa tapahtua tai ajatus kulkee. Myös suunnitelman - unelmat - käytännön asiat- ja monet jutut tuntuvat helpoilta sekä mahdollisuuksilta. Tuo "fiilinki" voi kokea turvattomuutta vaikka kaiken... mutta miksi?... Sisäisen vireystilan aitous on todellisuutta.

(1237) Pe 22.5.2020 Vireysila 5. 

Vaihtelu vireystilanteessa ei löydä aina vastauksia. Tulisiko edes löytää voi kysyä? Mielen monimutkaisuus on meille välillä melkoinen haaste. Vaikka asiat tai tilanne näyttäisi ihan olemassa hanskassa eli kaikki hyvin niin ei vaan kulje. Pitäisikö kulkea - sitten aina? Omat oletuksemme ja odotuksemme ei aina kohtaa tilanteessa niin silloinhan...  Sisäisen vireystilan aitous on todellisuutta.

(1238) La 23.5.2020 Vireysila 6. 

Mielen tila vaihtelee ja kohtaamme erilaisia tunteita aivan sisäsyntyisiä elämän syvemmästä tajunnasta. Tuo tajunta herättää meissä halun ottaa tilanteesta koppi ja nähdä tilanne mahdollisuutena "skopata". Saamme takaisin jo omistamaamme vireystilaa kunhan näemme tilanteen opetuksen mitä se haluaa meidän oppivan, joten...  Sisäisen vireystilan aitous on todellisuutta.

(1239) Su 24.5.2020 Vireysila 7. 

Alamme huomata miten vireystila on olemassa nyt ja miten niistä notkahduksista noustaan taas paremmalle vireelle. Tuo oppi kantaa kehittyvästi elämässä eteenpäin ja huomataan että elämä ei väsy tai väsytä vaan tulee alkaa elää. Tuo oivallus tuo elämän tähän hetkeen ja kohtaamme päivämme luonnollisen ilon ja riemun kautta, joten kannattaa... Sisäisen vireystilan aitous on todellisuutta. 

(1240) Ma 25.5.2020 Ravinto 1. 

On se meidän perustarpeitamme ja tärkeä sellainen. Ravitsemus ei ole kaikille millään lailla selvyys, jossa inhimillisyys ei ole kotona. Mikä on milloinkin Universumissa nokkimis järjestys -  mikä mitä riittää tai on saatavilla kaikille. Elämän inhimmillisyys ravinnon kautta on... Olemme henkisiä luovia olentoja, jotka tarvisevat ravintoa eläkseen. 

(1241) Ti 26.5.2020 Ravinto 2. 

Perus lähtökohtan meidän kaikkien solut tarvitsevat ravinnon kautta ravinto aineita voidakseen hyvin sekä uusiutuen uudelleen. Kaikki elin toiminnat ja rakenteet kehossamme (tässä hengen instrumentissämme) muodostuvat soluista. Tukemalla ravinnolla solujamme voimme... Olemme henkisiä luovia olentoja, jotka tarvisevat ravintoa eläkseen.

(1242) Ke 27.5.2020 Ravinto 3. 

Se on hienoa kun meillä on tämä instrumenttimme, jolla voimme soittaa elämän säveiliä niin monenlaisia. Instrumenttimme soi hyvinkin loistavasti kauankin, mutta jostain iskee epävireysyys - tulee jokin häiriö soittimeemme. Häiriötilat ovat joskus suurempia toisinaan aivan pikku remppaa. Mutta ne voi kokea haasteena niin... Olemme henkisiä luovia olentoja, jotka tarvisevat ravintoa eläkseen.

(1243) TO 28.5.2020 Ravinto 4. 

Sen avulla voimme tukea meidän aitoa hyvinvointia. Tuemmeko me ravinnolla omaa terveyttä kohtuudella vai onko se vain selviämistä päivästä toiseen. Syömmekö me ruokaa solujen ja terveyden tarpeisiin vain mielellä makujen kanssa ohi todellisen ravinteiden tarpeen, siksi... Olemme henkisiä luovia olentoja, jotka tarvisevat ravintoa eläkseen.

(1244) Pe 29.5.2020 Ravinto 5. 

Ei tietenkään ole yhtä oikeaa ratkaisua sekä jokaisen erilainen tilanne on juuri nyt. Ravinnosta ei tarvitse tehdä myöskään uskontoa vaan säilyttää vapaus antaa elämälle vapautta ja toteuttaa itselle tarpeellisia sekä käytännöllisä ratkaisuja. Joten löytäkäämme... Olemme henkisiä luovia olentoja, jotka tarvisevat ravintoa eläkseen.

(1245) La 30.5.2020 Ravinto 6. 

Olet mitä syöt pitää paljolti paikkansa. Mutta ihmisten eri tilanne ravinnon suhteen monilla suunnilla on kuitenkin jotain muuta. Kokonaisuus ratkaisee ja etenkin mielen tasolla kokeminen sekä käytäntö ovat lopputulemana jotain muuta. On luonnollista yhteiset asiat niinkuin erovaisuudetkin, jolloin... Olemme henkisiä luovia olentoja, jotka tarvisevat ravintoa eläkseen.

(1246) Su 31.5.2020 Ravinto 7. 

Suhteemme ravintoon voi siis hyvin laaja jollain se voi olla nälän poistamista ja toisella tarve terveyden syvemmästä vaikutuksesta. Myös ravinnon ympärillä tapahtuu paljon se esim. työllistää ja kaikkea muuta arkista. Mutta lähestymällä sitä vapaammin avoimemmin niin ajatuksella kuin käytännön toimenpiteillä, niin siitä tulee... Olemme henkisiä luovia olentoja, jotka tarvisevat ravintoa eläkseen. 

Kesäkuu

(1247) Ma 1.6.2020 Luonto 1. 

Se on valtavan suuri kooltaan sekä käsitteiltään. Olemme yksittäisenä pikku pisaroita isossa meressä. Mutta meistä jokainen on luonnolle yhtä tärkeä ja toisinpäin luonto on meille antoisa sekä tärkeä kaikella lailla. Luontoa löytyy läheltä kaukaa ja jo pienikin pala kaupugin keskellä on meille mahdollisuus. Tuo mahdollisuus antaa... Luonto on osa meitä täydellisesti.

(1248) Ti 2.6.2020 Luonto 2. 

Luonnon vahva herääminen ja kukoistaminen tähän vuodenaikaan on jo hyvin ihmeellinen ja ihmismielijä avartava kokemus. Meidän tulee vain pysähtyä aistimaan sitä ympärillämme tapahtuu. Kun aidosti olemme hyvin tietoisia siitä mitä joko yksityiskohtia tai suurempia kokonaisuuksia on meillä mahdollisuus kokea tässä hetkessä. Tulemme huomaamaan aivan jotain... Luonto on osa meitä täydellisesti.

(1249) Ke 3.6.2020 Luonto 3. 

Luonto ilmenee monella lailla, mutta sen näkymätön puoli voi olla hyvin mystinen tai tietoinen kokemus jostain yllättävästä. Tuo yllättävyys voi olla kansanperinteen ilmaisu luonnon hengistä tai muuhun luonto ilmiöihin liittyvää ei niin materiaalista. Luonnon henkien läsnäolon herkempi ihminen aistii, jolloin se hänelle kertoo paljon enemmän ja jopa kaikkeuden ykseydestä. Luonto on ihmeellinen ja... Luonto on osa meitä täydellisesti.

(1250) To 4.6.2020 Luonto 4. 

Ihmiset ovat löytäneet nyt uudelleen luonnon paljon aikaisempaa paremmin. Liikutaan siellä kukin omilla ehdoillaan sekä sen kaikenlainen huvi- ja virkistys käyttö on lisääntynyt. Hyvä niin palataan luontoon ja sen moni ilmeisyyteen. Niin mieli ja sielu kiittää tuota voimannuttavaa luonnon... Luonto on osa meitä täydellisesti.

(1251) Pe 5.6.2020 Luonto 5. 

Kaikenlaiset luonnon antimet ja monet asiat luonnossa ovat laajentaneet meidän elämän reviiriä sen kaikissa eri muodoissa. Se saa aikaan niin vapaa-ajassa kuin työn merkeissä meille henkisiä ja fyysisiä pelimerkkejä. Noilla pelimerkeillä elämän laatu kokea ja elää nyt tässä ajassa paranee merkittävästi. Siis luontopeli jatkukoon niin... Luonto on osa meitä täydellisesti.

(1252) La 6.6.2020 Luonto 6. 

Liikkuminen tai oleminen luonnossa ja sen salaperäisissä voimissa on meille kultaakin kalliimpi. Ne vaikutukset jota luonto antaa ovat sanojen tuolla puolen parhaimmillaan. Kaikki näkyväkin jo antaa meille iloa ja käytännön hyötyä ihan kaikkeen. Se vain kuudes aisti - intuitio käyttöön ja luonto vastaa, jolloin... Luonto on osa meitä täydellisesti.

(1253) Su 7.6.2020 Luonto 7. 

Olkaamme siten luonnon kanssa parhaita ystäviä ja toimikaamme siten myös luonnon kanssa että me olemme ystävien veroisia. Luonnollinen luonnon luontomieli avartaa ja auttaa ymmärtämään luontoa sekä sen moninaisuutta. Avara katseisuus huomaamaan meidän ja luonnon tarpeet ja se tuo meille... Luonto on osa meitä täydellisesti.

(1254) Ma 8.6.2020 Aika 1. 

Se niin ajaton ja niin mutkaton sekä niin erilainen vaikka sen pitäisi lineaarinen olla. Silti se on monimutkainen - se on käytännön asemissa lahjomaton, mutta se vaan saa aikaan kiirettä niin näenäistä - aikaan järjestystä ja monta muuta joko lopulta onkin onnistumisen tae. Tarvitaan arjessa aikaa, mutta... Ajattomuus on ikuisuutta.

(1255) Ti 9.6.2020 Aika 2. 

Tuo aika ajaton välistä temput tekee - iskee aikapula. Ei aika millään tahdo riittää ja ajan rakenne päivä ja yö vuorottelevat liian tiiviisti. On projekti aikapulassa - tulee vastoin käymisiä eikä aika riitä. Sekin tilanne ja ajan rajallisuus tulee vain kohdata sekä löytää ajan harmonia, silloinhan... Ajattomuus on ikuisuutta.

(1256) Ke 10.6.2020 Aika 3. 

On myös aikaa pitkästyttävää ja eikä aika tahdo millään kulua kohti uusia parempia toiveita - odotellaan. Kun aika matelee - kun mieli haluaisi jo tämän ajanhetken pois - pois tästä ikävästä. Pitäisi paeta päästä pakoon ei aikaa vaan itseään. Päästä uuteen aikaan niin paljon mielekkäämpään. Mutta miksi tuhlata tämä hetki, jossa kaikki mahdollisuudet jo on, silloinhan... Ajattomuus on ikuisuutta.

(1257) To 11.6.2020 Aika 4. 

Kun saa aika humoristisen piirteen muuttuu aika hauskaksi pirteäksi. Silloin ovat meidän mielen sopukat saaneet epäkaoottisen uuden järjestyksen, jonka ajan yllättävyys laukaisi. Se joko avasi hymyn - naurun kanavat tai sai aikaan tosikkomaisuutta, joka muuttui siten miten myös nauruksi. Mieli ja sen tuntoaistit avoinna saamme... Ajattomuus on ikuisuutta.

(1258) Pe 12.6.2020 Aika 5. 

On tullut uusi aika - uusi aika, jossa ei menneet sitä hallitse. Tuo uusi aika on hyvin energeettinen olemus - olemus kokemukset ovat vahvemmat kuin menneessä ajassa. Aika tuo ei pelkää tulevaa - aika tuo ei murehdi menneitä - se on uusi aika. Se antaa joka hetki viitteitä tuo uudesta energeettisestä energiastemme, joka jo on meissä. On vain kysymys ajan kysymys miten joka hetki valitsemme asioita, jolloin... Ajattomuus on ikuisuutta.

(1259) La 13.6.2020 Aika 6. 

Vanha aika jo pois kulunut, mutta jälkensä jättänyt mieliin moniin ja monenlaisiin. Nuo vanhan ajan tarinat tai haikailut miten oli on ollut toisin. On tietenkin ollut toisin ja todellista nyt olla toisin - olla toisin aivan erilailla. Eihän maailma pysähdy tavoiltaan tai elämän muodoiltaan vaan jatkaa kehitystää. Siinä onkin meidän... Ajattomuus on ikuisuutta.

(1260) Su 14.6.2020 Aika 7. 

On aika tuo nyt aika ennen kokematon aiva uusi. Aika tuo sen uudet haasteet - haasteet elämän polulle monenlaiset. Mutta on kaikenlainen kehitys vienyt ajatusta mielen ja sitä seuraavan toimintojen muotoja menetelmiä eteenpäin ajatukseksi, joista seuraa toimintoja mitä erilaisempia. Eikä ne ole kuin murto-osa kuin ennen. On tullut uusi aika, joten...  Ajattomuus on ikuisuutta.

(1261) Ma 15.6.2020 Ilo 1. 

On aika mahdollisuuksien - on aika nyt - on aika ilon. Ilo sanana kertoo paljon - se kertoo tunteista - se kertoo tilasta mielen. Myös  hyvin vaihtelevat sen tuomat kokemukset ovat meidän päivittäisessä kokemus piirissämme. Mutta ilolla otetaan ne kokemukset vastaan ja... Aito ilo on elämän suola!

(1262) Ti 16.6.2020 Ilo 2. 

Kun se kohdalle sattuu - se sattuu mukavasti makeasti - makoisasti. Tosin se ei sattuma ole vaan se kumpuaa syvältä sielustamme kunhan vain annamme tulla läpi suojamuurien - tulla näkyväisen olevaksi osaksi tätä hetkeä ja...  Aito ilo on elämän suola!

(1263) Ke 17.6.2020 Ilo 3. 

Se ei ole itsestään selvyys, koska omat rakentamamme muurit ovat rajoittamassa tuota eläväisen ilon tunnetta, joka on perus varastoamme tällä elämän polulla. Nuo rajoitukset tulevat pelosta ja olemisesta pakomatkalla jostain jota emme... Aito ilo on elämän suola!

(1264) To 18.6.2020 Ilo 4. 

Usein pelko on tiedostamatonta ja sen synonyymien virtaa estämässä elämän ilon virtaa. Mukaan liittyy myös samalla pakeneminen - paetaan mutta mitä ja miksi? Paetaan ns. mielenkiitoiseen vaikka some maailmaan koukuttavasti joko lievästi tai vahvasti. Sen tajuaa miten sen on oltava läsnä tai miten kauan siellä viihtyy. Ja voi kysyä miten tarpeellista se oli, joten... Aito ilo on elämän suola!

(1265) Pe 19.6.2020 Ilo 5. 

Tarpeellisuus ilon kannalta löytyy sisäisessti itsestämme. Kaikki ulkoisuus on maailmaltaan muuttuvaa, joten pysyvää kokemusta se ei anna. arjessa.  Ulkoinen ilo on kuitenkin elämässä tarpeellista antamaan elämän kokemuksia, jotta saamme matkalla oppiläksyjä polulla elämän. Nuo kokemukset ovat tarpeellisia , joten...  Aito ilo on elämän suola!     

(1266) La 20.6.2020 Ilo 6. 

Nuo oppiläksyt opettavat meitä elämän saloijen luo. Nuo salat auttavat löytämään itsemme - löytämään tieme kotiin sisäiseen, josta sisäinen totuus löytyy - löytyy totuus elämän. Niin ilon kautta tehkäämme matkaa kohti ... Aito ilo on elämän suola!

(1267) Su 21.6.2020 Ilo 7. 

Tuo ilon kautta matka ei ole pelkkää iloa, mutta sen lähtökohdat luovat laadukkaalle olemiselle tilaa - tilaa kokea joka hetki - joka hetki uudella lailla - tehden uudenlainen valinta menneestä asiasta, joka oli negatiivinen. Siksi valintamme ratkaisee millaista iloa koemme, joten... Aito ilo on elämän suola!

(1268) Ma 22.6.2020 Kipu 1. 

Sitä ilmenee monella lailla ja sitä on hyvin erilaista. Sen luonne ja voimakkuus on hyvinkin erilainen ja myös yksilökohtainen kokemus on hyvin erilainen. Kipu on indikaattori ja kertoo jostain joka on tai se on sattunut juuri. Tuo indikaattori on tulkittavissa taidokkaasti tai huolimattomasti, mutta kannattaa... Kipu kertoo paljon - oppikaamme!

(1269) Ti 23.6.2020 Kipu 2. 

Välistä kipu yllättää aivan yllättävästi . Se oli oli ollut piilossa muhimassa ja jokin laukaiseva tekijä sen herätti tuntemuksen  tunteeseen joko voimakkaaseen tai pienenpään indigointiin. Mutta yhtälailla kaikki kipu on kertomus jostain, joten...  . Kipu kertoo paljon - oppikaamme!

(1270) Ke 24.6.2020 Kipu 3. 

Kipuun tulee myös reagoida kun se ilmaantuu. Tuo indikaattorin luonne, voimakkuus tai missä se ilmenee on merkkinä tilanteen vaaimasta toimenpiteestä  tai ymmärtämisestä miten siihen tulee suhtautua. Kohtaamme tilanteen ja... . Kipu kertoo paljon - oppikaamme! 

(1271) To 25.6.2020 Kipu 4. 

Toimenpide voi olla mitä erilaisemopi tai sitten ei mitään tarvetta millekkään jatko ajatukselle. Ainoastaan ymmärtää se ja läytää mieln sopukoistatarvittava tilanne arvio. Joten kohdataan kipu ja... . Kipu kertoo paljon - oppikaamme!

(1272) Pe 26.6.2020

Kipu 5. Kun kipu kohdataan mielen avulla eikä tehdä siitä halitsijaa tai epämääräistä peikkoa eikä erikoista tilannetta. Vaan huomataan miten mieli ja sen voima reagoida onkin riippuvainen monista ennakko luuloista eikä nykyhetken tilanteesta. Ja voidaankin vaikuttaa minkälaisista raaka-aineista tehdään itselle siitä tarina ja siten... . Kipu kertoo paljon - oppikaamme!

(1273) La 27.6.2020 Kipu 6.

Erotetaan tilanne milloin tarvitaan nopeaa ja selkeää apua hyvin johdonmukaissti. Joko kokemus tai muiden tieto tai hälytys ensiapuun on tarpeellinen selvittämääntilanne. Siis ripeä ennkoluuloton toiminta on kaiken perusta sekä harkitsevuus... . Kipu kertoo paljon - oppikaamme!

(1274) Su 28.6.2020 Kipu 7. 

Se on aina mielen kokemus ja se on myös jokaisella erilainen miten kipu koetaan. Ja siihen vaikuttavat taustat ja tilanne kokea myös vaihtelee. Ei siis kannata ankkuroida kipua menneeseen, josta luulee näin menevän tulevassakin. Eletään hetkessä ja katsotaan mikä tai miten sisäinen tietoisuus on sen ratkaisu tilanteeseen. Kohdataan oppien ja ymmärtäen, jolloin... Kipu kertoo paljon - oppikaamme!

(1275) Ma 29.6.2020 Myrsky 1. 

Kun myrsky iskee se on luonnon voimien näytelmä. Se on voimakas - se on alkuperäinen ilmiö - ilmiö niin monenlainen. Pyörittää maapalolla voimia se voimalla myös tuhoisalla. On vain kysymys mihin se osuu ja kuinka voimakas se on. Kotoisesti myrskyt ovat maltillisia, mutta aiheuttaen... Ilmiö myrskyisä - ilmiö luonnon voimien se on!

(1276) Ti 30.6.2020 Myrsky 2. 

Myös ilmiö se on oikukas se on - se on myös tunnetta nostattava mielissä ihmisten. Nuo tunteet pitävät sisällään kunnioitusta sen voiman ja myös tunnetta pelon - tiedostamatonta alkuperäistä voiman sen. Tuo tunne niin monenlainen voi olla myös ristiriitainen - ollakko se kaunis vai tuhoisa vai tunne jostain... Ilmiö myrskyisä - ilmiö luonnon voimien se on!

Heinäkuu

(1277) Ke 1.7.2020 Myrsky 3. 

On sanonta tyyntä myrskyn edellä. Esim. luonto hiljenee niin ennakoivasti voimakkaan myrskyn edellä. Sen noustessa luonnon eläimet tiedostavat myrskyn tulon niiden herkemmillä aisteillaan sekä varmaan aistitaan jotain mitä emme edes ymmärrä. Myös ihmisten välillä tuo tyyntä mieltä häiritsevä yllättävä "myrsky" saa aikaan selvitettäviä asiota. Kun vain ensin mieli tyyntyy niin... Ilmiö myrskyisä - ilmiö luonnon voimien se on! 

(1278) To 2.7.2020 Myrsky 4. 

Tuo myrskyn virittäytyminen jo sää tieteilijöiden ennusteista lähtee alulle. Suomessa rajut myrskyt ei onneksi majaile, vaikka paljonkin voi puita kaatua ja talojen kattoja irrota. Silti myrskyn kunnioitus on hyvä pitää mielissä. Kun myrsky sitten iskee niin... Ilmiö myrskyisä - ilmiö luonnon voimien se on!

(1279) Pe 3.7.2020 Myrsky 5. 

On keli hyvin koetteleva. Vettä tulee vaakatasossa - ukkonen - syöksyvirtaukset... On siinä video slidea - etenkin pimeän - hämärän rajamailla. On huippuhetki - laantuminen - tyyntyminen - hiljaisuus... On myös mielen levollisuus laskeutuva kun ohitse tuo aksoni energia ryöppy on - on siten... Ilmiö myrskyisä - ilmiö luonnon voimien se on!

(1280) La 4.7.2020 Myrsky 6. 

Kesällä kylminen ja kuumien ilma-alat kohtaavat ja niisä on aihio ukkosmyrskyihin.Nuo tumman puhuvat pilvet olla jopa 15 km korkeeita. Ihmisen mieliala on välistä kuin nuo synkät pilvet ja saattavat räiskyäkin.Ja myrskyn jälkeen tulee seesteisyys myös elämän, joten... Ilmiö myrskyisä - ilmiö luonnon voimien se on!

(1281) Su 5.7.2020 Myrsky 7. 

Hyvin on opettavaisia ilmiöitä luonnon myrskyt niin luonnon ilmiönä kuin mielen kokemuksina. Nuo kokemukset ja ilmiöt tuovat meille sisällön olemuksia elämään. Ja sisältö on meille hyvin tärkeää polullamme elämässä . Kaikenlaisen kokemuksen tie on sitä matkaa itseemme, jossa matka käy kohti sielun kotia alkulähdettämme. Tuo  matka olkoon...  Iilmiö myrskyisä - ilmiö luonnon voimien se on!

(1282)  Ma 6.7.2020 Matkailu 1. 

On kesä ja matkailun kuuminta aikaa. Yleensä lomat kutsuu ja kesän jopa kuumuusjakso on keskikesällä. Se on vahvasti erilaista verrattuna talvi reissuihin. Mikä on matkailun syvin olemus voi kysyä? Mieli kaipaa irtiottoa arjesta ai muuten vain katkaisua päivittäiselle rutiineille.Kysymys mikä n meidän itsemme syy tai tarve matkailulle? Kysy itseltä... Matkailu voi olla matka itseemme:

(1283) Ti 7.7.2020 Matkailu 2. 

Se avartaa - se antaa iloa ja elämän kokemuksia hyvinkin arvokkaita. Mutta se voi olla muyös stressaava stressaavaassa ennakko tilanteessa. Sillä vooi olla kuitenkin melkoisen iso odotus arvo - odotus arvo millainen kenenkin. Nuo odotukset voivat olla liian suuret tai epätodelliset. Tietoisuus itsestä auttaa löytämään oikeat avaimet ennakkoon sekä matkan aika,na jolloin...  Matkailu voi olla matka itseemme.

(1284) Ke 8.7.2020 Matkailu 3. 

Kun matkaan on päästy on tunnelma yleensä odotv makea. Ellei sitten ole myöhässä tai muuten mielen tila joko kiireinen tai tai haluaisi olla jo perillä. Mutta ei menetetä sitä aikaa jolloin ollaan matkalla määränpäähän. Halutaan sekin aika elää vahvasti läsnäololla kanssa toisten ja itsein. Näin elämä hymyilee useammin myös ja... Matkailu voi olla metka itseemme.

(1285) To 9.7.2020 Matkailu 4. 

Perille matkan päämäärään päästyään voi olla mielelle yllätys hyvinkin suuri. Oliko ensinäkään matka ollut mieltä vastaava ja vastaako kohde ulkoisesti siltä mitä oli odottanut. Kun erilaiset stressi tekijät joko sattuvat samaan aikaan tai muuten vaan ulkoiset puiitteet eivät kohtaa ennako odotuksia. Tietoisuus tästä mahdollisuudesta antaa... Matkailu voi olla matka itseemme. 

(1286) Pe 10.6.2020 Matkailu 5. 

Perillä vähitellen saa ajatuksesta sekä mahdollisuuksista kiinni. Alkaa löytyä rytmi kaikenlaisille asioille. Onhan kaikki voinut myös mennä aivan loistavasti jo  matkan suunnittelusta alkaen ja ollaan hyvillä fiilingeillä oltu jo kokoajan. Kuitenkin ollaan kohteessa tai reitillä nyt tässä hetkessä - ollaan siinä kiinni, joten...  Matkailu voi olla matka itseemme. 

(1287) La 11.7.2020 Matkailu 6. 

Vauhti voi matkailussa välistä kasvaa ja alkaa tulla tarve käydä siellä sekä tuolla. Kohteita tai tapahtumia tarjolla on yllin kyllin. Mutta kuunnellen tai järkeillen omaa intuitiota mikä olisi tämän kertaisen matkailun ydin, jotta... Matkailu voi olla matka itseemme.

(1288) Su 12.7.2020 Matkailu 7. 

Kohdata itsensä ja huomata miten löytyikin paremmin aikaa myös matkailun avaraan puoleen. Kun onnistui pysähtymään ja tekemään valikointia niin että näki ja koki riittävästi sen hetkiseen tilanteeseen sekä oli aikaa itselle että muille - sillai et ol se hyvin luonnollista - vapauttavaa - levollista rauhaa kautta kaikkien virikkeiden. Niin että... Matkailu voi olla matka itseemme.

(1289) Ma 13.7.2020 Loma 1. 

On kesänaika mieltymys aikaan loman. Niinkuin on aika talvenkin asioille eri. Mennään lämpöön - mennään talveen - mennään missä on erilaista kuin perus ympäristömme. Siten toiset taas tulee meidän ympäristöön, joka hyvinkin erialaista kuin heidän omansa. Siis matka voi olla yksi loman virike. Nähdään sen... Loma hyvää aikaa mielen rauhalle. 

(1290) Ti 14.7.2020 Loma 2. 

Miten astun lomaan sisälle olenko ennakkoon huolehtivainen tai nyt tässä  impulsivinen. Pitääkö luoda turva loma ettei tule kaaoksia tai pieleen menoja. Vai olisko löydettävissä, jokin luonnollisempi luomuloma tai riittävän vapauttava kokeminen asioille kuin asioille. Silloin esim. säät ei vaikuta vaan ne on mahdollisuus, joten... Loma hyvää aikaa mielen rauhalle.

(1291) Ke 15.7.2020 Loma 3.

Loma yksin tai porukassa - erämaassa vai kaupungeissa. Mikä on ympäristön merkitys ja ennenkaikkea näen ympäristön mahdollisuutena? Voi olla siten kotiloma, joka onkin suuri matka lähelle tai suuri matka itseensä. Loma on kuitenkin aina loma jostain ja tilalle tulee jotain muuta, joten... Loma hyvää aikaa mielen rauhalle.

(1292) To 16.7.2020 Loma 4.

 Kaipaanko lomalla jotain erityistä tai tiedostamatonta ihmettä. Ihmettä joka pyyhkäisisi menneen vuosikerran taakat pois harteilta. Kun vain tiedostamme tiedostamattomuutemme moniin asioihin, jotka häiritsevät niin... Loma hyvää aikaa mielen rauhalle.

(1293) Pe 17.7.2020 Loma 5.

 Myös täydellinen loma - täydelliset puitteet - täydelliset kaikki ja ei oikein himmaa vire lomailun. On vain monasti niin syvällä monet varjomme joita emme tiedosta ja ne vaikuttavat kaikkeen. Mutta palaamalla aina uudelleen yhteyteen omaan sisimpään, josta löytyy vastauksia ja... Loma hyvää aikaa mielen rauhalle.

(1294) La 18.7.2020 Loma 6. 

Kun oma unelmaloma saa aikaan paljon tunteita ja kokemuksia. On se hyvin voimaannuttava. Nähdään miten elämä palkitsee ja antaa sitä mitä meidän todellinen tarve välillä on. Kun fiilis on aito ja loman matka suuntautuu ulkoisen ansiosta sisimpään on se... Loma hyvää aikaa mielen rauhalle. 

(1295) Su 19.7.2020 Loma 7. 

Näin lomassakin kun pääsee perille mitä se loma voi olla on se hyvä ja hyvin kokonaisvaltainen apu itseemme. Ei kuitenkaan loman tarvitse olla mitään ihmeellistä niin pääsemme kokemaan itseämme ainakin osin ja siten loma ajatus sekä toteutus on onnistunut. Loman arvostus ja kokeminen on kiinni itsemme... Loma hyvää aikaa mielen rauhalle.

(1296) Ma 20.7.2020 Uni 1. 

Se on hauska ilmiö kun se näkee laajempana kuin pelkkä yöuni. Nähdä sen tarpeellisuus aidosti mikä sen luonne meille on - miten sen koemme? Unen ilo tulee siitä se on matka itseemme. Ja se on silloin matka sieluumme. Ollaan unimatkalla, joten... Uni on ilon lahja!

(1297) Ti 21.7.2020 Uni 2. 

Tuo tarpeelisuus yön unelle olla tauko ajatuksellemme niin monenlaiselle - olla huoltotauko aivoille. Mutta olla unimatkalla - olla matkalla mihin? Tuo matka voi olla ja onkin hyvin arkinen. Arjentie kulkee kaikissa kivikoissa ja juhlavissa kohteissa - ollen kuitenkin matkalla unen - matkalla, jossa... Uni on ilon lahja!

(1298) Ke 22.7.2020 Uni 3. 

Tuo matka kertoo unen unimatkoista, mutta se kertoo paljon suuremmasta matkasta, jossa itse on menossa. Se kertoo päiväunesta - unesta jossa luulemme olevamme hereillä - hereillä ja kotona. Mutta kun tutkii mieltään ja kaikkea sen havaintomaailmaa, joka projisoidaan juuri sellaisena kun se halutaan eikä silloin...  Uni on ilon lahja!

(1299) To 23.7.2020 Uni 4. 

Ollaan valkokankaan tähtiä jonka näytelmän me itse kirjoitamme ja voimme sen nähdä toisin tai toisin. Samalla kaipuu todelliseen johonkin syvempään on olemassa kaikissa vaiheissa vaikka tuo valkokankaan unimatka on luomus jota luulemme todellisuuksemme. Kaikki se mitä havainnoitaan on matka kohti kotia - matka sielun reitillä. Ja kaikki nää päiväunet ovat sen elämänmatkan... Uni on ilon lahja!

(1300) Pe 24.7.2020 Uni 5. 

Unimatka tähän elämään tuntuu erikoiselta, mutta kun siinä on arkista unta ajalla lepotaukojen ja unta elämän näkyväisen. Herää kysymys miksi olen unessa - miksen ole hereillä elämän - miksi tää unimatka on ajaton? Minne tämä unimatka jatkuu kysyn itseltä, kun... Uni on ilon lahja!

(1301) La 25.7.2020 Uni 6. 

On tuo unimatka jatkuvaa on ja näkyvää tässä päivä tajunnassamme. On tuo hereillä olo arkinen vain unimatka uniin. Unimatka todellisilta näyttäviin tapahtumiin. Nuo tapahtumat ovat kuitenkin muunnettavissa mielissämme, joten... Uni on ilon lahja!

(1302) Su 26.7.2020 Uni 7. 

Matka mielissämme kertoon sen muuntamisen muodossa, jotta olemme matkalla "unessa" - matkalla kotiin heräämään muuttumattomaan todelisuuteemme. Olemme perillä silloin kun heräämme unesta tästä - heräämme ilolla... Uni on ilon lahja!

(1303) Ma 27.7.2020 Matkustus 1. 

Matkustus voi olla lähelle kauas -  voi olla virka tai loma- aiheinen. Kunhan koittaa tapahtuman tai olemisen osat matkalla matkustamisen. Lähtö matkalle - paluu matkalta täyttää matkustamisen koko olemuksen. Kaikki mahtui tuohon välille - välille jossa oltiin matkalla. Kun matka oli suunniteltu ja... Matkustus matka itseemme!

(1304) Ti 28.7.2020 Matkustus 2. 

Tuo matka konkreettinen tai matka lähelle - matka itseemme. Matka niin lähelle kuin -  matka sydän tietoisuuteen. Matka niin, jossa matkustus kestää ja kestää on mahdollisuuksien maailma. Kun matkustus etenee alkaa... Matkustus matka itseemme!

(1305) Ke 29.7.2020 Matkustus 3. 

Mielenmatka matka joko illuusio tai ohjattu matka joko unelmiin tai matka minne olen matkustamassa. Tuo mielentila luo projisoinnin ja vieläpä hyvin todentuntuisen. Olemme yllätävän aidosti joko lähellä oikeaa näkymää tai aivan erilaisisa näkymissä mitä se sitten on tai tulee olemaan. Lähtekäämme nyt matkalle mielen ja...  Matkustus matka itseemme!

(1306) To 30.7.2020 Matkustus 4. 

Kun matkustus voi olla konkretiassa hyvinkin raskasta tai haastavaa se on silloin kaukana mielemme oletuksista mitä olimme matkustamisesta luoneet. Voi olla käytännön järjestelyissä mutkia matkassa tai meidän olettamuksemme ei alkuunkaan kohtaa mitä nyt tapahtuu tai on tapahtumassa. Siksi avoimin mielin matkaan, jolloin...  Matkustus matka itseemme!

(1307) Pe 31.7.2020 Matkustus 5.

Avoimuus mielen avaruus tuo tilaa kaikkeen ja myös siten matkustuksen luonne muuttuu myös. Aletaan elää paremmin nähdä se hetki missä ollaan vaikka niin monet arkiset asiat pitäisi hoitaa alta pois. Se on kuitenkin valintamme miten koemme... Matkustus matka itseemme!

Elokuu

(1308) La 1.8.2020 Matkustus 6. 

Vapautuminen matkustamiselle tuo siihen iloa ja paljon enemmän syvällisiä kokemuksia eikä se matka ole vain pakollinen, jotta pääsisi nopiasti perille. Siksi älkäämme turhaan kiirehdi, jolloin... Matkustus matka itseemme!

(1309) Su 2.8.2020 Matkustus 7. 

Nyt kun olemme löytäneet matkustuksen sisäisen olemuksen siitä tulee musiikkia meidän korvillemme ja kauneutta silmillemme. Ja niin sielumme kiittää saamastamme ymmärryksestä ja uusista aistikkaimmista kokemuksista elämässä matkustaen. Jotta näin olisi...  Matkustus matka itseemme!

(1310) Ma 3.8.2020 Elokuu 1. 

Matkaamme kesäisessä elokuussa monin ajatuksin. On jokaisella omat arkiset rutiinit, jotka toistuvat. Mutta on elokuisien päivien luonne myös muuttunut tässä vuodenajassa. On kesää jäljellä, mutta on se myös laskeutumisen alkupiste kohti syksympiä saundeja. Mutta kuitenkin hyvällä lailla sekä myös antoisaa... Oi eloisa sinä elokuu!

(1311) Ti 4.8.2020 Elokuu 2. 

Olet nyt matkassa joko aikaa jälkeen loman tai se edessä häämöttää. Tuo rytmiikka loman ja työn antaa tilaa kaikelle kunhan löytää siitä itselleen sopivan vaihtelun sekä huomaa että ymmärtää miten kaikki voikin olla toisin tai paremmin. Elokuu tuokoon tuon ja... Oi eloisa sinä elokuu!

(1312) Ke 5.8.2020 Elokuu 3. 

Elokuu eläväinen olet sitä aikaa, jossa on nyt vuodenajan sadonkorjuu sekä toiminnan energia ja sen voima-aika. Voi kokea valonvoiman - voi kokea elämän sykkeen elokuisen. On sen mahdollisuudet monet työn ja harrastusten saralla. On elokuussa jotain taikaa, jolloin... Oi eloisa sinä elokuu!

(1313) To 6.8.2020 Elokuu 4. 

Runollinen elokuu et ole vain elokuu - olet kuukausi muiden joukossa. Taistelet paikasta muiden kanssa kuukausien. Olet erilainen ja erottuvainen - olet elokuu. Katsot kesään menneeseen - katsot syksyyyn tulevaan. Olet vain elokuu ja... Oi eloisa sinä elokuu!

(1314) Pe 7.8.2020 Elokuu 5. 

Olet paikkasia ansainnut - olet vaihteleva - olet elokuu. Olet matkalla syksyyn - olet kuitenkin kaikessa tässä myllerryksessä paikalla juuri nyt. Mutta näet vuosituhansien kokemuksella että on muutakin kuin tuo myllerrys maailman. Olet matkalla jossa... Oi eloisa sinä elokuu!

(1315) La 8.8.2020 Elokuu 6. 

Matka olet vuosituhansia kokenut on selvittänyt sinulle elokuu, että muutos mikä on menossa ei ole suotavaa - suotavaa sen rajuudellaan. Mutta ymmärrät että asiat tapahtuvat ihmisten mielissä. Tuo matka... Oi eloisa sinä elokuu!

(1316) Su 9.8.2020 Elokuu 7. T

uo matka on aikaa muutosten, mutta asioiden ei tarvitse mennä niin kun näyttävät ja syyt sekä seuraukset eivät ole siltä miltä ne näyttävät. Oi elokuu sinä siirrät ihmisten mielissä matkan tulevaan aidompaan avulla muiden kuukausien. Tuo siirto ei kulje peesissä vaan löydös oman sisäisen jonka tahdissa mennään - ei yleisen käsityksen, joten... Oi eloisa sinä elokuu!

(1317) Ma 10.8.2020 Ahkeruus 1. 

On sana niin monenlainen - monenlainen matkalla elokuussakin. Olet ajatuksissa - olet ahkera työssä - olet ahkera harrastuksissa - olet pätevä. Mutta oletko kiinni siinä sen tarpeista vai oletko kiinni sen ajatuksen tarpeettoman? Herää kysymys... Mistä on kysymys ahkeruudessa? 

(1318) Ti 11.8.2020 Ahkeruus 2. 

Tunnistanko itsessäni mitä ahkeruus on onko vain tehokasta vai onko se ilo pohjaista ahkeruuttakin? Puurtava ahkeruus ja sankaruus elämän kohtaako ne sinun todellisuutta vain onko ne väitteitä egon? Pysähdytään ja... Mistä on kysymys ahkeruudessa?

(1319) Ke 12.8.2020 Ahkeruus 3. 

Se on myös ankara sana mielen päälle kun kokee sen ahdistavana tai syyllistävänä kun ei ole ollut omasta mielestään ahkera. Mieli välttelee tilannetta pakenemalla toissijaisiin asioihin ja kenties mielenkiintoisempiin ainakin näennäisesti. Siksipä huomataan tämä niin... Mistä on kysymys ahkeruudessa? 

(1320) To 13.8.2020 Ahkeruus 4. 

Kun taasen ilolla kohtaamme ahkeruuden ja olemme energisia sekä ahkeria omilla mittapuillamme mitaten. Mutta onko se tarpeellista rakentaa mittaria miten ahkera olen tai miten ahkera en ole. Voimme nähdä asioiden lävitse ja... Mistä on kysymys ahkeruudessa? 

(1321) Pe 14.8.2020 Ahkeruus 5. 

Kun alamme löytää tuo sanan taikoja siitä alkaa tulla palkitseva sekä kannustin tarttua niihin tarpeellisiin juttuihin mitkä ovat aidosti tarpeellisia. Ja niiden valmiiksi saaminen auttaa meitä muissa asioissa sekä tuoden elämään sisältöä monella lailla. Siksipä löytäkäämme ne oleelliset asiat ja... Mistä on kysymys ahkeruudessa?

1322) La 15.8.2020 Ahkeruus 6.

Kun löydämme tuon kultaisen keskitien elämän tyylissämme sekä sen kaikissa tehtävissä muotoutuu myös ahkeruus tasapainoon meidän mielikuvissamme. Kuitenkin egon tarve olla parempi - olla fiksumpi - olla tehokkaampi kuin toinen tai muut nostaa päätään. Sen ymmärtäminen mikä lähtee egosta ja mikä lähtee todellisesta... Mistä on kysymys ahkeruudessa?

(1323) Su 16.8.2020 Ahkeruus 7. 

Todellisuuden ymmärtäminen missä todellinen sisäinen tarve hahmottuu oikealle tasolle harmoonisesti arjen askareissa on meille avain asia. Sen jälkeen ylimitoitettu ahkeruus tai alipainotteinen laiskuudeksi kutsuttu eläminen ei enää häiritse vaan luonnollisuus kaikkien asioiden aitoudesta ja tasapainosta alkavat... Mistä on kysymys ahkeruudessa?

(1324) Ma 17.8.2020 Olen myöhässä 1. 

Olla myöhässä jostain - miksi olla myöhässä ja mikä on olla myöhässä - mihin verrataan tai mikä on kriteeri olla myöhässä? Yksinkertaisesti olen tai olemme myöhässä jostain sovitusta tai kiinteästä aikataulusta - juna meni jo. Olla ajoissa, jolloin... Myöhässä olo on inhimillistä. 

(1325) Ti 18.8.2020 Olen myöhässä 2. 

Joku on lähes aina myöhässä ja toinen aina etuajassa. Se kertoo joko luonteenomaisesti henkilöstä tai sitten suhtautumisesta omaan elämään. Saadaan peli jännäksi kun ollaan limitillä kerkeämmekö me ajallaan. Sopivasti olla myöhässä,  jolloin... Myöhässä olo on inhimmillistä. 

(1326) Ke 19.8.2020

Olen myöhässä 3. Tuleeko myöhästymisestä tapa vai onko se vain rutiinit jotka ajavat tarkalle tai myöhään. Asenne ja määrittely miten tärkeä on olla ajoissa muokkaa tilanteen kulun. Voimme siis vaikuttaa ei pelkästään yksittäiseen skarppaukseen olla myöhässä vaan muuttaa tilanne tajua toimvaksi, jolloin... Myöhässä olo on inhimillistä. 

(1327) To 20.8.2020 Olen myöhässä 4. 

Korjaavia liikkeitä on hyvä oppia myös tekemään, koska niin huomioimme tietyissä tilanteessa toisen tai toiset osapuolet. Se voi olla heille merkittävä signaali tai ihan käytännön tilanteen kannalta hyvä palvelus. Huomioikaamme ja huomatkaamme toiset niin se... Myöhässä olo on inhimmillistä. 

(1328) Pe 21.8.2020 Olen myöhässä 5. 

Ei tosin myöhästyminen monestikaan aiheuta mitään haittaa eikä muuta tilanne eikä ratkaise mitään mihinkään suuntaan. Monasti on oikeita syitä miksi olla myöhässä sekä toisinaan toisaalta asioiden ajoitus tuokin myöhästymällä paremman lopputuloksen, joten... Myöhässä olo on inhimillistä.

(1329) La 22.8.2020 Olen myöhässä 6.

Isossa kuvassa myös "olen myöhässä" voi pitkänkin ajan kuluttua saada aikaan positiivisia muistoja, jotka kirvoittavat hymykuoppia ja ilo astuu kuvaan joten olemmekin onnekkaita ja myös käytännön läheisiä niin fyysisesti kuin sosiaalisesti. Eli tilanne tai sen komiikka on vain pisara valtameressä. Siispä otetaan rennosti ja... Myöhässä olo on inhimillistä. 

(1330) Su 23.8.2020 Olen myöhässä 7.

On siis kivaa ja kohteliasta olla ajoissa, mutta toisaalta pelisääntöjä voidaan soveltaa harmittomasti tai yllätetään ollaankin etuajassa. Kuitenkin aika on vain aikaa ja ikuisuudessa ei ole sitä vaan on ajaton oleminen. Ja tuo itse keksimämme aika ja sen tarpeet ovat tällä hetkellä tarpeellisia tai myös tarpeettomia. Siispä ilolla ja riemulla ihmisiä kohdaten, jolloin... Myöhässä olo on inhimillistä.  

(1331) Ma 24.8.2020 Jaksaminen 1.

Olen joko jaksavainen tai ei. Myös sillä välillä me voimme kellua. Jaksaminen päivän tehtävissä mitkä ja milloin on minkäkin aika sekä mikä on vire? Hetkellisesti nyt juuri jaksaminen voi olla koetuksella ja on kysymys nyt hetken projektista. Keskittymällä nyt hetkeen jaksaminen paranee ja... On onnekasta ymmärtää mitä on jaksaminen elämässä!  

(1332) Ti 25.8.2020 Jaksaminen 2.

Se voi yllättävän erilaista mitä milloinkin jaksamme tai se on aalto liikettä kausittain miten jaksamme suoriutua päivän kaikista jutuista. Voi myös olla hyvin hektistä miten voi tulla vetämätön olo tai raskas muuten tehdä tai aloittaa tekemään jotain. Se voi tulla hyvinkin nopeasti ja... älä ylläty siitä vaan... On onnekasta ymmärtää mitä on jaksaminen elämässä!  

(1333) Ke 26.8.2020 Jaksaminen 3.

Hektisyys tämän hetken tilanteessa voi tulla niin monella lailla mm. mielenkautta ja se on suurelta osin tiedostamatonta. Kun siihen sitten yhdistetään arjellinen puurtaminen, jossa jostain syystä meidän tulee ylittää itsemme osin fyysisesti tai mielentasolla kokea "taakkoja" jotka tuntuvat olevan... On onnekasta ymmärtää mitä on jaksaminen elämässä!  

(1334) To 27.8.2020

Jaksaminen 4. Moni asia joka on piilevä tai nousee tiedostamattomasti mielen taustoista ovat yllättäviä - yllättäviä niiden vaikutuksiltaan. Siksi moni tilanne jota arkinen mieli yrittää ratkoa ei oikein aukea vaan tilanne jatkuu ja kelluuu. On siksi myös tärkeää alkaa ymmärtää mielen taustoja tiedostamattomalta puolelta jolloi me... On onnekasta ymmärtää mitä on jaksaminen elämässä!  

(1335) Pe 28.8.2020 Jaksaminen 5.

Tuo tiedostamaton on aina taustalla - taustalla historiamme ja monien asioiden joita emme ymmärrä. Siksi se on mystinen ja se siirretään syrjään. Yritetään järjellä hallita myös jaksamisen saralla. Järkeily ja järjen käyttö on tietenkin suotavaa, mutta pelkästään sillä me olemme pulassa, koska... On onnekasta ymmärtää mitä on jaksaminen elämässä!

(1336) La 29.8.2020 Jaksaminen 6.

On vain järjen käytöllä omat rajansa, jolloin jää jokatapauksessa asioita ulkopuolelle tajunnan. Ja siten monet asiat jäävät jumiin, jolloin ollaan omassa putkessa taistelemassa ja väsymässä. Mutta tiedostamattoman puolen tietoisuus vapauttaa meissä monia uusia mahdollisuuksia ja siten... On onnekasta ymmärtää mitä on jaksaminen elämässä! (1337)

Su 30.8.2020 Jaksaminen 7.

Tuo ja nuo jaksamiseen vaikuttavat tekijät ovat niin monisyisiä ja yksilöllisiä että on hyvä jokaisen löytää omassa sisäisessä keskustelussa ne ominaispiirteet sekä seikat jotka resonoivat omalla kohdalla. Ja tuo resonointi kertoo hyvin intuitiivisesti miten kannattaa edetä tässä ja nyt sekä kiireettömästi kohtia uusia haasteita, joten... On onnekasta ymmärtää mitä on jaksaminen elämässä!

(1338) Ma 31.8.2020 Metsän tarina 1.

Oli tyttö metsän tarinoiden mestari - mestari niitä kertomaan ja kokemaan itse myös ne metsän "henget". Kulkiessaan metsässä pitkiäkin matkoja hän aisti ja keskuseli niiden kanssa. Hän kulki luottavaisesti kaukaisillekin erämaa-alueille vaikka oli hyvin nuori. Mutta hänen nuoruudessaan oli yksi iso vahvuus. Hän eli ja hengitti metsän tarinoita koko sielullaan. Tuo aitous johti hänet... Metsän kuiskaus on kuin tuhat tarinaa!

Syyskuu

(1339) Ti 1.9.2020 Metsän tarina 2. 

Oli jo syksyinen pimenevä ilta kun tuo tyttö vaistoa kuunnellen lähti vielä illalla metsään. Hän normaalisti kulkiessaan hyräili ja lauleli "metsän kanssa" ikäänkuin omalla yhteisellä kielellä. Tuolloin metsän viesti johdatti erään rämeikön reunaan ja sinne tullessaan hän huomasi... Metsän kuiskaus on kuin tuhat tarinaa!

(1340) Ke 2.9.2020 Metsän tarina 3. 

Hän huomasi miten eräs pienikokoinen koira oli jäänyt loukkuun kiinni jalastaan. Tyttö rauhoitteli koiraa - odota pääset kohta vapaaksi. Kun vihdoin tyttö sai koiran pois loukusta hän huomasi... Metsän kuiskaus on kuin tuhat tarinaa!

(1341) To 3.9.2020 Metsän tarina 4. 

Miten tuo koira oli selvinnyt onnekkaasti tuosta loukusta huolimatta. Koira kiitti tyttöä nuolemalla ja häntäänsä heilutellen. Mutta tytön sieluun saakka nuo koiran "sanat" upposivat nostaen sieltä esiin suuria tunteita, jostain kaukaa ja... Metsän kuiskaus on kuin tuhat tarinaa!

(1342) Pe 4.9.2020  Metsän tarina 5. 

Tuo koiran viesti oli selkeä me olemme yhtä kaikessa - yhdessä luonnon kappaleina Autamme toisamme - autamme toisiamme jo läsnöolollamme,  jolloin... Annamme tuolta sielujemme sopukoiksta... Metsän kuiskauson kuin tuhat tarinaa!

(1343) La 5.9.2020 Metsän tarina 6. 

Tuo tarinoita kertova tyttö ymmärsi syvästi koiran viestin. Oli tuo luomakunnan yhteisyys todella kaikki kaikessa hänen sielussaan ja toivoi sen välittyvän kaikissa hänen tarinoissaan, joita... Metsän kuiskaus on kuin tuhat tarinaa!

(1344) Su 6.9.2020  Metaän tarina 7. 

Tyttö kävi paljon kertomassa koettuja tarinoita lapsille ja syvää yhteistä olemista luonnon kanssa. Hän kertoi niitä hyvin lasten omalla kielellä. Kaikki luonnon elämän yhteisyys auttamisesta kaikkeen olemiseen ja tärkeisiin.. Metsän kuiskaus on kuin tuhat tarinaa!

(1345) Ma 7.9.2020 Virhe 1. 

On virhe itsessä tai toisessa - on virhe jossain asiassa, jotka vaikuttavat tähän hetkeen tai tulevaan. Haitta koetaan joko merkittävänä tai pienenä. Haitta kuitenkin on olemassa, joten mitä se vaikuttaa käytännössä on kokemus tai reaktio.... Asenne ja ajatus ratkaiee...

(1346) Ti 8.9.2020 Virhe 2. 

On tuo reaktio opittu tai koettu uusi reaktiomalli, jostain tiedostamattomasta summattuna oleva reaktio. On se kuitenkin todellinen tilanne, josta tulee tunteita ja... Asenne ja ajatus ratkaisee...

(1347) Ke 9.9.2020 Virhe 3. 

Nuo tuntteet ovat todellisia ja niissä on monia säikeitä mistä ne ovat muodostuneet. Ei tarvitse olla siis sellaista virhettä, josta tulee taludellista menetystä, josta sitten tulisi jokin tunne. Siksi kaikki tunteet ovat tärkeitä... Asenne ja ajatus ratkaisee...

(1348) To 10.9.2020 Virhe 4. 

Kun taasen selvä virhe, jossa menetetään jotain ulkoista rahallisesti mittavaakin koskettaa yhtälailla tunteitamme. Reaktio voi olla silloin voimakkaamman oloinen, mutta kun jokin tunne meissä on tai ei - ei silloin sen arvo ole isompi - se vain lähestyy sisintämme erilailla, joten... Asenne ja ajatus ratkaisee...

(1349) Pe 11.9.2020 Virhe 5. 

Jäämme ehkä tuohon ulkoiseen menetyksen aiheuttamaan tunteeseen kiinni pitemmäksi aikaa. Mutta olisiko tarve niin jos se olisikin toisin?! Asia joka on kuitenkin jo tapahtunut on kohdattava sekä selvitettävä jollain tavalla. Ja sen voimme tehdä... Asenne ja ajatus ratkaisee...

(1350) La 12.9.2020 Virhe 6. 

Tehdä toisin - ajatella toisin - kokea toisin - reakoida toisin... Huomaamalla asia kuin asian laajemmin ja syvällisemmin mikä on sen ydin tai tausta. Kun huomaamme miten ehkä toistamme tilanteita tai perustamme sen johonkin uskomukseemme tms. Tuo huomaaminen auttaa... Asenne ja ajatus ratkaisee...

(1351) Su 13.9.2020 Virhe 7. 

Se auttaa meitä tekemään ja valitsemaan tilanteen seurauksen mielessämme sekä ulkoisesti toisin. Kun korjaamme tai ajattelemme - tunnemme - reakoimme toisin niin huomaamme miten kaikki muuttuu luonnolliseksi - kaikki asiat selviät niinkuin niiden on tarkoitus tai niiden ei ole tarkoitus edes selvitä. Ja koemme siten sisäisen vapauden ja nousemme asioiden yläpuolelle, jolloin... Asenne ja ajatus ratkaisee...

(1352) Ma 14.9.2020 Ajatus 1.

 Olet musiikki sinfonian oktaavissa korkeiden tajuntojen musiikissa tai ole ajatus päivittäinen ihan arkinen. Olet läsnä nyt ja joka hetki ohjaten sen hetken toimintaa ja kokemusta. Olet tärkeä - olet ajatus josta seuraa...  Ajatus sinä olet tie sisimpääni!

(1353) Ti 15.9.2020 Ajatus 2. 

Seuraamus seuraa ajatusta, mutta myös ajatuksia tulee ja menee ilman mitään tarpeellista. Ja ajatusmyllymme niitä pyörittääkin hetkestä toiseen ja tuhatmaisesti tarppeettomasti ympyrää tai jonoa tarpeetonta. Siksi nuo tarpeettomat ajatuket on syytä...  Ajatus sinä olet tie sisimpääni!

(1354) Ke 16.9.2020 Ajatus 3. 

Ymmärtää ajatuksien luonnetta - ajatuksien viestiä - ymmärtää niiden myös tarpeettomuus. Tuleeko tyhjää jos ajatuksemme hiljenee - tuleeko tyhjäolo ja mitä sitten siitä seuraa - katosiko elämän lanka hetkeksi? Ei vaan ajatus hiljenee niin...  Ajatus sinä olet tie sisimpääni!

(1355) To 17.9.2020 Ajatus 4. 

Tilalle tulee tunne jostain sisimmän sopukoiden syvyyksistä. Tuo tunne kertoo jostain joka on todellisempi kuin nuo arjen pyöritykset ja siellä toistuvat ajatukset. Ja tuo mahdollisuus uusiutuvan ajattelun ja sen hiljentymisen kautta tuo uusia tuulia elämään, jotka... Ajatus sinä olet tie sisimpääni!

(1356) Pe 18.9.2020 Ajatus 5. 

Jotka ovat selkeämpiä ja erilaisia mihin olemme tottuneet. Ja joko niitä intuitiivisia ajatuksia opimme kuulemaan tai painamme ne luovammat ja meille itsellemme tarpeelliset ajatukset pimentoon. Mutta uskallus nähdä toisin vie meitä... Ajatus sinä olet tie sisimpääni!

(1357) La 19.9.2020 Ajatus 6. 

Kun kohtaamme aitoja ajatuksia päivärutiinien sijaan. Koemme ja aistimme sellaisia uusia tuulia - tuulettavia ajatuksia, joisa olemme jopa ihmeissämme. Että onko ne mahdollisia - mahdollisia näyttämään tietä... Ajatus sinä olet tie sisimpääni!

(1358) Su 20.9.2020 Ajatus 7. 

Tietä näyttävää tiedostamatonta samalla niin ihmeellistä ja antoisaa. Tuo intuitiivisyys on yhteys meidän sisäiseen korkeampaan ajatus maailmaan, jossa piilee elänän ydin ja totuus. Nän ajatus on tiellä etsivän ja vie meitä eteenpäin henkisellä polullamme - tiellä rakkauden ilon sekä riemun... Ajatus sinä olet tie sisimpääni!

(1359) Ma 21.9.2020 Stressi 1.

 On hyvin tunnettu sana ja sitä käytetään varsin laajasti sekä yleistävästi. Kaikki on vähän "stressaavaa" ajatus yleistää ja monasti piiloudutaan tuon sanan taakse. Stressi kuitenkin kuvaa aidosti olevaa tilannetta, joka on jäänyt päälle ja aiheuttaa huolia sekä murheita. Mutta tiedostamalla mitä... Stressi ilmiönä on hyvä pysäyttäjä!

(1360) Ti 22.9.2020 Stressi 2. 

Tietoisuus nostaa tilanteen aivan uudelle tasolle, jolloin alamme nähdä asiat oikeassa valossa. Kun olimme jääneet jumiin jo pelkkään sanaan "stressi". On jo vapauttava vaikka ei vielä tiedä tai tunne kuin suunnan mistä tuo sanan kokemus muodostuu eli... Stressi ilmiönä on hyvä pysäyttäjä!

(1361) Ke 23.9.2020 Stressi 3. 

Kun tietoisuus edelleen syvenee on mahdollista alkaa ennakoida stressittömästi jo ennakkoon. Aletaan saada kiinni viitteistä joista on syntymässä nuo stressin eri tunteet ja reaktiot. Ja voidaan... Stressi ilmiönä on hyvä pysäyttäjä!

(1362) To 24.9.2020 Stressi 4. 

Myös epäonnistumiset kuuluvat stressin aaltoliikkeisiin vaikka luuli jo päässeensä irti stressin seurauksista. Josta voi seurata matalasuhdanne kun oli juuri kokenut voittavansa tilanteen tunteet mitä kuului stressiin. Mutta palaamalla... Stressi ilmiönä on hyvä pysäyttäjä!

(1363) Pe 25.9.2020 Stressi 5. 

Ei jäädä tuohon matalapaineeseen vaan aletaan pienin askelin taas löytää iloa ja kiirreettömyyttä tilanteisiin. Nostamalla siten tämän hetken tietoisuutta niin huomataan taas niitä ilon hippusia. Mielihän sanoo tämä on vaikeaa, mutta... Stressi ilmiönä on hyvä pysäyttäjä!

(1364) La 26.9.2020 Stressi 6. 

Niin kaikenlainen turhautuminen, ärtymys ja yms. yrittävät väitää jotain muuta, jotka pitävät stressiä yllä. Niin mieli kokee on se vaikeaa. Mutta ei se ole koska...  Stressi ilmiönä on hyvä pysäyttäjä.

(1365) Su 27.9.2020 Stressi 7. 

Vain kaikki on ajtuksen päässä selviämässä. Voin aina valita uudelleen tilanteen kuin  tilanteen siihen liittyvän ajatuksen ja siitä seuraavan tunteen sekä kokemuksen. Kun valitsen sydäntietoisesti isossa kuvassa rakkauden lähteestä käsin niin alkaa oma itsetietoisus parantua ja ymmärrys stressin olemuksesta selvitä. Ja huomaame kukin... Stressi  ilmiönä on hyvä pysäyttäjä.

(1366) Ma 28.9.2020 Kuutamo 1 

Lähestyy täyskuun aika - tuo aika on mystinen, mutta myös ilmiönä merkittävä. Se kertoo myös yhdestä palapelin osasta maapallomme oleuksesta. Se kertoo monille ihmisille - ihmismielelle tarinoita lähes äärettömän paljon. Kuun aika näyttäytyy... Kuu on viesti "elämän taianomaisuudesta".

(1367) Ti 29.9.2020 Kuutamo 2. 

Nyt on aika täydenkuun ja luonto järjesti sen näkyville - näkyville siellä missä pilvet ei sitä peitä. Tuon loiste - pyöreän mollokan - loiste kuultavasti loisteessa pinnalle järven. Loiste sykähdyttää se kertoo meille luonnosta ja luonnon... Kuu on viesti "elämän taianomaisuudesta".

(1368) Ke 30.9.2020 Kuutamo 3. 

Tuo kuu on niin pitkään kuin täysi-täydellinen taivaalla loistaen. Koko muuttuu lievästi molempiin suuntiin aikaa käyttäen. Huipennus perjantaina ja laskeva frendi voi viedä huomion laskevaan hämärään syksyyn. Mutta pitäen mielentilan ylhäällä niin... Kuu on viesti "elämän taianomaisuudesta".

Lokakuu

(1369) To 1.10.2020 Kuutamo 4. 

Ylhäällä kuin itsestään vain ymmärtämällä sen että elämä hymyilee ja valaisee sisältäpäin kun vain sen niin haluamme. Haluamme oivaltaa miten kuin nousevan kuun jälkeinen aika on vain mielissämme niin... Kuu on viesti "elämän taianomaisuudesta".

(1367) Pe 2.10.2020 Kuutamo 5. 

Niin aito itsemme loiste ei katso syksyn pimenevään luontoon vaan kuun lailla se näyttää vain parhaat puolensa. Kuun loiste kantaa mielissämme myös sen ajan jolloin kuu kadoksissa on. On vain sen energiat olemassa mielissämme, joten... Kuu on viesti "elämän taianomaisuudesta".

(1370) La 3.10.2020 Kuutamo 6. 

Annamme vain mielemme aistia ne energian kultahippuset. Eikä se vaadi positiivista ajattelua sen kummemmin vaan tietoisuus asioiden tilasta ja tästä hetkestä tuo meille sisimpäämme ilon ja... Kuu on viesti "elämän taianomaisuudesta".

(1371) Su 4.10.2020  Kuutamo 7.

On aika kuun loisteen tai aika sen pimennyksen tai piilossa maan pimennossa on kuu tarinoiden ja tieteen kiinnostuksen kohde. On kuitenkin aika oma ja tulkinta kuustakin täysin omannäköinen - oman oloinen ja se on juuri tämän asian oikea kokemus kullekin meille itselle. Siis kuun olemus kiinnostakoon ja ollen... Kuu on viesti "elämän taianomaisuudesta".

(1372) Ma 5.10.2020 Lokakuu 1.

Kertomus lokakuusta tuosta kuukaudesta, jossa päivä lyhenee merkittävästi. Se ilmentyy pimenevi iltoineen -  se on aikakausi jolloin etelän ja pohjoisen erot kasvavat niin ilmatieteellisesti kuin kaikissa käytännön olosuhteissa ja sehän... Lokauu otat askeleen kohti talvea?!

(1373) Ti 6.10.2020 Lokakuu 2.

Sehän tuo uusia tuulia elämään monella lailla. Se vaatii huomiomaan - se vaatii mielellään tiedostamaan mmuuttuvat olosuhteet, jotka voivat olla jo yllättäviä. Tuo teidostaminen olkoon meilessä esillä, jolloin... Lokakuu otat askeleen kohti talvea?!

(1374) Ke 7.10.2020 Lokakuu 3.

On tuo titoisuuden lisäys hyödyllinen vaikka turvallisuuden tai yleensä töiden tai muun toiminnan kannalta tarpeellinen. Alamme tietoiduudella huomata jo pelkillä aisteillamme miten pitää huomioida monikin tilanne. Eikä suoriteta rutiinilla asioita kuten enne, jolloin... Lokaluu otat askeleen kohti talvea?!

(1375) To 8.10.2020 Lokakuu 4.

Koska rutiinimme voivat olla hyvinkin epäkäytännöllisiä ja myös turvattomia. Kun puutumme rutiineihin huomaamme miten paljon siellä on korjattavaa. Osin olimme kopioimalla toistaneet paljon asioita kuten ennnenkin ja silloinhan... Lokakuu otat askeleen kohti talvea?!

(1376) Pe 9.10.2020 Lokakuu 5.

Silloinhan nuo vanhat tottumukset sekä uskomukset johtavat toimintaamme hyvinkin vaihtelevasti. Välillä jokin rutiini on aivan huippua ja toisaalla ei sitten suju sekä tapahtuu samat jutut kuin ennenkin. Eikä silloin... Lokakuu otat askeleen kohti talvea?!

(1377) La 10.10.2020 Lokauu 6.

Jos emme tietoisuudella tartu tilanteeseen oikeasti aina välillä skarpaten nostamalla asiat pöydälle tarkasteltavaksi. Ja käymällä noita olevia asioita uudella tavallla - uudella tietoisuudella lävitse niin... Lokauu otat askeleen kohti talvea?!

(1378) Su 11.10.2020 Lokauu 7.

Se kertoo mahdollisuuksista tietoisuuteen. Se kertoo sen miten olen nyt juuri tärkeä ja kaikki on mahdollista. Ei ole ulkoiset tekijät esteenä kun katsoo keliin, jossa lokakuu ravistelee. Ei se vaikuta kun tietoisuus sisäisestä rauhasta kertoo olemisen ilosta vaikka syysmyrsky ulkona pauhaisi...  Lokauu otat askeleen kohti talvea?!

1379 Ma 12.10.2020

Aika muutosten. On kulunut lähes kolme vuotta päivätarinoiden merkeissä. Nyt on aika kirjoittaa ja lähestyä asioita toisin. 

1380 ti 13.10.2020

Tuo muutos lähtee sisäisesti ja siinä on elämisen maku, jossa vahvempi intuitio määrittelee aiheen ja sen sisällön.

1381 ke 14.10. 2020  Jatkumo joko edelliseen tai aihe aivan uusi voi olla aivan mikä vaan, joka puhuttelee tai luo mielikuvia uusia.

1382 to 15.10.2020 On siten vapauttavaa kirjoittaa vapaasti rajaamatta ja kuitenkin päivä kohtaisesti, jossa elämä kulkee siinä läsnä. 

1383 pe 16.10.2020 

Siten esiin tulee voimakkaammin se mitä haluaa viestittää itselleen niinkuin toiselle ja siten kohdata toinen sielullisimmin. 

1384 la 17.10.2020

Olen siten ja olet siten yhtälön keskiössä. Ei tarvitsee mitään tekstissä räjäyttää - ei tarvitse mitään viisaita viisastella - tarvitsee heittäytyä mukaan. 

1385 su 18.10.2020

Nyt kun saa kiinni muutoksen tarpeesta sekä sen tarpeesta jakaa yhteisesti ja siten saada aikaan liikettä ajatuksen - ajatuksen sisäisyydestä. 

1386 ma 19.10.2020

Kun kaikki katoaa - katoaa näkyvästi teksti kirjoitettu - eikä tallennus sitä tavoittanut - ei voi välttyä tunteiden ristiriidoilta. Mutta kun tuo tunne tuli - tuli se puskasta. Eikä sitä tarvitse suitsia vaikka tuo teksti tai muukin työ katoaa taivaan tuuliin. Siis startti uus!

1387 ti 20.10.2020

Mitä jos virheitä - mitä jos epäonnistun - mitä ja jos, jos... loppumaton ketju jos mennyt ei anna tilaa meidänä itsemme valintana. Jää harmitus taakse ja hyväksymme virheet.

1388 ke 21.10.2020

Mitä sanoo järki juuri ja mitä sanoo vaisto aistina tai intuitiivisenä sponttaania - mitä se kertoo sinulle juuri nyt? Oletko - olemmeko kohdanneet itsemme aidosti rakkaudella sen kaikkine elämän täyteisinä osa-alueina? Kohdataan arkemme juhla nyt elämän rikkaudella voimalla ilon. 

1389 to 22.10.2020

Herää sateisen sumuisana aamuun, jossa ei ole valon aiheutatmia varjoja. Silti tietoisuus valosta on olemassa ja tietoisuus siitä että koittaa paiste auringon. Tuo paiste nouskoon nyt pintaan sumun seasta aina mieleemme asti tuomaan kaivattavaa energiaa tälle päivälle.

1390 pe 23.10.2020

On aika ja aikakausi haastava - haastava niin kuin ajan tulee olla. Haastavuus koskee kaikkia aikakausia, koska ei ole kuin vaihtoehto kokea haaste tai sitten sitä ei ole. Ja ei ole eroa haasteen kokokoluokalla. Haastetaan hetki!

1391 la 24.10.2020

Kun koittaa hetki joka on yllättävä se voi todellakin yllättää. Mutta miksi se yllättää? Yllätys tulee muuntuvista mielikuvista jokko mitä odottaa tai ei odota. Valmius juuri siihen hetkeen voi olla jo yllättävän ulkona siitä hetkestä ja kun mielikuva onkin muuuttuva- Muutos mihin se ei jostain syyystä osannut odottaa joutuvansa. Siis odotuksiin ihania yllätyksiä. 

1392 su 25.10.2020

Kuljen tietä pitkin eteenpäin tie on kapea ja mutkainen. Olen innoissani - innoissani matkasta vaikka tie on kapea ja jopa hankala matkata. Kun näen mutkan jälkeen suoran pätkän ja hetkellisen auringon paisteen pääsevän suoralla hetkellä valloilleen - ilostun ja olen onnelllinen muistosta ikuisuuden valosta. 

1393 ma 26.10.2020

Pimeys tässä vuodenajassa iskee "lujaa" meitä kohden. Se tehostuu syysmyrskyjen muodossa jolloin luonto voi näyttää voimiansa. Mutta aina myös koittaa valon hetki myrskyn tyyntyessä ja päivän sarastaessa. Tuo valo nostaa mielialojamme pois pessimististä. Valo kertoo olevansa voittava ja aina voittaakin pimeyden joten tuo valo antaa toivoa sekä voimia pimeän syksyn ajan ulkoiselle olemukselle.

1394 ti 27.10.2020

Kun luonnon ilmiöt syksyiset meitä ravistelee niin kuitenin meitä onnekkaita kun ollaan. On meillä suoja lämpimän talon niin tuulelta kuin kylmyydeltä. On puitteet pääasiassa kunnossa meillä Suomenmaan asukeilla. Vaan todellinen suoja mielemme tuulelle ja tunteille tulee sisäisesti, jossa tyyneydemme sekä rauhamme lepää.

1395 ke 28.10.2020

Olet juuri tässä nyt - olet juuri se mitä olet. Mutta et ole sitä mitä ego väittää tai sitä mitä muut sanovat tahi olettavat. Sinä olet juuri sinä - juuri sellaisena täysin täydellinen ja jo tunteva sekä reagoiva elämän sielulliseen olemukseen. Kun vain kuuntelet itseäsi juuri sellaisea kun olet.

1396 to 29.10.2020

On mielenkiintoista katsoa aamulla aikaisin ulos kun siellä on noin pimeää ja on aikaa vielä tovi auriingon nousuun. Sisällä ollessa saa valon päälle ja on perustarpeet kohdallaan eli kaikki on hyvin. Mikä onkaan kenenkin aamurutiinit se muokkaa aamun toimintaa. Mutta jokainen tietää että se on vain ajatuksen päässä millaisena tämän aamun kohtaan tai haluan kohdata vaikka tuo pimeys ulkona onkin. Siis hymyä ja... 

1397 pe 30.10.2020

Kun ilta istahtaa mieliimme sen hämärtyessä on aika pysähdyken - on aika toivottavan pysyhdyksen kanssa itsensä. Tuo pysähdys olkoon vaikka pienikin missä hyppäämme omista rutiineista tai oravanpyörästä pois. Pysähtyen tuntemaan ja kokemaan juuti tämä hetki vaikka ulkoisesti illan hämärrys ei houkuttele katsomaan hetkeä. Katsomme ja olemme vain luonnollisen aidosti tässä ja nyt. 

1398 la 31.10.2020

Lokakuu on loppumassa ja se kertoo numeraalisti kalenterin mukaan 1.11 alkavaa aikaa. Myös sillä on psykologisesti vaikutusta kun lokakuu "loka" muuttuu marraskuuksi, joka on jo ison askeleen lähempänä joulukuun vivahteita. Annetaan tuon energian virrata mieliimme sen ilon olon muodossa tuomaan arkeen väriä...

Marraskuu

1399 su 1.11.2020

Koitti aika olla hereillä päivän merkillä sunnuntai. Mitä se tuo kenellekin mieleen joko lapsuudesta tai nyt olevasta arjesta. On sillä joka tapauksessa selvä erillainen soundi kuin arki merkkisillä viikonpäivillä. Hengähdetään siten näin sunnuntai viitteenä - itsemme eduksi.

1400 ma 2.11.2020

Nyt kun tuo tasaluku täyttyi se herätti ajatuksen miten 1400 päivää on pitkä aika, mutta samalla hyvin aika vain silmänräpäys. Monet asiat tuntuvat tai ovat muodostuneet käsityksen ja käsitteiden summana. Niistä on seurannut olettamus ja olettamus oli tuo numeraalinen ajatus yhtälö. Niin aika on vain numeroita.

1401 ti 3.11.2020

Maailmassa nyt juuri tapahtuu paljon on pandemiaa on ensiyön USA:n pressa vaalit. Nämä ja muut ulkoiset asiat tuntuvat hallitsevan valtavasti ihmisten mieliä. On hyvä seurata aikaa, mutta ei pidä antaa omaa huomiota - energiaa pois itsestä vaan pitää tietoisemmin oma energiataso korkeana ulkoisista asioista riippumatta. 

1402 ke 4.11.2020

Tuo ja nuo maailman tapahtumat ovat nyt mediassa vahvasti esillä. Ja aina kun huomio saadaan siirrettyä johonkin tapahtumaan jäävät helposti muut epäkohdat sivuseikaksi. Ja niille korjausliike tai asioiden huomioiminen jää pois tai siirtyy, jolloin niiden vastuu pitää ottaa takaisin ja hoitaa kuntoon. 

1403 to 5.11.2020

Kun on koittanut uusi aika niin voi kysyä mikä se uusi aika on? Joka päivähän päivät uudistuvat ja ovat erilaisia vaikka niissä toistuu perusrutiinit tutusti. Mutta tuo uusi aika on ja herättää... 

1404 pe 6.11.2020

Uusi aika kertoo sitä ettei mennyttä ole eikä myöskään mennyt aika palaa. On tosiasia että historiasta voi ottaa opiksi muttei sitä voi muuttaa eikä myöskään tarvitse muuttaa. On tärkeintä pysyä tässä hetkessä ja pohjautua eri ratkaisut nyt olevaan tietoon... 

1405 la 7.11.2020

Tuo tieto on parasta mitä voimme saada yhdsistettynä järjelliseen jo osattuun tietoon. Niin tiedon käyttö tehostuu ja tulee aidoksi sekä toimivammaksi. Kun vaihtoehtona olisi  toimia ja toimia kuulematta sisäistä intuitiota, jolloin se voisi mennä puskemisen uurastamiseksi, joten... 

1406 su 8.11.2020

Kun astumme voimaamme, jossa tuo uusi aika on eikä siinä ole enää merkittävästi mennyttä aikaa. On meille tie avoinna uudistua ja sitä kautta löytää myös arjelliseen tekemiseen sisältöä aivan eri lailla. Silloinhan siinä virtaa meissä...

1407 ma 9.11.2020

Tekeminen alkaa luistaa kun olemme kohdanneet uudistuneen tämän hetken eikä mennyt ja tuleva paina mieltämme siinä määrin mihin olimme tottuneet. Monet nyt rutiinit saavat uutta tuulta ja löydämme ilon myös niihin ikäviin toimintoihin, jotka kuitenkin pitäisi tehdä tai toimia. Kiitollisesti kiitos!

1408 ti 10.11.2020

Kun laulu soi ja se soi musiikin mukaan rytmissä sävelen jonka muusiikko oli virittänyt yhdessä sanoittajan kanssa. Tuo musiikin rytmi tempaisee mukaansa ja se tuo rytmiä elämään oikeaan, joten...

1409 ke 11.11.2020

Kun musiikin rytmi antoi alku sysäyksen elämän rytmeille oli siinä harmonia mukana johonkin syvemmpään - syvempäään elämän totuuksiin. Oli tuo musikin rytmi mukaansa tempaava, johon oli helppo...

1410 to 12.11.2020

Kun havaitsimme tuon rytmin ja yhteyden arjelliseen yhteyteen elämän kanssa. Siitä kasvava tietoisuus ruokki minäämme ja se selkeytti olemisen että elämäsen taikaa. Kun tuo rytmi oli väillä kadoksissa se vaikutti musiikin ymmärtimiseen niin kuin arjen pyöritykseen. Oli se iskenyt... 

1411 pe 13.11.2020

Huomaamme miten rytmit elämän ja rytmit musiikin on hyvä niiden sointua yhteen hyvin synergisesti. Ja silloin kohtaamme arjen ja juhlan sisällön aidosti. Ja niin musiikin rytmi symbolisoi elämää, jossa asiat soljuvat kekenään harmoiniassa. Joten...

1412 la 14.11.2020

Elämä olkoon rytmiä musiikin - musiikin niin monenlaisen mitä se milloinkin kaipaa. Välistä ollaan hyvinkin rauhallisen musiikin tarpeessa kun taasen toisinaan tarvitsemme tsempaavaa rytmiä ja myös voimaa. Niin musiikki... 

1413 su 15.11.2020

Musiikki kuljettaa meitä matkallemme ja sitä kautta on sen soinnut hyvinkin erilaiset - erilaiset niinkuin kukin kulkee polkunsa eri vaiheessa erilaisista lähtökohdista. Ja tuo matka on kohti sisäistä kotiamme, jossa rakkaus asuu, Kiitos!

1414 ma 16.11.2020

Numeroita tai numero sarjoja vilisee maailma täynnä, mutta eri kulttuureissa on niistä muodostunut mitä erilaissempia yhteyksiä. Ne voivat olla hauskoja tai taikauskoisia tai kertomaan oikeita asioita, joilla on merkitystä. Kun taianomaiset numerot tuovat...

1415 ti 17.11.2020

Taianomaisuus kiehtoo tai se voi olla tosi vakava. Niinkuin silloin kun mieli pyrkii uppoutumaan tai jäämään kiinni sen pauloihin, jolloin taiasta tulee toteutuva tosi. On vain taika tai ei niin mielen aika huomata mikä on tosi...

1416 ke 18.11.2020

Meillä on koko joukko erilaisia uskomuksia, joihin myös numeroiden maailma kuuluu. Nuo uskomukset ovat paljolti vanhoja peruja ja aikalailla vanhetuneita. Koska kehitys kulkee eteenpäin ja siten menneeseen liian usein perustuva uskomus rajaa meidän mahollisuuksiamme...

1417 to 19.11.2020

Rajatut mahdollisuudet ovat uskomus ja joihin numerologiallakin voi olla merkitys. Numerologia myös voi yhtälailla resonoida arkisten asioiden kanssa, joten numerot voivat olla myönteisiä tai kielteisiä. Numerot saavat yhtälailla aikaan enegia yhtälöitä sekä...

1418 pe 20.11.2020

Matemaattisesti numerot leikittelevät monenlaisissa tehtävissä. Kun väännetään laskukaavaa opiskelun merkeissä tai lasketaan arjellisesti tuloja sekä menopuolta missä mennään. On siten nuo numerot monessa käytössä. Mutta aiheuttavatko nuo äskeiset esimerkit minkälaisia tunteita tai...

1419 la 21.11.2020

Kun numerot menevät tunteisiin on niiden merkitys saanut isomman roolin kuin olisi tarkoitus. Ne helposti alkavat ohjata liikaa ulkoapäin meidän toimintaamme ja me muutumme matkustajaksi emmekä siten...

1420 su 22.11.2020

Emme ole ohjaksissa vaan tunteet jotka nousevat pintaan voivat olla hyvin negatiivisiäkin, jolloin varjot ilmestyvät elämäämme. Rahahuolet tms. suuntaavat tunteemme jopa ahdistaviksi tai ainakin häiritseviksi. Mutta voimme yllättäen...

1421 ma 23.11.2020

Voimme nähdä nuo tunteet voimavarana tai vahvistavina kohtaamaan asioita, jotka voisivat olla nurjan puoleisia. Voimme olla jopa kiitollisia että tulee eteemme asioiata, jotka aiheuttavat meille "harmitusta ja känkkäränkkää". Mutta miten...

1422 ti 24.11.2020

Olla kiitollinen, jostain epäonnistumisesta tai tunnepuolen rasittavista kokemuksista. Mutta nuo tilanteethan herättävät meidät kohtaamaan itseämme.Ja kohtaamme voimakkaamman tuntemuksen tai vastoinkäymisen se onkin aihe kiitollisuudelle...

1423 ke 25.11.2020

Kun heräämme itseemme tuon vastoikäymisen kautta niin se herättää meitä aidosti laajentamaan reiviiriämme havaitsemaan - näkemään - kokemaan. Kun aistimme saa uutta tai uudenlaisa elämään liittyvää haastetta onkin tilanne kääntynyt päälaelleen, jolloin...

1424 to 26.11.2020

Tuo ajatus ja tunteet sekä seuraukset saavat meidän ottamaan uusia askeleita. Huomaamme miten meidän ajatuksemme olivat tuottaneet seurauksia niinkuin oli ajatuksessa oleva viesti tai toimenpide ollut. Se toteutui sen suuntaisesti, joten ajatuksemme tuottavat meille...

1425 pe 27.11.2020

Ajatukset tuottavat meille lopputuloksia jokaiseen hetkeen - ajatukset luovat meidän tapahtumamme, tunteemme, kokemuksemme... Siten ne tuottavat päivittäistä elämää, joten...

1426 la 28.11.2020

On hyvin luonnollista siten miten ajatuksemme kulkee - missä ne kulkee - miten ne asuvat meissä niin sanonta sitä mitä kylvämme sitä sitten niitämme satoa nyt elämän muodossa. Vain laajennettuna kollegtiivinen ajatuksen yhtälö tuo meille laajennetun kokonaisuuden, jossa myös ajatuksemme on...

1427 su 29.11.2020

Ajatuksemme on luomassa kollektiivist tilausta miten ajattalemme siten näemme maailman, jossa vain olemme näkevimämme joukon erillisiä asioita. Mutta kuitenkin kun tarkastelemme miten käy kun suljemme silmämme ja koemme ne tunteet / mielikuvat kuin juuri olimme nähneet niin kuitenkin voimme...

1428 ma 30.11.2020

Voimme muodostaa siitä toisenlaisen ajatuksen / mielikuvan ja kun muutamme mielikuvaa silmänt kiinni ollessa. Ja se tuo erilaisen tunteen sekä olettamuksen mitä se aikaisempi kuva oli. Siten me voimme...

Joulukuu

1429 ti 1.12.2020

Me voimme nähdä siten toisenlaisen maailmankuvan ja sen sisältö voi olla aivan erilainen. Vaikka me silmät avattuamme näemme ja koemme tämän hetken maailmankuvan me voimme kuitenkin valita joka hetki toisin. Ja kun valitsemme toisin niin...

1430 ke 2.12.2020

Vaikutus on välitön meidän omaan tilanteeseemme kun näemme asiat toisin. On siten merkityksellistä miten maailmaa ja itseämme katsomme. Kun katsomme aurinkoisten lasien lävitse niin...

1431 to 3.12.2020

Näemme oman tilanteen mahdollisuudet ja uudet tuulet, jotka tuovat elämään onnistumisia sekä virtaa. Ja väistämättä kun itse säteilemme hyvän tuulisuutta ja haluamme olla aidosti mukana tilanteessa niin monenlaisessa. Sen vaikutus ulottuu siten...

1432 pe 4.12.2020

Vaikutus kantautuu kaikkiin verkostokoituen. Kun loistat hyvää energiaa niin se tarttuu kaikkiin ihmiskontakteihin kenen kanssa olet tekemisissä. Siten se myös laajenee muihin kuten myös muista se siirtyy...

1433 la 5.12.2020

On huomattava miten voimme jakaa tuota hyvää mieltä omilla ajatuksilla ensin itseemme ja ja sitten toisiin sekä toisista toisiin verkostoituen. On siis...

1434 su 6.12.2020

On siis merkitystä näin itsnäisyyspäivän kunniaksi jakaa tuota hyvää mieltä kaikille ja kaikkialle. Olemme sen ansainneet - olemme sen tarpeessa ja se kuuluu meille.

1435 ma 7.12.2020

On tuo päivistä maanantai astunut eteemme katsastamaan mitä se pitää sisällään. Mitä juttuja me ja muut olemme sille asettaneet sekä mitä me siitä toteutamme päivän aiheiksi todeten että tapahtumisiksi. On merkityksellistä kohdata maanantai maanantaina...

1436 ti 8.12.2020

Ja tiistai tiistaina kohdaten. On ilo ja oikeus nähdä ja kokea päivä tämä yhtälailla kuin ne muka ja ne mitkä olivat mielenkiintoisempia kuin päivä tämä. Ei jätetä väliin yhtäkäänn päivistä viikon...

1437 ke 9.12.2020

Ja nyt kun tämä päivä sarastaa ja jatkuu arjellisissa merkeissä on sen mahdollisuudet lähes rajattomat mitä siltä voimme toivoa. Tuo rajallisuus asuu mielen sopukoissa ja sen tiedostamattomissa sopukoissa. Mutta kun...

1439 to 10.12.2020

Kun alamme toteuttaa minä teen - minä onnistun - minä olen valmis jne. Onnistun toiminnassani suuntaamaan siten focukseni miten asioiden tulee mennä. Ja siten...

1440 pe 11.12.2020

Kun alamme nähdä ja kokea miten haluamme tai minkä suuntaisesti asioiden tulisi mennä voimme vahvistaa sitä menttaalisesti. Kun ne asiat tai muut ovat meille aidon tärkeitä voimme vahvistaa niitä alkamalla...

1441 la 12.12.2020

Alkamalla vaiheittain nähdä visuaalisesti tavoiteltavaa lopputulosta tai tilaa niin alamme saavuttaa sekä toteuttaa niitä. Tulos on aivan toinen jos emme tekisi tai näkisi tai ymmärtäisi että...

1442 su 13.12.2020

Miten täten tietoisuudella ja onnistuneella mielikuvalla saimme sekä saamme aikaan selvästi paremman lopputuleman. Tilanteet vaan alkavat sujua ja toteutua meille kaikille myönteisesti ja onnistuneesti. Siispä kannattaa aloittaa...

1443 ma 14.12.2020

Kun ajatus pureutuu tai suuntautuu hiemankin myönteiseen rakentavaan suuntaan "autobilotilla" ajamisen sijasta onnistumme oikeaan suuntaan. Kun taasen bilotilla mennään on siellä paljon kaikenlaisia vanhoja mm. uskomuksia, rutiineja, käsitteitä, olettamuksia jotka...

1444 ti 15.12.2020

Nuo vanhat asiat ohjaavat meitä sekä tuoden meille vanhoja rutiineja ja kokemuksia, joten maailma polkee silloin paikallaan. Globaalisesti näin maailmanlaajuisesti elämä toistaa itseään tässä 3D matriisissa. Mutta siirtymällä jo itse...

1445 ke 16.12.2020

Siirtymällä jo itse tiedostamaan miten ajatuksella voimme ohjata päivän tapahtumia sekä miten siirrymme uuteen aikakauteen. Tuo aikakausi on muuttunut pysyvästi - on vain kysymys siitä miten me itse olemme mukana siinä, joten...

1446 to 17.12.2020

Kun näemme itsemme ja maailman toisin - toisenlaisten lasien lävitse niin tapahtuu muutos meidän havainnoistamme itsestämme sekä maailmasta. Ja se maailmankuva kun on valoisampi - tasapuolisempi - vapaampi - täynnä rakkautta... Olemme silloin...

1447 pe 18.12.2020

Olemme silloin vaikuttaneet maailmaan ja sen yhteiseen energiaan myönteisesti. Ja samalla kun olemme itsemme kanssa sinut niin tuo muutos maailmankuvassa muuttaa sitä myös globaalisti. Näemme siten esim. sodat, komfliktit...

1448 la 19.12.2020

Maailman yhteisö isossa kuvassa on siten meidän mielikuviemme ja ajatusten summa. Me luomme valkokankaalle heijasteen ja millaisena se on projisoituna sellaisena me sen näemme. On siten todellakin merkitystä...

1449 su 20.12.2020

Kun me todellakin tiedostamme mitä ajattelemme - mitä mielikuvia sekä tunteita haluamme sitä ja sen suuntaisesti universumi sitä jakaa. Välitön vaikutus on meille itsellemme kun koemme hankalatkin haasteet vähitellen valoisammin ja...

1450 ma 21.12.2020

Alamme siten nähdä paremmin maailman valoisat puolet ja myös vähitellen kaikenlainen negatiivinen uutisointi vaikuttaa meihin vähemmän. Alamme siten myös löytää tasapainoisemman suhteen itseemme sekä löytää itseämme...

1451 ti 22.12.2020

Itsensä löytäminen kaiken arjen pyörityksen keskellä on hyvin voimaannuttava sekä ymmärrystä lisäävä asia. Meillä ei kuitenkaan ole mtään kiirettä minnekään myös henkisellä polulla vaan on tarpeellista...

1452 ke 23.12.2020

Annamme tilaa itselle kokonaisvaltaisesti, koska kaiken arjen lisäksi meillä on koko joukko tällä hetkellä tarpeellisia vaiheita ja matka valitsemammalla polulla on aika ajaton. Kuitenkin kokoajan me olemme...

1453 to 24.12.2020

Me olemme matkalla, jossa nyt Joulun aika kertoo syvällisempää tarinaa elämän olemuksesta. Kun helpommin nyt myös pysähdymme itsemme kanssa voimme myös kysyä itseltä missä mennään - mikä on meidän tilanne ja...

1454 pe 25.12.2020

Kun me olemme matkalla niin mitä me haluamme nyt hetkessä tulevalta matkalta. Mitä se sisin kertoo vai onko se aidosti nyt tässä hetkessä eikä ole mitään tarvetta hakea tulevalta mitään uutta ja jatkaa...

1455 la 26.12.2020

Miten kenelläkin uuden hakeminen elämän sisältöön on vaihteleva. Halutaan olla vanhassa turvallisessa mallissa ja rutiineissa - mikä onkin tietenkin ok - valita meidän vapaalla tahdolla. Kun taasen yhä enevissä määrin ollaan kiinnostuneita...

1456 su 27.12.2020

Kiinnostuneita löytämään oman itsensä tie ja myös totuus että mikä tää juttu oikein on? Voiko se vain olla sitä samaa tuskailua ja arkista aherrusta päivästä toiseen? Ei sanoo järki ja oma sisäinen vaisto vaan...

1457 ma 28.12.2020

Olemme kaikki matkalla kotiin oli uskonollinen tausta mikä, sillä kaikkien uskontojen takana on yhteinen alkulähde. Uskonnot nimittävät alkulähdettä vain eri nimillä ja myös eri uskonnot ovat rakentuneet omannäköisiksi ihmisistä käsin. Yhteistä on...

1458 ti 29.12.2020

Yhteistä on että me elämme yhdessä kaikki vaikutuksessa kaikkien elementtien kanssa. Ja tuo yhteisöllisyys kaipaa meitä kaikkia näkemään ns. pinnan alle mikä on todellisuus. Olemme uuden vuoden kynnyksellä jolloin... 

1459 ke 30.12.2020

Tuo Uuden vuoden kynnys antaa meille uuden mielikuvan mistä ponnistaa uudelta ponnistus laudalta näkemään omaa itseään suhteessa maailmaan. Ja tuo tilanne on nyt vahvassa muutos vaiheessa aivan laajasti universaali tasollakin. Vaikka nyt elämme ulkoisia ristiriitaisia ja epävarmoja aikoja niin... 

1460 to 31.12.2020

Näin tämän vuoden viimeinen päivä kruunaa tuon ajatuksen kertomalla alkaa vuosi UUSI. Ja olemme siinä mukana ja ponnistamme UUTEEN henkisesti viriävään maailmaan, jossa valo voittaa varjot aivan käytännön tasollakin. Kiitos vuosi tää tule UUSI meille olevaiseksi onnen että ilon!!!