Kunto Blogissa viimeisin kirjoitus on ensimmäisenä ja muut aikajärjestyksessä. 

Osassa 10. Osa 4. Kuntoilu ilon kautta 30-11-2021

KUNTOILU ILON KAUTTA. Se on ihanaa ja antoisaa sekä olemukseltaan hyvinkin antoisaa että kaikille lähellä ja läsnäoleville hyvinkin raikasta oloa. Ja sen energisyys tarttuu muihinkin ja niin jaettu ilo van kasvaa - kasvaa meissä ja muissa ollen ilon kerrannainen hyvinkin rajattomasti. Kun emme rajoita aitotoutta emmekä nyt  tai jää jumiin liikunnan vanhoihin kaavoihin. 

Nyt on aika iloisen olemisen niin kuin liikunnan, jolloin valitsemme päivän teeman lopullisesti silloin kun sen aika on ja emme välitä mitä ego tarjoilee omiaan . Silloin kaikki asiat ova kotona ja läsnä. Hengitämme syvällisemmin ja koemme sen kautta levollisuuta sekä hyvin happirikasta rentouttavaa elämää kun olemme liikkeellä tai parkissa itsemme kanssa milloin missäkin. Ilolla ravitsemme hyvällä luonnon mukaisella ravinnolla solujamme, jotka kiittävät meitä hyvinvoinnilla. Annamme ilolla aikaa itselle levon merkeissä - ollen vapautuneita ja vapaita kaikesta arjen taakasta. Saamme siten riittävästi syvää ja raikasta unta, joka palkitsee meitä monella lailla. Kun nyt astumme liikunnan tai hyötymaailman tasapainoon niin se antaa se meille sitä kuntoa sekä bonuksia mitä tarvitsemme matkallamme tässä unimaailman matkalla kohti jokaista hetkeä sekä kohti elämän tarkoitusta . Olemme jo perillä - olemme ilolla tässä hetkessä - liikumme ilolla ja elämme täysillä meille tarkoitettua elämää itsemme ja kaikkien kanssa. Ilolla kiitäen - kiitos!

Osassa 9. Osa 3. Kuntoilu ilon kautta 14-11-2021

KUNTOILU ILON KAUTTA. On vierähtänyt aikaa edellisestä matkasta ajatuksen kautta ilolla kuntoilemisesta. Mutta aika on vain mennyttä ja nyt aika tuo ajatukset tämän hetken iloon liikkua sekä kuntoilla sen tuomilla sävelillä. On kaikilla välillä monenlaisia vastamäen haasteita vaikka tuo käsitys kuntoilu sujuisikin melko hyvin ja olisi ihan hyvin. Mutta välillä on nostettava kissa pöydälle katsottava itseensäpäin ja kysyä? Olenko sillä ajatuksella ja tunteella niillä askelilla mitä sisimpäni haluaa? Vai matkaanko suorituvalla nautintoen haku linjalla - nimenomaan että mun täytyy suoriutuen hakea nautinnon stimulaatiota ja siihen silloin riitä välillä mikään vaan putki jatkuu. Tavoittelu on siirtynyt ulkoisiin puitteisiin, jossa määrittelee vanhat kokemukset miten onnistun nyt kuntoilussa tai kilpailuissa tai elämän kunto kilpailuissa. Olenko vapaa näkemään liikunnan uusiutuvasti mahdollisuuksista vapautua ego mielemme olettamuksista missä olemme hakeneet hyväksyntää itsellemme ulospäin näkyvästä onnistumisesta? Vai olisimmeko me onnellisen iloisia siitä että sisäisesti voisimme kokea noita ilon tunteita sekä kaikkea sitä egon tuomaa kivuliaisuutta mikä liittyy kuntoiluun? Olemmeko uhriuitumassa omien vastoinkäymisten tai kipujen kanssa niin niistä aivan pienempiekin johdosta, jotka voimme muka olkapäitä kohautellen sivuuttaa? Olemmeko rakentaneet tarinoita itsellemme miksi emme voi tehdä sitä tai tätä tai olisiko niitä edes tarve tehdä? Vaan matkalla etsiä hyvää kuntoa voimme raikkaasti...

Osassa 8. Osa 2. Kuntoilu ilon kautta 21-4-2021

KUNTOILU ILON KAUTTA. Kun yleensä kaikissa asioissa nostamme tietoisuuden tasoa johonkin tai joihinkin asioihin ne alkavat selkeytyä ja myös sen suuntaisesti toteutua. Siksi ilo on yksi hyvä elementti kuntoilun ja urheilun saralla. No tottakai kaikki pyrkivät iloiseen liikuntaan sekä myös arjen menossa yleensäkin. Mutta sinne puskiin se katoaa monikin asia pois näköpiiristä ja jäljelle jää totisempi suoriutuja.

Kun aloitamme päivän on ensimmäinen hetki tärkeä herätä ns. oikea jalka edellä - herätä myönteisiin iloisempiin ajatuksiin juuri tietoisesti. Niin silloin jo ensimmäiset vanuttavat ja leukojen availut alkavat tuottaa kuntoiluja emmekä ja vain vääntäydy sängystä ylös. Vaikka olisimmikin nukkuneet huonosti tai muuten ajanjakso olisi ollut tiukkaa ei silti virittaytyminen pienin askelin ole mahdotonta. 

Ei tarvitse suoriutua, mutta tarvitsee olla halu innostua - insproitua - nähdä mahdollisuutena avautuva päivä. Tuo tietoisuuden nostaminen oman itsensä kanssa alkaa herättää myös muita innostumaan. Vaikka luulemme vähäpätöisesti jotain muuta elämän tuovan meille tänään - niin ei sen tarvitse kuitenkin olla eikä niin ole kun vain suuntaamme energiamme ilon kautta tähän aamuiseen hetkeen. Otamme vaikka yhden iloisen ajatuksen aamun hetkeen viikossa, niin kuukaudessa meillä on jo neljä...

Osassa 7. Osa 1. Kuntoilu ilon kautta 28-2-2021

KUNTOILU ILON KAUTTA. Aivan mahtavaa - aivan ilmiömäistä - aivan tuttua mutta aivan liian vähälle jäänyt huomio. Kuntoilla tai rakentaa kisakuntoa eli kuka mitäkin niin pidämme otsikkoa itsestään selvänä. Mutta käytäntö puhuu ja näyttää aivan toista miten elämässä suurinpiirtein toimimme käytännön tasolla. Olemme aikalailla suoriutujia myös kunnon saralla. Aika on tosin jo paljon muuttunutkin suuntaan ilon ja sen ymmärtämiseen kunnon vuoksi. Mutta olemme kaukana sen tuomista mahdollisuuksista sekä tuomista onnistumisen että hyödyllisyyden toimivuutena. Koska käytäntö ratkaisee miten onnistumme - miten olemme kunnossa. 

Aloitetaan nyt uusi enegeettisesti lataava aikakausi kunnon saralla. Otetaan ilo opaaksemme kaikessa elämän puitteissa ja tapahtumissa. Alamme jo silloin kuntoutua harjoittelematta yhtään kunnon harjoitusta. Meidän mielemme alkaa välittää jo hyvän olon hormooneja sekä focuksemme kaikessa toiminnassa alkaa tuottaa ilon kautta liikettä - liikettä arjessa - liikettä kunnon vuoksi vaikka emme ole alkaneet toteutta mitään kuntoon viittavaa ohjelmaa eikä toimintaa. 

Nyt haastamme ilon kaveriksemme - nyt alamme kysellä kuka sinä olet "ilo" kansamme. Nuo haasteet eivä tarvitse olla kummoisia. Tarvitsemme vain nostaa ensimmäiseksi ilon tietoisuuteen ja...

Osassa 6. Osa 4. Katsoa samaan suuntaan on voimavaramme 13-2-2021

Tiellämme jossa on karikkoja niin kuntoilun saralla kuin elämässä muutenkin. Mutta nuo karikot voi kohdata, jopa kiitollisuutena, jossa heräämme itse kuntoilun sisimpään olemukseen. Pääsemme irti vaikka suoriutumisesta - suorittamisesta löytämällä se ydin miksi kuntoilen - mitä sen perimmäinen tarkoitus on?! Olemme ja havaitsemme ympärillämme kaikkea luonnon kauneutta lävitse tuon puuskuttavan tai sumuisan menon, jos meillä on tuo vauhti tai focus päällä kunhan tästä selviän niin sitten. Niin mitä sitten on tulossa hyötynä kunnon - kunnon kasvavan - tuon kasvavan ilmiön olkoon se bonusta jatkolle. Mutta olkoon aistimme virittäytyneet tähän hetkeen ja jos se katoaa niin palataan lempeästi siihen uudelleen. 

Olemme nyt kuntoilun ja kuntomme että terveytemme sen syvimmässä olemuksessa. Olemme kiinni elämän ytimessä yhtälailla kuin olemme kanssa työn tai lähipiirien yhteisessä synergiassa. Olemme astuneet hyvin itsestään välittävään - itsensä rakastavan olemuksen ytimeen (ei itse rakkaan maailmaan). Olemme läsnä tukemassa - auttamassa - opastamassa - kuulemassa - oppimassa kanssa itsen - kanssa yhteisesti ystävien. Olemme ilon lähteillä - olemme löytämässä kautta kuntoilun - kautta kuntoilun kattavaa energiaa, jossa rakkaus virtaa ja elämä on hyvin antoisaa. Olemme katsomassa yhteisesti samaan suuntaan ja se on valtava voimavaramme kaikkeen. Kiitos sinä ja minä sekä me kaikki!!!

Osassa 5. Osa 3. Katsoa samaan suuntaan on voimavaramme 3-2-2021

Mielen voima on meidän voimavaramme, sillä tämä on mielen maailma. Sen tiedämme kun olemme silmät kiinni niin voimme luoda hyvin onnistuneen mielikuvan asiasta kuin asiasta ja ne ovat vahvempia selkeämpiä sekä tasapainoisempia kuin ennen. Meillä on siis valtava voimavara mielessämme, jolla voimme otsikon teemalla katsoa samaan suuntaan ja aloittaa kuntoilu mielen tasolta. 

Tulemme olemaan sekä huomaamaan jo kuukauden päästä mielen kanssa harjoitellessamme miten kunto alkaa kasvaa sekä olemme vireämpiä elämän arkisissa asioissa. Meillä ei ole siten kiirettä aloittaa mitään tehokasta kuntokoulua, jossa piilee omat vaaransakin. Yleensä kun aloitamme niin aloitamme liian voimakkaasti niin rasitus kasvaa liian nopeasti eikä liikunnan ilo ole enää liikkuvan pienen lapsen kaltainen. Kun liikunnan tulee säilyttää leikinomaisuus ja sen monipuolisuus on monien mahdollisuuksien kirjossa minkä voi solveltaa arjelliseen menoon.

Mielen kanssa kun näemme asioita uudessa valossa alkaa tuo sisäinen voimavara tuoda esiin yhä uudempia uusiutuvia ajatuksia sekä tunteita jokaiseen päivään. Tuo mielen voima sen suuntaaminen tähän hetkeen ilman mitään hienouksia ja vähitellen ollen siten myös omien ajatuksiemme tietoisia tarkailijoita että johtajia. 

Ja tässä yhteydessä kun katsomme yhteisesti samaan suuntaan kanssa ihmisten - kanssa kaikkinen universaalisten asioiden kannalta, jossa on sävyt kohdallaan. Tuolla yhteisellä synergisellä energialla on myönteinen sekä yhteisöllinen kantava voima. Vaikka me itse jokainen itsessään kuljemme tiellä, jossa...

Osassa 4. Osa 2. Katsoa samaan suuntaan on voimavaramme 18-1-2021

Voimavaramme on ilman muuta itsessämme, mutta yhteisön tuki sekä käytännön toimenpiteet tuovat meille pontta sekä yhteistä synergiaa. Kaikki aikakaudet ovat yhteisen asioiden kannalta aina merkittävän haastavia. Ei  yksinomaan nyt oleva tilanne. Koska ihmismieli rakentaa joko haastavan tilanteen kaikkine säädöksineen aina pienimästäkin asioista jollain tunteella. Olkoon se asia vaikka kuin pieni tahansa niin se saa aikaan tunteen ja kenties haastavan tilanteen. Isompi haaste tekee samoin eli aina syntyy tunne ja siitä reaktio. Ja kun niitä paisutellaan mielemme sokkeloissa - aina myös silloin olemme kiinni siinä tilanteessa joka tapauksessa. Kun tämän ymmärrämme niin meidän motivaatiomme itseämme kohtaan sekä yhteisen auttamiseen - tukemiseen - toimimiseen tulee innokkuutta sekä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. 

Ja tuo yhteisöllinen yhteenkuuluvaisuus sekä yhdessä toimiminen tuo meille hyvin voimaannuttavaa elämän virtaa. Kun vielä tietoisesti katsomme näin samaan suuntaan niin meille avautuu luonnolinen yhteisön tuki ja turva moneen asiaan. Siksi katsokaamme samaan suuntaan sekä ilolla että rakkaudella, joka tuo onnea - ymmärrystä itseemme. 

Tässä mielenkiintoinen uusi tuttavuus...

Osassa 3. Osa 2. Vagushermo ja vastaavaa tarinaa meidän hyvinvoinniksi 31-12-2020

Aluksi tietolinkki Vagushermosta 

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/12/12/tarkein-aivohermosi-on-avain-kehosi-ja-mielesi-terveyteen-voit-herattaa-sen-johttps://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/12/12/tarkein-aivohermosi-on-avain-kehosi-ja-mielesi-terveyteen-voit-herattaa-sen-jo

Voimme siis olla hiljaa ja hiljentyä niin samalla voimme havaita tuon hiljaisen hetken tarinan. Se pitää sisällään tyhjyyden tuntua - eikä se vain ole kuitenkaan tyhjä - tunne mitään olen tyhjä - niin voi mieli väittää kun se hiljenee siellä oleva jatkuva ajatuksen virta. Mutta todellisesti olemme samalla yhteydessä täydellisyyteen jollain lailla. Täydellisyys tulee korkeimmasta alkulähteestä ja se on täyttävä tuon tyhjän tilamme, jota luulimme tyhjäksi. Kun vain tulemme ja annamme tuon tietoisuuden tulla esille mielemme valoksi. 

Liittyy siten mm. Vagushermoon kun hengitämme syvään ja annamme uloshengityksessä vapautua kaikesta taakka tunteesta. Se on ikään kuin syvä huokaus. Tuon huokauksen ja tunteen miten mm. kasvolihaksemme rentoutuvat samalla merkittävästi. Uloshengityksen päätteeksi jää pieni pysähtynyt viivehetki ennen uutta sisään hengitystä. Tuo hetki on samainen hetki jolloin mieli hiljenee ja tilaa uudelle luovalle sekä hoitavalle ajatukselle. 

Vagushermomme reagoi tähän rentoutuneeseen uloshengitykseen aktivoituen. Ja samalla se vaikuttaa parasympaattiseen hermostoomme rauhoittavasti. Kun sympaattinen saattoi olla liaankin aktiivinen ja käymme jollain kierroksilla. Siten rauhoittuminen voi olla muutaman hyvän hengityksen päässä tuossa rentouden viiveen hetkestä tullen todeksi. 

On tilanteita jossa haluamme tasoittaa mielemme sekä kehon vauhtia ja sitä kautta sen hyvinvoinitia auttamaan meitä terveydellisesti että sen hetken hyvivoinnissa. Kuten saadaksemme illalla äänikasetin päässämme syvään unitilaan helpommin ja helposti. Sekä moneen muuhun tilanteeseen missä haluamme pysähtyä tai suoriutumaan jostain haasteesta. 

Olemme saavuttaneet siten fysilogisia sekä henkisiä vaikutteita elämämme tueksi niin arkeen kuin kaikkeen muuhun. On vain aika tehdä tutkimusmatka itseemme sekä samalla Vagushermoon. Uteliaisuutta kiitollisuudella!

Osassa 2. Osa 1. Katsoa samaan suuntaan on voimavaramme 16-12-2020

Minä ja vaimoni kevät hangilla Lapissa

Kuntoilun avainsana on olla yhdessä...

On hyvä ymmärtää mikä voimavara yhteisellä synergialla on meille. Saamme tukea ja olemme läsnä toistemme kanssa joko fyysiseti tai henkisenä tukena. Meidän sisäinen motivaatiomme ja meidän innostumisemme kasvaa yhteisesti toimiessa. Ja siten kuntoilumme saa uuden ulottuvuuden. Tuo yhteinen energia muodostuu erilaisista yhteisistä ryhmien tuesta toimia tai harrastaa jotain jota myös kuntoiluksi kutsutaan. 

Tuo yhteinen harrastus tai ryhmän tuki ja mahdollisuus tukea sekä harrastaa eri lajeja tai ottaa tavoitteellisesti yhteis tavoitteita antaa sisältöä että on voimavaraa meille kaikille. On kuitenkin hienoa olla yhdessä kuin on myös  yhtälailla arvokasta viihtyä yksin jonkin liikuntalajin puitteissa. Hiljentyminen kaikesta muusta menosta saa oman itsensä synergian kukoistukseen. Ja niistäkin voimaannuttavista kokemuksista voi vaihtaa yhdessä mielipiteitä ja jakaa tunteita niiden tapahtumista. Niin yhdessä on voimaa...

Osassa 1. Osa 1. Vagushermo ja vastaavaa tarinaa meidän hyvinvoinniksi 15-12-2020

Vagushermo on varsin uusi vaikuttava käsite ja aivn kattava meidän "latvasta alaspäin ns kierteinen hermo". Tämä teksti kulkee intuitiivisen ja kokemuksen sanoin meidän elämästä aiheen tiimoilta. Kun haemme selityksiä tai olemme toimminnassa arjen syklissä on meno joko autobilotilla tai tietoisuuden moottorilla ohjattua sekä toimittua.

Kun erilaiset hoidot – erilaiset sen muodot avaavat maailmaa selittävästi. Niin hoitoihin keskittyneet toiminnat kun ne koetaan etsivästi - löytävästi olemme kiinni elämässä – elämässä sen lähteillä syvenevällä otteella. Ei kuitenkaan  myöskään aina tarvitse hakea selityksiä hoidon yhteydessä.  Ei  myöskään vagushermosta, mutta sen tiedon käyttö mitä se kertoo ja antaa kuitenkin avautuvia ovia meille.

Kun olemme flow:ssa on meillä jännä yhteys hyvin syvälliseen tietoon ja ohjautuvaan toimintaan eikä meidän tarvitse ponnistella erityisemmin. Olemme sinut itsemme kanssa. Kun elämää ohjaa ajatus ja sen hetkinen toiminta on siinä meillä myös apuna mieli rajaton. Vastaavasti jarruttavasti pelko jostain mitä ei ole vaan joka on luotu ”hädissään” huomaamatta tai rakentaen turva plus – yliturva suojaa meille turvaksi – tarpeellistako?…

Kun tietoinen ja avoin hengitys aidosti lähtee palleasta olemme vahvoilla ja samalla ”heikoilla”. Heikoilla siksi että avaudumme avaraksi kertomaan että olemme tässä vapaana kohtaamaan kaiken ilman haarniskan pleksiä edessämme. Olemme auki suojaamattomassa tilassa emotonaalisesti. Mutta vahvoilla kuitenkin voittaaksemme pelon, koska vain avautuva vapaa mieli ja tila tuo meille rajattomat mahdollisuudet toimia ja kasvaa henkisesti. Niinkuin myös fyysisen tomumajamme jonka tulisi kestää arkemme. Se kyllä kestää ja voi hyvin sekä ohjaa elämän polulla eteenpäin vaikkakin välillä hyvin kivisen.

Laajan hyvinvointi tarpeiden kohtuullinen huomioiminen ja käyttö tekee meidän onnistuneen elämisen  mahdolliseksi. Lisänä voimme huomioida uudet mahdollisuudet joita on mm. tuon käsitteen sekä meissä olevaisen vagushermon avulla. Mielemme ohjauksessa voi sitä ohjata palvelemaan meitä meidän hetkiin josta elämä rakentuu.

Hengitys on fysilogisesti tärkeä sekä sen kautta tie vie itsemme meidät kohtaamiseen, joka voi olla yllättävän haastavaa, mutta ei turhaa. Kun asteittain me jatkamme matkaamme kohtaamalla itsemme haastavat hetket pelotta. Mikä tahansa pelko katoaa kun löydämme itsemme hengittäen sekä ymmärtävällä syvemmin sisäisen olemuksen. Kohtaamme silloin luonnollisesti itsemme. Kun vain kuuntelemme ja olemme itse ohjaksissa meidän ajatustemme kanssa. Ajatusten tarkkailu kertoo meille että emme ole itse keho, koska voimme olla hiljaa ja...